2015-03-30 Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Enkät kursslut chef ,5%
Barnets rättigheter från teori till praktik
Patient- och anhörig perspektiv på heldygnsvården, avdelning 1
FÖRA BARN PÅ TAL En metod att stärka föräldraskapet när
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Utvärdering Fördjupad samordnarutbildning Öppen utbildning april Utbildare: Harriet Östgren Plats: Consensus Örebro Utvärderingen är baserad.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Att leva med multipel skleros
Patientenkät sommaren -13
TEMA I HÄLSOFRÄMJANDE LIVSSTIL
Resultat Vi kan konstatera att de framgångsfaktorer och de insatser vi genomfört gjort skillnad. Personen ifråga har fått ett jämnare humör. Enligt diagrammet.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Vad innebär val av vårdenhet?
Grupparbete 2 Hur tar vi nästa steg vidare ?
”Se mig, se mig se mig” -skolsköterskans arbete med hälsa bland högstadieelever utifrån Georg Henrik von Wrights handlingsteori Anna Stålberg.
Hälsa och Kondition.
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Att arbeta praktiskt.
SET Social Emotionell Träning
Workshops för närstående - vad har det tillfört? 4.e Strokekonferensen med Anhörigfokus Ylva Lyander & Daniela Bjarne.
AU Digital samverkan LO Process
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
Syftet med en personlig handlingsplan
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Välkommen till Ledardagen!
”Undervisningen är helt gratis ”
 I denna bilaga ger vi en kortfattad presentation inom olika områden gällande träning och hälsa som vi erbjuder på Forma träningscenter.  Kontakta gärna.
Välkomna Föräldramöte EIF F01/ Sammanslagning av F01/02 Föräldramöte EIF F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget.
Fitnesskultur i ur och skur Birgitta J Huuva Ordförande samverkansgruppen för Hälsofrämjande sjukvård ÖLL.
Områdesutveckling Torpa
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Funktionshinder i tiden 1-2 april, Stockholm Samling för social hållbarhet – åtgärder för jämlik hälsa i Västra Götaland.
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
NSPHiG Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg.
Strategi, kundmötet m.m. Mats Löventeg.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Betydelsen av processorientering - Hur kan vi tillsammans med patienten utveckla vårt sätt att tänka och agera! Linköping 18 maj 2010 Regionala gruppen.
Kroppsideal & idrott Idrott, träning och kroppsuppfattning
Lärande i arbetslivet. kombinerar ett individuellt och ett organisatoriskt perspektiv syftar till att utveckla en individuell förmåga att ta kontroll.
Förebygga Tersen 1. Förebygga är bättre än ”ta hand om”! Sociologen Aaron Antonovsky flyttade fokus från externa faktorer som orsak till ohälsa till individens.
Resultat: Vi ser en ökning av antalet tillfällen av utevistelse och promenader. Antalet boende som får erbjudande om utevistelse har ökat, under den tredje.
ED Tua Haldin-Herrgård. Handledning och stöd som en kunnig, erfaren person i seniorposition ger åt en yngre utvecklingsvillig och –duglig person som befinner.
Ledarutveckling över gränserna
Vad är bra och vad kan bli bättre? Utvärdering med Ekjur12 15/
Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Agentskap
Hälsa.
Webbenkäter År 2009 och Om webbenkäterna  Började användas 2007 Postop 8v och 1år nov 2007 Hälsodeklaration mars 2008  25 av 44 kliniker använde.
Motiverande samtal om tobaksvanor torsdag 8 nov
Hej. Allt är inte så lätt som det låter Även om man är vuxen och har förstått, är det inte säkert att man gör som man blir tillsagd.
Vem är jag, Vem är du?.
Hur mår du idag? Jag är glad idag Idag är jag glad.
Hälsa och Kondition.
Vad är Flyktingguide/Språkvän?
Formare 2015 Motivation.
Maria Hamlin, Monica Jemsson, Ann-Sofie Rahm
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
Något att tänka på när man söker pengar
Utbildningsmodul Svenska Röda Korset
Förbättrad patienters delaktighet i sin egen rehabilitering
Coaching.
Ungdomsenkäten Om mig hälsa och livsstil bland ungdomar i Östergötland
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
Presentationens avskrift:

Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar för sin hälsa och att göra hälsosamma val göra hälsoinformation lättillgänglig och förstålig i ett mångkulturellt samhälle bedriva uppsökande verksamhet för att sprida information till befolkningsgrupper som är svåra att nå

Utvärdering av Hälsoteket: Fokus på de processer för förändring i livsstil som kan iakttas hos deltagarna Kvalitativ 5 fokusgrupper varav 1 med samarbetspartner och 4 med deltagare Deltagande observationer vid 8 olika aktivitetstillfällen

deltagandet är frivilligt möjlighet att knyta kontakter med andra i samma situation kvalitén på verksamheterna är god och mångsidig fokuserar även på psykisk ohälsa kompetent personal aktiviteterna är gratis ökad förståelse för andras kulturer och erfarenheter aktiviteterna är lågintensiva

” I början var jag tveksam.Jag är tjock,jag kan inte. Hur ska jag göra de rörelserna men när man börjar ;oh vad roligt det är. Jag vill inte sluta. Bara att komma igång så och jag vill inte sluta utan bara fortsätta hela tiden”. ” Förtidspensionär och 60% av sin lön och hemmavarande barn. Det har betytt så otroligt mycket för mig att gå på de här sakerna. Det hade jag inte kunnat göra annars. Hade inte haft råd.” ”Jag har sjukpension och är hemma. Jag har möjlighet att gå hos sjukgymnast men här känner jag mig frisk, det är friskare. Det är många som är sjuka men många som är friska. Det har jag mig att jag mår bra och då kommer jag och då är jag mer aktiv. Jag hinner att längta efter att komma”

” De är själva väldigt öppna och bemötande om man själv är trött eller arg eller sur på sig själv. De bjuder på sig själva mycket. De tar emot den som kommer så att man känner sig hemma. Man är avslappnad. Man känner att man kan släppa det man har på axlarna eller har inom sig. Det är väldigt skönt på det sättet.