Det finns ett spel som heter bonka bäver.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Båtar, hav & djur i vattnet.
REGNSKOG ¤ Regnskogen ligger i den tropiska zonen
Hans och Greta.
Jättepandan.
Metodstöd.
Jordens processer som formar jordytan
• Frågeledaren är den som vet svaren. De finns under en länk på sidan i kalendern. • Ni behöver antingen en 12-tärning eller två vanliga tärningar. • Slå.
KOALAN VS ISBJÖRN Av:Emil Johansson & Axel Hagman
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Water is life! Av Alex H och Alex C.
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
Revolution Vad är en revolution?.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Valsafari På Island.
Välkommen till den värmländska naturen
Järv Timmy Svensson 2012.
Närke Landskapsvapnet har två pilar för att dom krigade på 1500-talet. Pilarna kallas skäkter.
Av Victor Karlsson 20 november 2014
Vinter Av: Johanna 18/11-14.
Ekorren – skogens akrobat
Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.
Parasaurolophus Längd:10 m Mat: Växt ätare
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Växtätande rovdjur.
måndag den 17 november 2014 Av Ebba Wester
Linné delade in djuren och växterna
känna igen, artbestämma, sortera
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
skola. hamarkfilm. se/index
Vårt vanligaste sällskapsdjur
Uppstart projekt oktober 2014
Utrotningshotade djur
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Text av Emran Safi Myskoxe.
Savannen Av: Felicia och Oliver.
ILLER ! Illern tillhör släktet mårddjur.
Av: Elina Räv.
Vargen.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Älg Isak Magnusson 2012.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
Rådjur Ett hanrådjur väger ungefär kilo och ett honrådjur väger ungefär kilo. Det är det mest vanligaste djuret som finns i våra tregårdar.
IGELKOTT IGELKOTT.
Av: Julia Almén Rådjur.
-lever i havet -utan hår -mjuk och len
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
Näringskedjor. För att kunna titta ordentligt på näringskedjor måste vi känna till vad de följande orden innebär. Producent är en växt som har fotosyntes.
Akvatiska och terrestra system
NATUREN PÅ VINTERN Hur gör djuren för att klara vintern?
Vid sjön. Sötvatten Inte salt vatten Sjövatten kallas sötvatten.
Pandan. En fullvuxen pandan blir mellan 1,5 och 1,7 m lång och väger mellan kg. Mankhöjden hos honan är ungefär 75 cm och hanens upp till 90 cm.
Veckans fördjupning handlar om något som finns i Sverige. Vet du vad
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
Naturlandskap blir kulturlandskap
Jordens processer som formar jordytan
Skogskollo sommaren 2018 Tjejer som börjar årskurs 5 och 6 till hösten (födda -06 och -07) Uppleva och lära sig mer om skogen Prova nya saker Träffa nya.
Beskrivande texter Svenska vt-19 v Marlene, Camilla och Johan.
Daggmaskar Det finns många olika slags daggmaskar, i Sverige finns det 16 olika arter. Den sortens daggmask som blir störst kan bli 30 cm lång. Daggmasken.
Presentationens avskrift:

Det finns ett spel som heter bonka bäver. BÄVERN!!!

Bävern har ett ganska stort och fyrkantigt huvud Bävern har ett ganska stort och fyrkantigt huvud. En platt svans som bävern slår mot vattnet om det har hänt något som man vill varna för. Den har en kroppsform som ser ut som en vattendroppe med vattenstötande päls som stöter bort vattnet när bävern simmar. Bäverns ögon och öron sitter högt upp på huvudet. Längden är 75-90 cm och svansen kan bli 28-38 cm lång. Den kan väga från 13 upp till 38 kg och är det största vattendäggdjuret i hela Europa men också näst störst i hela världen. Det finns bara ett djur som är större och det är vattensvinet i Sydamerika. Utseende Utseende

Utbredning ☺ Bävern har varit utrotad och på 8 platser i världen fanns det bara 1200 bävrar kvar innan man började inplantera den på nytt. Men idag så har vi ganska gott om bävrar. Men flest bävrar finns det i Närke, Västmanland, Värmland, Dalarna, Jämtland och Ångermanland. Bävern trivs både bland skog och öppna landskap, men den måste ha tillgång till färskt vatten i form av dammar, kanaler och rinnande vatten. Utbredning

Bävern äter olika delar av rötter och träd Bävern äter olika delar av rötter och träd. Bävern äter i stort sätt bara växter. På vintern så nöjer den sig med bark och kvistar som den har sparat sedan hösten och lagt under vattnet. Bävern kan också fälla ned träd som är 1 meter i omkrets men den håller sig hälst till träd som bara är 10 centimeter tjocka. Favoritträden hos bävern är asp och olika slag av poppel men också björk och pil. Men den är inte kräsen, det finns upp till 80 olika träd och buskar som också går bra att äta. På våren, sommaren och i början av hösten äter den olika örter det finns runt 150 olika sorters växter som ingår i födan. Föda Föda

Levnadssätt Bävrar är aktiva om natten. Men kan också lära sig att vara uppe mitt på dagen. Så länge det inte finns någon fara som hotar och det är lugnt. Den vanligaste tiden som de är aktiva är mellan kl. 18:00 till klockan 6 nästa morgon. Om bävern tycker att vattnet inte är tillräckligt djupt så kan den bara höja vattenståndet genom att bygga en fördämning av trädstammar, grenar, sten och gyttja. Exempel på hur en fördämning kan se ut ->

Fortplantning Hos bävrarna håller hanen och honan oftast ihop under flera år men ibland kan de till och med hålla ihop hela livet. Djur som håller ihop hela livet som bävern kallas monogama. Parningstiden hos bävrar är januari-februari och honan är dräktig i cirka 15 veckor. Det är väldigt lång tid att vara dräktig för en gnagare. Eftersom hon är dräktig väldigt länge så får hon välutvecklade ungar som inte är blinda eller har andra problem. Hon föder i maj-juni och får en kull på cirka 1-3 bävrar. Därefter stannar de i hålan de följande två månaderna och diar under hela tiden. Efter två månader kan de simma och själva ta sig ut i världen. Fortplantning