Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Svenska Ridsportförbundet
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Vision MISSION VÄRDEGRUND
Vår vision ETT GOTT LIV UTIFRÅN EGNA VAL Vår verksamhetsidé Med professionella insatser gör vi livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktig.
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
En del av Svenska Fotbollsförbundet
Den nationella ungdomspolitiken
Att gå från orange till svart eller att göra svår orientering enkel!
 Erbjuder alla orienterare tävlingsarrangemang med hög kvalité  Erbjuder klubbens alla medlemmar utvecklande, roliga och väl arrangerade träningar under.
Mental träning Mål & Motivation
Policy Järna Sportklubb ska bedriva en sund och stimulerande verksamhet i sin ungdomsverksamhet Alla barn och ungdomar ska erbjudas möjlighet att vara.
 Tullinge SK Verksamhetsidé Värdegrund Vision. Tullinge SK, Verksamhetsidé Tullinge SK erbjuder aktiviteter inom orientering, mountainbike och längdskidåkning.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Läkare med utländsk examen en resurs eller ett problem?
Samspel – ansvar 1 Ett mästerskap förutsätter samspel. Vilka är intressenter? Vilken roll har de? Vilket ansvar har de?
10 b Motion 2 – Samgående med Svenska båtunionen (SBU) Beslöts att bifalla motionen med följande tillägg: Styrelsen ges i uppdrag att bilda en arbetsgrupp.
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
1 Kendoförbundet Årsmöte Agenda Utfall 2010 Budget 2011 Verksamhetsutfall och verksamhetsplaner.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Strategisk plan för området Hälsa och samhälle inom Malmö högskola.
Förbundets verksamhet 2004 Handslaget ger möjligheter … … men osäkerheterna är stora –Handslagets fortsättning åren 2 – 4? –Hur stort blir stödet till.
Talangprogrammet Antal aktiva med dokumenterad medaljkapacitet i sommaridrotter inför respektive år Finns det ett samband mellan pengar och idrottsliga.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan för 2014 RF-stämman 2011 beslutade attuppdra till RS att, efter samråd med DF, klargöra och fastställa.
Västervik Företagandet i Västervik skall vara Enkelt-Roligt-Lönsamt Roger Psajd 2010.
IS HALMIA Återtåget – vision Verksamhetsidé Verksamhetsidé IS Halmia IS Halmia skall vara en förening som med framåtsträvande anda och tydliga mål.
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2013/ Skellefteå AIK Bordtennis.
Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2012/ Skellefteå AIK Bordtennis.
Strategi för elit- och landslagsverksamheten ”Förslag till strategi för elitverksamheten, att föreläggas nästa förbundsmöte” ”Fäktningen inför framtiden”
Landstinget som arbetsgivare
Utvecklingsarbete! Om vi drar åt samma håll har vi chans att nå målet! Är alla överens åt vilket håll vi ska?
Projekt Svensk Cykel. Svensk Cykel = Allt som har med cykel att göra och som organiseras av Svenska Cykelförbundet.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Utbildningsplan för Arvika Volleyboll Syftet med planen fram till 2011: Att klubben alltid skall ha minst den kompetens vad gäller tränare,
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Mer information hittar du på Gruppindelningar i ridskolan: Lektionstider på ridskolan alla vardagar: Grupp 1Kl – Grupp.
Lyckeby BTK Vision/Mål/Aktiviteter
VSSF Strategiplan Augusti VSSF är en del av Svenska Simförbundet (SSF) och vår inriktning framgår av Svenska Simförbundets stadgar.
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Sveriges Olympiska Kommitté. Genomföra OS tar ut, förbereder och leder OS-truppen.
Verksamhetsplan Värdegrund Jönköpings Läns Skol Idrottsförbund skall stå för glädje, gemenskap och demokrati där alla skolidrottsföreningar.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
Målet och vägen Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. (”I rörelse”, Karin Boye) Kan Du berätta för mig hur jag.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Idrottens organisation i Sverige
Samverkanskonferens 7/9 2016
Elitorganisation Svenska Bågskytteförbundet
Verksamhetsplan 2009.
Talangutveckling Ungdom
MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND
Obbola IK.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
”Valberednings- seminarium”
Skellefteå AIK Bordtennis
KPR april 2018.
Vad innebär regionbildningen?
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020
#TILLSAMMANS.
Presentationens avskrift:

Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER Vad vi vill bli? VÄRDERINGAR Vad är viktigt för oss? MÅLBILDER Var vill vi vara 2010? STRATEGISKA HANDLINGSPLANER Strategiska aktiviteter förbund och föreningar. SDFs roll? Vision Värderingar Affärsidé Strategi (beskriver vår tro på hur vägen till visionen skall gå) Personliga mål. Vad skall jag göra? Vanligt med mål som ”Omsättning på X miljarder kronor” ”Resultat på 15 %” ”NKI på 75” Vad betyder detta att jag och min enhet ska göra?? Behöver något mer för att översätta strategin till mer operativa termer. PERSONLIGA MÅL Vad jag måste göra?

Målet och vägen Kan Du berätta för mig hur jag ska gå för att komma härifrån? Det beror på vart Du vill komma. Det spelar ingen roll. Då spelar det heller ingen roll åt vilket håll Du går. (Ur Alice i Underlandet) Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd.

Visionen Sverige är en olympiskt framgångsrik fäktnation. Svensk fäktning har möjlighet att i hela landet välkomna människor i alla åldrar till en verksamhet på alla nivåer, där brett föreningsengagemang och kompetenta ledare är viktiga hörnstenar. Svensk fäktning präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

Målbilder Resultatmål Svensk fäktning har landslag i världsklass både för damer och herrar Svenska fäktförbundet har en stark ekonomi med en god självfinansieringsgrad. Basen för självfinansieringen är ett gott samarbete med näringsliv och organisationer, som delar svensk fäktnings värderingar, uppskattar den breda tävlingsverksamheten, en framgångsrik elitverksamhet och väl arrangerade världscuptävlingar.

Målbilder Utvecklingsmål Föreningarna har styrka och kompetens att planera och genomföra en långsiktig verksamhet, där social gemenskap, stark ekonomi, goda kommunkontakter och gedigen utbildning är hörnstenar. Svenska Fäktförbundets utbildning bedrivs enligt en sammanhållen utbildningsplan, utvecklad med stöd av internationella impulser. Instruktörsutbildningen står i centrum. Klubbar, SDF och förbund vet sina uppgifter och samverkar för rekrytering och utbildning. Svensk fäktning har en bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet med alla vapen och för alla åldrar, där SM i lag och individuellt utgör tävlingspyramidens topp.

Strategiska handlingsplaner – en beskrivning Klubben i centrum Kraftfull utbildningssatsning Bred, spännande och stimulerande tävlingsverksamhet Landslag i världsklass för både damer och herrar Ökad självfinansiering Offensiv PR- och informationsverksamhet

Internationell styrka – en följd av utbildning och organisation Visionen ”Sverige ska vara en olympiskt framgångsrik fäktnation.” Målbild ”Svensk fäktning har landslag i världsklass både för damer och för herrar” ”Starka landslag och framstående individuella fäktare, som får god uppmärksamhet, främjar rekrytering och breddidrott. Internationella framgångar blir beviset för en stark organisation, där starka klubbar och en omfattande utbildning är viktiga hörnstenar. De strategiska handlingsplanerna inom andra områden ska leda fram till internationella framgångar och till att denna del av visionen förverkligas.”

Tre vapen ”Svensk fäktning ska utveckla alla tre vapnen. Om detta ska lyckas måste såväl sabel som florett få samma uppmärksamhet som värjan vid t.ex. arrangemang. Det betyder bl.a. att vapnen vid tävlingar ska ha samma möjligheter att synas för publiken och för de fäktare som deltar. Därigenom kan fäktarna stimuleras att pröva på olika vapen.”

Anpassning av organisationen Kraftfull organisation grunden för framgång RF:s nya stadgar ger möjligheter (Ombud Fäktning) ”Möjligheterna till snabbhet ökar om beslut om den regionala indelningen inte behöver fattas med kvalificerad majoritet”

Handlingsplanen - Landslag i världsklass för både damer och för herrar Svenska Fäktförbundet Åtgärder i SDF Åtgärder i föreningarna Stöd till samverkan mellan föreningar. Professionell tränare i föreningen eller samverkan mellan föreningar. Samling med de föreningar som har landslagskandidater minst en gång per år. Deltagande i förbundets ”Elitkonferens” med styrelseledamot och tränare. Dialog med de aktiva och tränarna bl.a. om vision, målbilder, detaljerade delmål … Bred förankring av elitverksamheten i styrelsen

Handlingsplanen - Landslag i världsklass för både damer och för herrar Svenska Fäktförbundet Åtgärder i SDF Åtgärder i föreningarna Skapande av ett bra tränings- och tävlingsprogram på nationell nivå m.m. Läger för distriktets talanger. Talangutvecklingsprogram för kommande landslag. Ekonomisk styrka att utveckla talanger i internationell miljö, tills de nått landslagsnivå. ”Nationellt utvecklingscentrum” för i första hand landslagsläger.

Handlingsplanen - Landslag i världsklass för både damer och för herrar Svenska Fäktförbundet Åtgärder i SDF Åtgärder i föreningarna ”Uppvisningsträningar” med landslaget i olika klubbar. Öppenhet i klubben och möjlighet för landslagsledningen att organisera träning både för landslaget och klubbens egna talanger. Arrangera minst ett elittränarseminarium per år, där utländska impulser tas tillvara. Deltagande i förbundets elittränarseminarier. Om ekonomiska resurserna tillåter erbjuda utvecklingsprogram för klubbtränare, inkl. deltagande i resor. Deltagande i eventuellt utvecklingsprogram.