Brandlarm/Brandvarnare

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
ETT SÄTT ATT BESKRIVA VERKLIGHETENS SITUATIONER MED MATEMATIK
Livsåskådning och religion
Nästa. VAD KAN HÄNDA?  Skolan är byggd på sådant sätt och med sådana material att någon storbrand inte ska kunna uppkomma under skoldagen.  Brand i.
Frågor som underlättar för ungdomar att testa sitt cannabisberoende/missbruk och sitt missbruksmönster.
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Tekniska System - Elvispen
Lånord.
Släktskapsregeln för 6a
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Brandsäkerhet.
Rädda liv - byt batteri nu! Lindlöven och Energizer i unikt samarbete - tillsammans gör vi en fantastisk insats för att rädda liv!!
Utbildning i brandskydd
Echolog En vidareutveckling.
Spisens historia.
Turismen växer fram kapitel 2
Kort information om lasarettets brandskydds- & säkerhetsarbete,
Vilka typer av vårdboenden kan vi hitta i bygglagstiftningen och vilket brandtekniskt skydd föreskrivs?
Eskilstuna Räddningstjänst
Tekniken, fördelar och nackdelar Av Elin och Johan Olofsson ht-07
Brott och utsatthet för brott Elever som snattat de senaste 12 månaderna.
När blir ett ord svenskt då?
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Vägen till en bra novell
Klok filosofi … ?.
Träff 2 Erfarenhets-utbyte & VENN-diagram
If you want to build a ship, don´t herd people together to collect wood and don´t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless.
Vad är du för typ av person?
Utbildning brandskyddsombud vår 2011
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Pilotprojekt i Ludvika och Smedjebackens kommuner
Glödlampa Av: Johanna Wermlund och Sanna Stenberg.
Farosymboler Explosiv Oxiderande
Kemins grunder 1 Kemi förr och nu.
Etik Moral Filosofi.
Hinduism  Åk 6 1.
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
Pengar 1 Jacob Freij, Mogärdeskolan 4-9, Vetlanda –
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Kraft och tryck Sid
Vi ger liv åt historien och en bild av idag - vi gör 2000-talets ”Gods och Gårdar”!
Anställningsintervjun
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Kriser Vad är en kris? Följande kännetecken brukar användas att definiera en ”normalkris”   Individen upplever att något viktigt behov är starkt hotat.
Tekniska system Spisplatta.
En guide för arbeten i SO
Att förstå beteenden- grundläggande inlärningsteori
Spara kvittot! När du handlar en vara av ett företag/butik har du alltid rätt att få ett kvitto. Erbjuder ett företag/butik inte ut kvitto riskerar man.
Leif Sandahl Avdelningen för olycksförebyggande verksamhet Bebyggelse och miljö Räddningsinsatser i tunnlar Förebyggande åtgärder.
En liten guide i brandskydd Bo Sandström 2002.
Att arbeta förebyggande
Etik och moral Vad är rätt och fel?.
Daniel Cronholm biblios.se/data © Övning 6: Visning av bildspelet Kör igång det här bildspelet. Det är uppgifter du skall göra med bildspelet.
Fysisk aktivitet, kost och hälsa
Högtider Islam firar sina högtider 11 dagar innan jul. Under högtiderna så äter man mycket god mat. Det mesta man äter är sötsaker och torkad frukt.
Kemi finns överallt runtomkring oss.
Sjukdomar och besvär.
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
BÖNEDAG FÖR MÄNNISKOHANDELNS OFFER. dags att ändra på att mer än 30 miljoner människor lever i slaveri.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagd punkt Internationellt samarbete 2. Skolans verksamhet Skola och föräldrar 3. Ekonomi och organisation.
Samtidigt som många hem i världen har förstörts, som här i staden Homs i Syrien…
SAMISKA. HUR MÅNGA TALAR SAMISKA? Det finns tre olika slags typer av samiska som talas i Sverige:  Nordsamiska, är det största språket som talas utav.
Sveriges språkhistoria
Minska matavfall i skolorna
Om det börjar brinna Då ringer brandlarmet, det låter högt
Vite krist & kristna kungar
Presentationens avskrift:

Brandlarm/Brandvarnare AV:MARCUS OLOFSSON

Samhället För oss människor så har brandlarmet en mycket stor betydelse. Den kan tex: varna och rädda liv på Folk som ligger och sover. Utan brandlarmet så skulle de vara omöjligt för oss människor att förutse en Tidig brand. Man kan släcka branden innan den hinner sprida sig med hjälp av brandvarnaren. Det finns alltid någon typ av brandlarm eller brandvarnare i byggnader och de är alltid placerade på den högsta punkten i rummen.

Vad är ett brandlarm och hur fungerar den? Funktion Ett brandlarm är en typ av larm som är konstruerat med avsikten att varna vid brand eller brandfara . Brandlarm aktiveras ofta med automatisk hjälp av detektorer eller brandvarnare. Brandlarmet fungerar så att det är sensorerna som känner av värme eller rök genom att jonisera rökatomerna med ett radioaktivt ämne (oftast Americum) så att röken leder ström som sätter igång larmet. Brandlarm kan även utlösas manuellt när man provtestar brandvarnarna.

Brandvarnarens miljö En brandvarnare fungerar på precis samma sätt som en ett brandlarm. Det finns många olika typer av Brandvarnare och de är olika konstruerade beroende på vilken miljö de är avsedda för. Bränder i industriella miljöer skiljer sig tillexempel ifrån bränder som uppkommer i hemmet. I större byggnader som i en skola så är ofta brandvarnaren sammankopplad med brandlarmet.

Vad betyder larm? . Uttrycket ’’Larm’’ har länge använts för att varna för fara av olika slag tillexempel brand . Den ursprungliga betydelsen anses komma av Franskans ’’I’larme’’ som på svenska betyder ’’till vapen’’ nu anses de mer som hotande faror än kring tillexempel olyckor , inbrott , bränder m.m.

Viktig information om brandvarnaren Sätt upp en brandvarnare hemma - YouTube

Larmets historia Larm har i Norden använts sedan lång tid. Förr när man hörde ordet larm tänkte man att de finns någon hotande fara i närheten men nu för tiden tänker man på brand eller inbrotts larm. Förr i tiden fanns de inga brandlarm eller brandvarnare, då använde man kyrkklockor för att varna folk och de var väldigt smart eftersom kyrkklockan oftast satt på en hög punkt och klockorna låt väldigt högt så hela staden/byn hörde det.