Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Lappland! Vi valde Lappland för där är mycket snö.
Advertisements

NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Egypten.
Dalarna Dalarnas landskapsvapen är två pilar som korsar varandra. Man har hittat gamla mynt. På myntet var det två pilar. Pilarna betyder att Dalarnas.
Bildspel om konstnären
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Människorna i världen Var bor det flest människor?
Delstaten och den långa floden
Välkommen till Sverige
Försida!.
Sveriges landskap Gästrikland Skåne Lappland Halland Dalarna Småland.
LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
Sverige.
Åk till Sverige.
Japan.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Grekland.
Åhoj! På sista tiden har vi varit fångar i Puerto de Mogan på södra Gran Canaria. Det har varit en upplevelse på sitt sätt… Bläddra med pilarna.
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
SVERIGE Sverige gränsar till Finland och Norge. Sverige har en area på kvadrat km.
Jämtland Vapnet föreställer hur man jagade älg förr i tiden. Man använde då jakthund och jaktfalk.
Sverige Sverige Sverige.
Land Tyskland Ditt namn Victor Karlsson Din lärare Kicki
Medelpad Det här landskapsvapnet ser ut så för att man ska kunna veta att där finns två älvar i Medelpad. Den röda färgen är där för det ska se snyggare.
Cuba.
Lappland Lapplands landskapsvapen är en sagojätte som är precis som styrkans gud. Han symboliserade att Lappland var ett outforskat landskap.
Ryska Federationen.
Sveriges olika landformstyper
Välfärdstjänsternas utveckling 1980 – 2012 Annika Wallenskog SKL
Ditt namn Din lärare Din årskurs
Värmland Landskaps vapnet ska föreställa en örn. Den betyder mod, kraft och makt. Erik XIV bestämde att Värmland skulle ha en örn till landskapsvapen.
Varför? Sprida tävlingsjudon på ett nytt och oprövat sätt. När?Sommaren 2013 Var?Utomhus centralt i Stockholm Hur?Arrangera en judotävling som tilltalar.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Närke Landskapsvapnet har två pilar för att dom krigade på 1500-talet. Pilarna kallas skäkter.
Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet.
Topografisk karta En topografisk karta är en ”vanlig” karta där det till exempel finns vägar, sjöar och städer. Kartan visar det man kan se med ögat.
Halloj! Hoppas att allt är bra med er där hemma. Här borta hos oss är det ungefär som vanligt. Vi har bytt Grenadinerna mot St Lucia och jobbar oss sakta.
AMSTERDAM.
Italien Fakta om italien.
Gästrikland Det är en älg på landskapsvapnet..
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Min Stockholmresa ..
16/12-14
S V E R I G E.
Uppland/Stockholm Anledningen till varför jag valde Stockholm är för
NORRLAND I NORRLAND KAN MAN ÅKA SKIDOR OCH ÅKA SNÖSKOTER.
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Egypten.
Nederländerna Jamileh Adawi Lärare: Kicki Svensson Klass 5B
1. Orsak2. Händelse3. Konsekvens Före/Innan, vad ledde fram till händelsen? Vad var det som hände? Efter, vad blev följderna av händelsen?
En liten stor världsdel...
Island.
Stockholms Stadhus Malla Rantanen, Mona Nuuttinen, Emilia Piki ja Enja Sarvarinne.
Turistbyråservice Sverige som resmål.
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
PORTUGAL.
Norra Europa.
Västra Europa.
Fina platser att besöka
Östra Europa.
Hur ser universum ut? När vi tittar upp på himlen en natt så kan vi med blotta ögat se ett antal små prickar & ofta en större prick, månen. Den del av.
Stockholm.
SVERIGE 1800-TAL. FRAM TILL MITTEN AV 1800-TALET VAR SVERIGE ETT AV EUROPAS FATTIGASTE LÄNDER, MEN EN RAD FÖRÄNDRINGAR UNDER DENNA PERIOD UTVECKLADE SVERIGE.
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
Jerusalem.
Pyramider.
Lös rebusen för att få reda på vad Veckans fördjupning handlar om!
Vad menar vi med ordet Thailand, det översätt betyder “ De frias land” Iband vanligtvis kallas landet The land av smiles. Thailand är det enda landet.
Stadsvandring: åk 9:s Södermalm
Presentationens avskrift:

Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet med minst befolkning är Härjedalen.

Städer i Sverige Störst och minst Sveriges största stad är Stockholm. Stockholm har på ett ungefär 1,4 miljoner invånare. Sveriges minsta stad är Sundbyberg. Sundbyberg har på ett ungefär 12,804 invånare.

Huvudstaden och fakta om huvudstaden Sveriges huvudstad är Stockholm. Ett väldigt fint ställe i Stockholm är Gamla stan. Det finns väldigt många muséum i Stockholm t.ex. Vasa muséumet, dans muséumet. Ja som sagt, det finns massor muséum i Stockholm. STOCKHOLM

Fakta om HELA Sverige Två av Sveriges naturtillgångar är järnmalm och trä. Sveriges befolkning är på ett ungefär 9,5 miljoner.

Kända platser Några av Sveriges kända platser är: Gamla stan är ju historisk så det kan nog vara känt. Gamla stan ligger i Stockholm. Stockholm är Sveriges huvudstad och är nog också ganska känt. Detta var två exempel på kända platser. De två ställena var Stockholm och Gamla stan. Om du kollar till höger så ser du en bild på Gamla stan.