Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Jerusalem.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Jerusalem."— Presentationens avskrift:

1 Jerusalem

2 Israel och Palestina Staden Jerusalem ligger öster om Medelhavet, i Mellanöstern. Efter andra världskriget bestämde FN att områden runt Jerusalem skulle delas upp i två delar: en arabisk del och en judisk del. Den arabiska delen heter Palestina och den judiska delen heter Israel Så här ser området ut från luften

3 Vad händer med Jerusalem?
Det är en känslig fråga vad som ska hända med staden Jerusalem. Israel vill att Jerusalem ska vara landets huvudstad. Men det har inte FN accepterat. Palestina vill också att en del av Jerusalem ska vara deras huvudstad.

4 Varför är Jerusalem en helig stad?
För judarna är Jerusalem staden där kung Salomos tempel låg för flera tusen år sedan. För kristna är det den stad där Jesus korsfästes och begravdes. Jerusalem är en helig stad för Muslimer för att i Jerusalem blev profeten Muhammed förd till himlen och fick möta Gud.

5 Viktiga platser i Jerusalem
I Jerusalem finns en plats som heter Gamla Stan. Det finns flera viktiga och gamla byggnader som går att besöka i staden. I Gamla stan finns Tempelberget där Salomos tempel en gång låg. Det finns även en mur som kallas för klagomuren som är viktig för muslimer och judar.

6 Källor Originalartikel:


Ladda ner ppt "Jerusalem."

Liknande presentationer


Google-annonser