Vad fick oss att fokusera på cannabis? Att gå från allmänt stöd till fokuserad behandling Vilken tidsepok och ideologi? Hur märker vi positiv support?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Idéer för ett bredare entreprenörskap
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Kristinedalskolan F-9 skola i Stenungsund 600 elever 19 språk.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Bedömning efter sex veckors drogfrihet. Förbättring i kognitiv funktion.
Folkhälsoenkät Barn och Unga i Skåne och Helsingborg 2012
Tema boende hösten 2006 Stora arbetslaget Klicka med vänster musknapp för att byta bild © ptra06.
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
Antikens Grekland Prov fredag v. 47.
Kopplingen mellan utredning och behandling – vad är det?
Vår tids paradox Klicka för nästa sida .
Utgångspunkter/Genombrott
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Närvaro!!.
Västra Götalandsregionen äger och driver…
EMIGRATION – SVERIGE TILL AMERIKA – 1800-TALET
Kognitiva funktioner Verbal förmåga Logisk-Analytisk förmåga
Bidrar en integrerad vårdmodell till personcentrerad vård ? sjuksköterskors erfarenheter från en onkologisk klinik Anki Delin Eriksson.
I detta shoppingcenter hade kvinnorna en möjlighet att välja en make bland olika män.....
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Patientsäkerhetscentrum och Vårdhygien
Med hänsyn till de sju funktionernas dysfunktion
Repetition och tillbakablick
Institutionen för matematik, KTH Mats Boij 5B1118 Diskret matematik 5 november B1118 Diskret matematik Tredje föreläsningen - Kombinatorik.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Ny målstyrningsmodell för Värnamo kommun!
Kognitiva funktioner Verbal förmåga (språklig förmåga)
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Franska Revolutionen Med Elin och Filippa.
SJUKDOMSFÖREBYGGANDE METODER SJUKDOMSFÖREBYGGANDE METODER.
Det kognitiva perspektivet (Kapitel 4)
HaschAvvänjningsProgram
Och bedömningen av laborationen Vad ska vi lära oss?
Prevention och behandling av undernäring i hemsjukvården Kvalitets och utvecklingsarbete i Stockholms läns landsting Sonja Modin, allmänläkare Centrum.
Befolkningsföreträdare och behov
Utvärdering av processmognad
Beskrivning av SVT1 – SVT2 registreringsfel Möte på SVT 14 nov 2008.
Ett naturvetenskapligt arbetssätt
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Kvalitetsarbete med internetbehandling i reguljär vård Viktor Kaldo, leg psykolog, Docent Utvecklingsansvarig Psykiatri Sydväst.
Dokumentation av PRAO med hjälp av digitalt berättande
Delaktighet.
Skriva noveller.
Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Kognitivt perspektiv.
Patientstyrd gruppundervisning Carina Holmesson Kliniken för njurmedicin och transplantation i Lund
Ledardagen 22 september 2010 Förändrat ledarskap i Landstinget ? E Wahlberg Sept 2010 Hjärt- och medicincentrum ….en centrumchefs reflektioner.
Utvecklingsprocessen Webbutveckling. Utvecklingsprocessen Bli inte rädd för alla begrepp och alla verktyg man verkar behöva kunna. Du måste inte använda.
Tillsynsrollen & följsamhet Mats Bengtsson Doktorand, FGU 031 –
Franska Revolutionen Med Elin och Filippa.
Moment 2 Mall för presentation av idé
Arkitektur.
Hur du tar hand om din kunskap
Synpunkter och klagomål kontra erfarenheter och upplevelser? Om vi tar emot patienter och personals erfarenheter och upplevelser som synpunkter och.
Rosenbad, 16 mars 2015 Vad ska vi ha den sociala barn- och ungdomsvården till?
Naverlönnskolans uppstart 11 augusti 2015 Michael Rystad Utvecklingsstrateg.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Riskanalys i patientsäkerhetsarbete
Elev loggbok.
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
Framtidskartläggning
Okänd primärtumör Ny medicinsk riktlinje. Okänd primärtumör Definition En heterogen sjukdomsgrupp med histopatologiskt bekräftad metastatisk cancer där.
Projektstruktur Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
[Förbättringsprojekt]
Att skriva CV och ansökningsbrev Intervju – hur kan det gå till?
Med hänsyn till de sju funktionernas dysfunktion
Presentationens avskrift:

Vad fick oss att fokusera på cannabis? Att gå från allmänt stöd till fokuserad behandling Vilken tidsepok och ideologi? Hur märker vi positiv support? Vilka reaktioner fick från behandlingsvärlden (intellektuella fantomer)? Mycket arbete med att spräcka tolkningsmall. Danskar med nyfikenhet. Slumpen eller? Ständig återföring och diskussioner till varandra. Kvalitetssäkring i missbrukarvärlden. Ursprunget

Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta (okänd filosof). Till en början enbart observationer, vilka anekdoter bilder illustrationer ska vi använda? Vad händer under första, andra tredje, fjärde veckan osv? Det var inte viktigt att mäta metodens effektivitet, utan att göra processen förståelig för patienten. Redan från början förhöll vi oss fritt till vår egen metod. Vi fick en inre mall som gjorde att vi läste av var just den patienten befann sig. Under de första 10 åren hade var och en oss många haschrökare. Det gick inte i längden att hålla på med 7 haschrökare varje dag.

Presentation utifrån veckorna Information om behandling visade strukturen och vi föreläste om haschet och dess verkan på de kognitiva funktionerna Hur tänkte vi? Hur är det idag? Problematisering vid motovationssamtal var beskrivande. Vi formulerar för dem hur de mår. Mer igenkänning, mindre ihågkomst. Beskrivande saklig, ej moraliserande.