Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Spelarutbildningsplan Östergötlands FF
Advertisements

Välkomna!.
Åhus Montessoriskola F-9 M
Välkomna till Förskolan Lodet
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Välkomna.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Gymnasiearbetet p..
Solanderskolan presenterar
E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG. SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn.
Välkomna till föräldramöte
Föräldraföreningen FHC Föräldraföreningens syfte och mål: Föräldraföreningen skall verka för att bibehålla de låga avgifterna genom att ”dra.
_______________ _____ ____________ __________
Region Östergötland ITiS Kommunala kontaktpersoner i Vadstena 30/ •ITIS ÅR 2002, Platser 2001/2002 •Behov av skolledarutbildning ht 2001? •Extra.
Våra barns skolmiljö: Omfattar allt ifrån trafikmiljö till miljön i klassrummen. Det kan gälla alltifrån övergångsställen till hur stora elevgrupperna.
BooFF lag P05:10 Föräldramöte P05:10.
EKONOMI -Bidrag kommunen - Fonder -Näringslivet i Oxelösund -Eget arbete.
Föräldramöte P05 6 september 2012.
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Pilotskolan Strömslund •Vi vill få ett ökat föräldraengagemang! –Genom att ge en beskrivning av styrelsens arbete samt klassombudens roll –För att få ett.
Välkomna till en träff om LEO. •Ge möjlighet till ungdomar att få en aktiv fritid. •Få ett intresse för Lions bland unga. •Få in yngre medlemmar i lionrörelsen.
Rudbecks IF. Behövs RIF?  Skolidrotten har minskat, endast Idrott A.  Elitsatsning får många att sluta i sin förening.  Vi vill ge eleverna på Rudbeck.
Välkomna på information om gymnasievalet!.  Valet görs på  I januari får alla elever i åk 9 inloggningsuppgifter.
Föreningen Hem och Skola i Kyrkslätt rf Klassombuds / Klassförälder Träff
Fellingsbro AIK Tillsammans för framtiden!. I samarbete med Fellingsbro AIK Vi erbjuder er möjligheten… … att öka sammanhållningen … att förbättra hälsan.
El Sistema En kort presentation av El Sistema –
PTA – vad är det? Aktiva föräldrar – aktiva val. Stadgar §1 Föreningens ändamål Stödja IES i Karlstad för elevernas bästa Arrangera sociala aktiviteter.
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
Välkomna till föräldramöte för år 2
Demokrati och hur Sverige styrs
Föräldramöte augusti 2014.
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Välkommen till höstens första föräldraråd
Sköndals IK P02:1 arrangerar för sista gången på 7-manna den populära och eftertraktade P02 Mästerskapen ( Östermalms IP i Stockholm 26/10-27/
Klubbverksamhet som stöd i fostran - Samarbetet mellan hemmet och skolan Micaela Romantschuk Förbundet Hem och Skola.
Föräldramöte Team Agenda Viggan Vårcup 11/3 (Oskar) Anmälan på andra cuper under våren (Johan) Träningsplan för Team 03 (Fredrik) Aktiviteter.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Programförklaring Eksjö Gamla Sta’n Rotaryklubb Ola Stålebrink.
Att besöka skolor Camilla Bergvall, ordförande Djurens Rätt Helsingborg & Hanna Eriksson, vice ordförande Djurens Rätt Helsingborg
NORRTULLS SPORTKLUBB Föräldramöte F
Föräldramöte 19 sept Presentation och fika - Klass 6D! - Planeringssidan och intensivveckor - Sjukanmälan - Läxläsning - Besöksvecka v 41 - Mentor.
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Föräldramöte 11 september 2013 Enhetsrådöverenskommelser Unikumläxläsning Språkvalbetyg Hemsidanipad Skola 24.
Ortsutveckling Skebokvarn
Välkomna till klass 3!.
Uppstartsmöte – Nya lag 2014 Flickor och Pojkar -09 Ekängens IF 1.
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
Förslag på dagordning Fastställande av närvarolista/röstlängd
Föräldramöte 20 mars Fika - Planeringssidan - Läxläsning - Sjukanmälan - Klassföräldrar - Betyg - Klass 6D - Övriga frågor.
100 ÅR AV KUNSKAPER OCH ERFARENHETER OM EU- PROGRAM/PROJEKT ”SEUPP”
Välkomna till Gripens RF Tävlingsmöte ALLSVENSKAN 2015 Division på våren Division på hösten Intresseanmälan Ex. antal för att anmäla.
Välkommen! Föräldramöte HT B.
Välkomna ! Välkomna.
EN DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Information till föräldrar Klassresa i ÅK6 till Ängsholmen september 2015.
FÖRÄLDRAMÖTE P Agenda Information om Täby Basket Presentation av tränare Information om RM spel Information om seriespel Information om.
Stimmets skola- resultat enkät föräldrar med barn i grundsärskolan 2015 Undersökningsperiod: > Antal svar: 14 Svarsfrekvens: 50%
Vi som leder laget Victor StåhlPappa till Jonathan (09) Peter Sommarström Pappa till Charlie (09)
Åsa FöräldraForum Info inför läsåret 2010/2011. Det här är Åsa FöräldraForum Vi föräldrar som tillsammans med skolledningen vill påverka och genomföra.
Välkomna! Föräldramöte 6 sept. 2017
Tyresö Judo & Ju-jutsus föräldramöte
Välkomna.
Nordsjö rastis föräldraförening 2017
Genom glädje och engagemang formar vi tillsammans vår förening!
Föreningen bildades 2013 och är en sammanslagning av de tidigare föräldraföreningarna på Västra skolan och Parkskolan.
SGF Väst Berg Uppstartsmöte 2018
KUNGSBACKA IF FÖRÄLDRAGRUPPEN 2018.
Presentationens avskrift:

Berga hem- och skola

Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle. För en bra dialog med skolledningen och samhället om föräldrars synpunkter och önskemål. Är till för alla elever och föräldrar på Bergaskolan. Anordnar aktiviteter som inspirerar och intresserar föräldrar. Bidrar med det lilla extra för eleverna och lärarna!

Exempel på vad vi gör Bergadagen På en lördag i mitten av maj. Alla klasser är med och ansvarar för en station som t ex loppis, fika, basket etc. Alla pengar som kommer in går till föreningen för att sedan delas ut. Delar ut uppskattade klass- och resebidrag För roliga resor och aktiviteter som förgyller skoldagarna. Rosor till avgångsklasserna vid skolavslutning på våren Föreläsning I höst om ”Barn och internet”, i skolans matsal onsdag 15 oktober 18:30 Miljö- Hälso- och samhällsfrågor Bevakar och driver aktuella frågor internt i skolan och externt i samhället Exempel - i tre omgångar motverkat bygget av en genomfartsled utanför skolan ( talet och 2014) Gör gärna mer Kom med idéer och förslag, både föräldrar och lärare!

Vilka är vi? OrdförandeSuppleanter Lena SvenssonKajsa Lindroth Michal Gorny Ordinarie ledamöter Revisor Maria WaldevikMaria Nyberg Madelaine Lagestrand Anna Attefall Eric StenfeltRevisorssuppleant Johanna WesterlundMaria Berglund Johan Ulin

Välj klassombud Vad gör klassombuden? Varje klass ska på höstens föräldramöte välja två föräldrarepresentanter till att vara klassens ombud i föreningen. Klassombuden träffas, tillsammans med styrelsen, både på höstterminen och på vårterminen för att diskutera läget i skolan. Någon eller några från skolledningen samt en eller flera lärarrepresentant(er) kan delta i dessa möten. Klassombuden ersätter inte klassföräldrarna som har en annan funktion som t.ex. att organisera olika aktiviteter i den enskilda klassen, men kan självklart vara samma personer. Bestäm på ert föräldramöte hur ni vill göra! Maila styrelsen De som har blivit ombud mailar sina kontaktuppgifter till oss i styrelsen på

Bli medlem! Avgiften är 100 kr per familj och år. Sätt in på Plusgirokonto (Berga Hem- och skolaförening) Ange läsår samt elevens namn och klass. Vänligen sätt in snarast så att vi styrelsen kan planera vad för aktiviteter vi kan genomföra under detta läsår. Tack!!