NPF-Huset.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kognition och privatekonomi
Advertisements

Patient- och anhörig perspektiv på heldygnsvården, avdelning 1
Brukarfokus i biståndshandläggning
Inom Al-Anon är vi alla lekmän...
Ta ställning Samarbeta Argumentera Respektera.
Barnanpassad utredning
Samarbejde mellem plejefamilier og kommune
Strategiska nätverk/Partnerskap
Affärsplaner för samhällsentreprenörer?
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
EN RESA GENOM UTANFÖRSKAP, BEKRÄFTELSEJAKT OCH MISSBRUK
ASPERGERS SYNDROM KARTLÄGGNING OCH VALIDERING Kompetensbedömning för intyg Åsa Haglund Arbetshandledare.
”Många tror liksom att livet går som det går, att det nästan är lite förutbestämt. Men man gör ju livet. Man bestämmer själv vad man vill göra.” Sofia,
Hur bör samhället organiseras
Migrationsverket - Asyl, besök, bosättning, medborgarskap medarbetare
© 2013 ANTROP Resan genom äldrevården och äldreomsorgen i Uppsala län Hur kan vi göra den bättre?
Psykisk hälsa på 1177.se och UMO.se
Tips o råd till din egen golf. Du har kunskapen…..
Workshops för närstående - vad har det tillfört? 4.e Strokekonferensen med Anhörigfokus Ylva Lyander & Daniela Bjarne.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Brukarenkät IFF Brukarundersökning individ, familj och funktionshinder (IFF) hösten Sammanlagt svarade 185 brukare på enkäten. För IF så var.
Vad är identitet?.
Samverkan - grundläggande begrepp och struktur i samverkan
Utvärdering av BBIC på Södertörn
Tillgänglighet – för vem, hur, när och varför? Några tankar kring om kvinnors och mäns användning av sin tid och energi i relation till arbete och familj.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Någon nära blir psykiskt sjuk… Från demensvård 1982 till dagens psykiatri. Min utgångspunkt; Psykosteam i Uddevalla. Hur skulle jag vilja bli bemött/behandlad?
Ta ställning och handla!
Systemförståelse, systemiskt tänkande och grupprocesser
Områdesutveckling Torpa
Elizabeth Odalen Bjord
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
Samverkansinsats Trampolinen
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
NP-Samverkan Neuropsykiatrisk Samverkan
Välkomna till Kommunikationsplanerin g Linköping 7/12.
Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten – Nivå två Nivå tre – Nivå fyra » Nivå fem 1 Frågor för god vård i samband.
Målgrupp Barn och ungdomar i åldern 7 – 16 år i grundskola och grundsärskola. Låg Skolnärvaro Två delar i uppdraget -Tidiga insatser -”Problematisk skolfrånvaro”
Barn som anhöriga till föräldrar med missbruk m.m.
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Vem är du?.
Hur styr beteenden rollerna i klubben
Barnperspektivet inom vuxenpsykiatrin i Göteborg
Vad är identitet?.
Ett material från Migrationsverket 2015 Här kan den som gör presentationen lägga in sitt namn.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Västervik Företagandet i Västervik skall vara Enkelt-Roligt-Lönsamt Roger Psajd 2010.
”Må bra – prestera bättre” - med Tuba som ditt verktyg Anita Kihlman, Tuba AB 2010.
Om utvärdering 9 februari 2011 Per Sandén Regionförbundet Örebro.
1.
Projektet Bakgrund, mål & syfte, målgrupp, tidsramar, processinnehåll, valideringsmaterialets användningsområde.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk störning 30 januari 2009 Hur kan vi tillsammans bli bättre? Inspirationsdag för ledare, om samarbete.
Vad, hur och varför samverkan? Resultat !?
Hållbart engagemang. Vad betyder ett hållbart engagemang?
Slutprojekt II Slöjd i relation till hållbar utveckling Projekt : Tillverka en cirkelsåg.
Vad är identitet?.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Passion för livet utvecklas och stödjs av Region Jönköpings län
Välkomna till utvecklinsdagarna för VS - Verksamhetsstöd 8-9 oktober 2007 Sandviks Gård Hälsar Gunilla E Magnusson LiU – ISV - VS Detta är en mall.
Om oss: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar Vi driver på utvecklingen.
Min skola Bedrivs år Riktar sig till elever med NPF på högstadiet och gymnasiet Anhöriga och skolpersonal är också målgrupper i projektet.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Föreläsningar hösten 2013 Föräldrar Emellan
Bättre brukarinflytande 2017
Olika är normen!.
NPF är en förkortning för Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Presentationens avskrift:

NPF-Huset

Presentation Vem är vi? Vad vill vi? Michelle Nanneson Fredrik Nanneson Veronika Erlingby Elle Andersson Vad vill vi? Samordna insatserna för människor med NPF-diagnoser

NPF diagnos Relationer Ingen förstår mig! Sorg Klarar jag att ha en familj? Ingen förstår mig! Sorg Det går alltså inte över! Identitet Vem är jag? Bitterhet Varför har ingen sett? Skuld Är det så här jag har varit? Försörjning Vad kan jag göra då? Värderingar Gäller mina värderingar fortfarande? Skam Hur har jag betett mig? Vad händer när man får en NPF-diagnos eller en anhörig får diagnos? Rätt mycket! Omtumlande – existentiella frågor – lära om, ny verklighet Är jag fel? Hur blir jag rätt? Stämmer diagnosen? Jag är inte ensam

Vad krävs av individen? Vård Myndigheter Skola Regler Kunskap Ta reda på vad diagnosen innebär Nya myndighetskontakter Nya regler att förhålla sig till Nya kontakter inom sjukvården Barnen kanske utreds samtidigt… skolkontakter Vem samordnar allt det här? Individen som troligtvis hamnar i kris och som dessutom möjligtvis har svårt - att ta nya kontakter - att planera/organisera/strukturera - att hitta - att sortera - att orka Det här vet ni redan När man har det som jobbigast, måste man vara som mest handlingskraftig!

Hur ser det ut i dag? Väldigt olika Väldigt många 951 diagnostiserade i Östergötland (2009) Beräknat antal ~ 8500 i Östergötland Plus anhöriga Upplevelsen är att man inte får det stöd man behöver Det här vet ni nog också! Mycket är bra (Har hört mycket bra om NPU-enheten och saminföra fast även att det är för kort tid och en hel del saknas) Resten är mest bara olikt. 2009 och flera lär ha tillkommit – dags att börja NU! Upplevelsen är det som vi får höra om och om igen. Källa: Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar – Behovsanalys, LiO

Vision Människor får en samlingspunkt Långsiktigt och kontinuerligt stöd Lika tillgång till vård Stöd i kontakten med myndigheter Stöd i att hitta hållbar försörjning Kunskap om sig själv och sina möjligheter En plats för gemenskap och meningsfull sysselsättning Oavsett vem man är så kan man få information om allt rörande NPF på NPF-Huset

Processen Diagnos NPF-Huset Handlingsplan Medicin Kurs om ADHD Ekonomisk rådgivning NPF-Huset Tänket är att man sätter individen i centrum

Dessutom en plats Att få vara, umgås eller göra något Ett ställe att gå till när man blir trött på enbart sitt eget sällskap Fountainhouse Öppna med den egna erfarenheten – skapar tillit/trygghet

Vad kan vi göra på ett halvår? Brukarundersökning Kartläggning av resurser som finns Skapa ett nätverk av intressenter för verksamheten Skapa struktur för verksamheten Kravspecifikation för lokalen Skapa en budget Ansökan till arvsfonden till en fortsättning Brukarundersökning – Kan vi nå brukarna? Göra undersökningen mha utskick till de som är diagnostiserade samt deras anhöriga? Vill poängtera att arbetet med brukarna inte påbörjas innan man är säker på att man har något kontinuerligt att erbjuda! Kartläggning av resurser inom landsting, kommun, lss, mfl - Samordna det som finns + fountainhousetänk. Nätverk av intressenter af, fk, vård, kommuninsatser, näringslivets hus mm. Struktur – dagsschema, utbildningsschema, personalbehov Kravspecifikation för lokalen. Evt förslag om vi hittar någon befintlig lokal som kan passa Budget – Hur kan NPF-Huset bli lönsamt på sikt? Ansökan till arvsfonden – På hur lång tid?

Fortsättning Klara förutsättningar Anslag enligt budget Lokal finns Intresse och engagemang finns Redo att starta upp NPF-Huset och möta behovet