MODIGT MEDARBETARSKAP

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ett projekt som leder Ulricehamns kommun in i en lärande organisation - en organisation som är flexibel, tar till vara erfarenheter och utvecklas i takt.
Advertisements

Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
Lärgrupper som modell för verksamhetsutveckling inom BU
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Ledning & Styrning i Samverkan UTKAST FÖR VIDAREUTVECKLING Reflektioner och summeringar från intressentdialog den 25/9 på St Gertud i Malmö.
Handlingsplan för matematikutveckling
Exempel utifrån ett antal målområden
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Grannsamverkan i flerbostadshus
Ett arbete med att etablera
Hur tänka och göra som processtödjare
Syfte ”FramtidsFrön inspirerar pedagoger och annan
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Effektiv miljötillsyn Ett projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Undersköterskans roll i framtiden 2012 –
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
En utmanande 7-stegskur för medvetet bemötande på bibliotek
Personalmötet april 2014 – Hanna Gadd
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Brukarinflytande. Stödjande strukturer Lösningsfokuserat förhållningssätt – den enskilde personen är expert i sitt liv! Anpassade brukarenkäter/Pictostat.
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
Hälsofrämjande ledarskap och medarbetarskap
LEAN TANKE- & ARBETSSÄTT
Utvecklingscentrums uppgift
Modell för Utveckling av ledningssystem
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Enl. McKinsey m.fl. Sammanhållen kvalitet i lärandet Lärarprofessionens mycket stora betydelse – lärarnas status, rekryteringen till yrket Kompetensutvecklingen.
Kommunstyrelsens styrkort 2009 Antagen i KS DNR
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
Projektledning.
Göteborg 29/ Ledarskap för hållbart utvecklingsarbete Engagemang på alla nivåer Brukare Medarbetare Chefer Ledning.
För mer information om kursen eller för bokning, kontakta oss på eller Mål (Önskat Utfall) Större insikt.
Medarbetarundersökning Informationsmaterial-
Värderingar, etik och värdegrund Frösunda äldreboende
Introduktion till Motiverande samtal (MI)
Process: Lönekriterier
BUN DAGAR Resultat- och Kvalitetsuppföljning
Ett aktivt medarbetarskap
© Copyright APeL 2005 Hanne Randle Seminarium 6, Intern och Extern spridning, torsdagen den 8 december 2005 Intern och Extern spridning Kiruna.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Kort presentation av vad vi gör
Ett arbete i att etablera en ny organisation Ledarforum 19 juni 2012
1 Mångfald Hur leder man en arbetsgrupp som präglas av mångfald ?
Q i förskolan Ett aktionsforskningsprojekt i sju kommuner Myndigheten för skolutveckling Lärarförbundet Göteborgs universitet, IPD Aug 2004 – Feb 2006.
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Aina Kalle Anders Ottosson JennyMee Le Hir
Skolutveckling genom aktionsforskning
Ledningssystem på 60 minuter
Några exempel på föregångare Växahuset 2001 Modellarbetsplatser 2003, Kravmärkt yrkesroll 2005 Lärande inom Äldreomsorgen 2006 Svenskutbildning med kompletterande.
Västerås stad Medarbetarundersökning 2007 Konsult och service Västerås stad:Anneli Jansson Synovate Sweden:Christer Siwertz Anna Fransas Projektnummer:S
DU ÄR VIKTIG!. Varför? Du kan lyfta barnens självförtroende och främja deras välmående. Du kan identifiera styrkor och inge hopp. Du kan ge insikter och.
April 2016 HSO Sjukersättning Frågor Assistansersättning Frågor Mina sidor Försäkringskassan informerar.
Undervisning och lärande för en hållbar framtid via aktionsforskning Inger Björneloo Inst. för didaktik och pedagogisk profession.
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare. Vad ska vi göra? 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Införa ÄBIC (Äldres behov i centrum). ÄBIC är en nationell.
LEDSTJÄRNOR HSL-ENHETEN
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare.
Strategi för patient- och brukarmedverkan
KOMMUNIKATIONSINDEX- NYTT I MEDARBETARENKÄTEN 2014
Heby kommuns kvalitetspolicy
Kommunikationsindex i medarbetarenkäten (KomI)
Kommunikationsprocesser
ArtDatabanken Till styrmodell .
Förhållningssätten.
Medarbetar- och chefsenkäten 2015
Verktyget Utmärkelsen….
Park- och naturförvaltningen
Medarbetar- och chefsenkäten 2018
IF Friskis&Svettis Kalmar
Presentationens avskrift:

MODIGT MEDARBETARSKAP  

Modigt ledarskap Grunduppdrag – att förflytta Eskilstuna Grunduppdraget är att utveckla ledarskapet och skapa en förståelse för vad ledarskapet i Eskilstuna kommun innebär. Utveckling av ledarskapet Ledarskapet ska ses som ett eget yrke som behöver lyftas. Både kommunledningsgruppen och 80-90-gruppen behöver bli synligare, få ett gemensamt förhållningssätt och ökad förståelse för vad ledarskap innebär. Madelene inleder med bakgrund och grunduppdrag Modigt ledar- och medarbetarskap är en unik satsning som ska hjälpa Eskilstuna kommunkoncern att bli Sveriges attraktivaste arbetsgivare och kommun.

Modigt ledarskap blir modigt medarbetarskap 2012-2014 Eskilstuna kommunkoncern ska stärka medarbetarskap, utveckla och uppmuntra kreativitet och kompetens för än mer moderna arbetssätt och ökad kvalitet i verksamheten och det enskilda mötet. Tillämpning, träning och reflektion Uppdraget att utforma och genomföra en utbildningssatsning för samtliga 8 500 medarbetare i Eskilstuna kommunkoncern, samt bygga stödjande strukturer för tillämpning, träning, reflektion och uppföljning.

Effektmål Öka kvalitén i det enskilda mötet med brukare, kund och medborgare Högre värden i medarbetarenkäten, medarbetarindex när arbetsgivaren investerar i samtliga medarbetare Högre värden i NKI, Nöjd Kund index Tillvaratagande av resurser på de enskilda enheterna ökar

8500 medarbetare deltar

”Fokusera på det som fungerar bra och göra mer av det ”Fokusera på det som fungerar bra och göra mer av det. Det vi uppmärksammar växer.” ”Sortera och förstå din och andras upplevelser” ”Tydlig kommunikation med aktivt lyssnande”

Kommunikationsmål Medarbetarna ska känna till och ha kunskap om Modigt medarbetarskaps syfte och verktyg för att kunna använda och införa förhållningssättet i sin vardag. Kommunikationen ska leda till att organisationen får rätt förutsättningar för att kunna använda och införa modigt medarbetarskap i sin vardag. Medarbetaren ska känna till och ha kunskap om modigt medarbetarskaps syfte och verktyg. Kommunikationen ska säkra projektets alla aktiviteter. Kommunikationen kan inte garantera att metoderna används av alla fullt ut i organisationen, men medarbetarna ska ha fått rätt förutsättningar för att kunna använda metoderna.

Förankring Utbildningsmaterial Arbetsplatsmaterial Filmer Internportal Role Ups Handledning/coaching Röd tråd i allt material från ppt-bild, bildval till bordsskyltar vid utbildningarna Strategi: av medarbetare – till medarbetare från idé till praktiskt genomförande på arbetsplatserna, tex material, utbildare, foton. Allt kommunicerar i Modigt medarbetarskap; Internportalen Arbetsplatsträffar Chefsdialog/forum HR dagar Ledningsgrupper (Samverkan, förvaltning samt central) Förvaltningsfika (hos konsult och uppdrag)andra? Trycksaker PP presentationer till APT och utbildningsdag 350-gruppen, 80-90 gruppen Film – visa introduktionsfilmen Utbildningsmaterial Role ups

Synliggör goda exempel Intervjuer med medarbetare och chefer om goda möten @modiga_etuna Vi återkopplar och synliggör goda exempel på hur vi lever Modigt medarbetarskap genom arbetsplatsreportage, twitterkontot @modiga_etuna , handledning/coaching, våra medarbetaröverenskommelser. Externt: NKI-undersökningar – effekt kan ta tid innan vi ser synliga resultat. Orka hålla i, vara uthålliga.

Framgångsfaktorer Av medarbetare – från idé till produktion Ledningens engagemang Tydlig projektorganisation Medarbetare har omsatt idé och teori till praktik med anpassning till praktisk tillämpning. Medarbetare har deltagit i samtliga delar, manus, film, logistik, material, admin osv….. Vår ledning är tydlig och engagerad – återkopplar i alla sammanhang till varför Mm. Tydlig projektorganisation med tid att jobba i projektform. Ett utvecklande projekt – även för oss som arbetar med Mm. Vi ser och lär oss nya tillämpningsområden för metoderna hela tiden. Ett förändrat förhållningssätt tar tid innan du ser och kan mäta konkreta resultat. Utmaningen ligger i att fånga upp och vattna där du ser att det börjar ske en positiv förändring. Det här är ingen quick fix metodik som vi klistrar på organisationen. Det är en ny företagskultur som vi tillsammans skapar och förankrar.