Fyrvaktarens kepp Av Britt Engdal Viktor blir retad, han springer till fyren. Dörren är öppen. Han ser fyrvaktarens käpp. Viktor blir nyfiken på den gamla.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Din vänskap är en värdefull skatt....
Vad är ett hundhem? Tror Du att Du vet..?.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Vad säger Bibeln om pengar, givande & generositet?
Hur kan jag vara viss om min tro?
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
MFSMFS Ett äventyr utöver det vanliga. SIDA:s utbildning i Härnösand o Tre intensiva dagar som förbereder dig inför din resa o Träffa andra som ska ut.
Så sjukt kär, Kyssas typ, Läskigt nära, Helt slut, Nästan nakna, Så grymt skönt Serie av Mårten Melin Måns är sjukt kär i Emma. Han vet vad han vill, han.
Relationer mellan karaktärerna i tragedin ”Fröken Julie”
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Vad gör livet så värdefullt?
Pronomen.
Välkommen till bön för Sverige Nationaldagen 6 juni.
Att skriva en argumenterande text
Les meilleures photos de
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
Gud älskar dig.
Hur du skriver en bra historia
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Det va en gång en katt och hund del 1
Relationer i Strindbergs tragedi Fröken Julie
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
Be f ö r Politiker ”Först och främst uppmanar jag till bön och åkallan, till förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla som har makt”
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
Varje dag försvinner flera personer…
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Klok filosofi … ?.
Klok filosofi.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Musik: Nightengale Serenade
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset Tänker och känner? Hör?Ser? Säger och gör? SvårigheterFramgångar.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Etik - Vad är det?.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
Fjärde Kvällen Att visa godhet mot föräldrar.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är bra för oss,
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Din vänskap är en värdefull skatt....
Etik Moral Filosofi.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
SIM TEAM.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
Språket som redskap- Introduktion
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Skriva noveller.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Esperanda Santana Lopez
Identitet Vad formar oss till oss?.
Det va en gång en katt och hund del 1
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
Ska Sverige ha dödsstraff eller inte?
Presentationens avskrift:

Fyrvaktarens kepp Av Britt Engdal Viktor blir retad, han springer till fyren. Dörren är öppen. Han ser fyrvaktarens käpp. Viktor blir nyfiken på den gamla fyrvaktaren och gör ett skolarbete om honom med vännen Lisa. Fyrvaktaren var ingen trevlig person. Lättläst och spännande.

Scarlet Av Marissa Meyer Månkrönikan del 2. Cinder sitter i fängelse och Scarlet söker efter sin försvunna mormor. Hon träffar Wolf en gatsmart slagskämpe som Scarlet tror har information om hennes mormor. De träffar Cinder som är på flykt och slår sig tillsammans alla tre.

Vid din sida Av Anne Cassidy Fortsättning på ”Tid att dö”. Roses och Joshuas föräldrar sägs vara döda men de tror inte det är sant. De hittar anteckningsböcker som Joshua försöker tyda. Rachel på Rose internatskola är i desperat behov av hjälp och ber Rose hjälpa henne.

Blunda och hoppa Av Sara Dessen Korta relationer och utan inlevelse tycker artonårige Remy är bäst. Hon är bäst på att göra slut utan problem och känner sig inte trygg med andra människor. Musikern Dexter är inte alls hennes typ men han blir den som hon äntligen låter sin känslor växa med.

Stad av skuggor Av Cassandra Clark Claru Fray tar med sim bäste vän Simon till klubben Pandemonium. Där blir hon vittne till hur tre ungdomar med särskilda tatueringar och vapen dödar en kille inne på klubben. Det blir början på ett nytt liv för henne, det är bara hon som kan se mördarna.

Insurgent Av Veronica Roth Del 2. Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek. Läs även Divergent