Moa hjärta Jesse *Boken är lättläst och har 111 sidor.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mitt liv som elev Att skriva uppsats, att ordna sin text, den röda tråden, hur ska jag börja, att använda datorn som hjälp i skrivande m.m.
Advertisements

KONJUNKTIONER.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Daniel i lejongropen.
Vem bestämmer - du eller chefen?
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Svenska som andraspråk
Den Glada Internationella Vänskaps Veckan.
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
Pronomen.
Härnöstudier.
Les meilleures photos de
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Samtalet På Arbetsplatsen.
Positiva tecken - de som funderar över olika existentiella frågor har ökat från 20% till 30%. - de som ägnar sig åt korta stunder av kontemplation och.
Det va en gång en katt och hund del 1
Sagan om björnen.
Ödehuset Det var en gång en flicka som hette Lisa. Hon
Relationer i Strindbergs tragedi Fröken Julie
2 - 3 :ans läsprojekt i Odensala Skola läsåret 04/05 (under 3 veckor)
Krönika av latinets Chronika= tid (årskrönika)
Underordnade konjunktioner
Pronomen Tryck på F5 på tangentbordet för att börja.
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
Den Glada Internationella Vänskapsveckan.
I spanska finns det tre ”sorters” verb.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Vårt tekniska jordbruk!
När ska man använda de och när ska man använda dem.
Frånvarorutin i förskolan
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Huvudsatser och bisatser
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
Av Murwet och Sandra. Det var en gång en planet som hette Mars. Han hittade flera planeter.
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Hur gör du för att förstå en text?
Bo och leva INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Den Glada Internationella Vänskapsveckan!
Den Glada Internationella Vänskapsveckan!
Etik Moral Filosofi.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Mening eller fråga TRYCK F5.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Skriva noveller.
Undra när pappa kommer????. Jag blir så arg!!! För va då????? Äntligen kommer han!!!!
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Mannen som hatar julen Det var en gång en man som hata julen.
Identitet Vad formar oss till oss?.
Att Skapa Serier.
Det va en gång en katt och hund del 1
Huvudsatser och bisatser
MAKTLEKAR.
Det var en gång… Så börjar många sagor. Många sagor är mycket gamla Många har berättat den. Många har hört den. Många berättar den för sina barn. Så lever.
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
Berättande text.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Tidsord När du skriver tidsord ska du tänka på om det du berättar är i dåtid, nutid eller framtid. Tänk på vilket tempus du ska använda. Du använder tidsord.
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Meningar med bisats När vi skriver texter är det bra att använda bisatser. Det är bra att använda bisatser i meningar av många olika anledningar. Dels.
Det var en gång Berätta Sagan om den lilla lilla gumman.
(använd bildspelsläge) Så här fyller du i omdömesformuläret
Att skriva en nyhetsartikel
Presentationens avskrift:

Moa hjärta Jesse *Boken är lättläst och har 111 sidor. *Boken är lämplig för barn över 10 år. *Boken är en roman. *Det är en kärlekshistoria. Jag rekommenderar boken för den är en roman .

Handlingen i boken....... Boken handlar om Moa och Jesse. I början av boken är Moa bästis med Angnes. Hon blir ihop med Jesse .Angnes dissar Moa och dem är inte bästisar längre.Sedan åker Jesse till Öland i 3 veckor.Han skickar brev till Moa men Moa svarar inte på dem.En dag får hon ett inbjudningskort till Jesses party.Moa blir jätte glad.Angnes och Moa är bästisar igen.Moa vågar inte berätta för Agnes att hon är ihop med Jesse.

Fortsättning... Hon kanske kommer tycka att det är töntigt eftersom Jesse är 1 år yngre än Moa. Angnes ser inbjudningskortet och frågar Moa vad det är.Moa säger att det är ett inbjudningskort från Jesse.Sedan börjar Angnes snacka skit om Jesse och berättar hur töntigt hans party kommer att vara.Moa är tveksam om hon ska gå eller inte.En dag när Jesse kommer hem så ringer han till Moa. Hon svarar och det enda hon säger är

Det är slut mellan oss och jag kommer inte på din fest Det är slut mellan oss och jag kommer inte på din fest!! Jesse blir arg och nästa dag i skolan skriver han fula ord på väggarna och Moa blir jätte arg. Hon har hört att han sprider rykten om Moa också. Då var det dags för klassfest!Jesse kommer inte på festen . Efter festen hör han vad som har hänt .Vad alla snackar om. Tomas tog Moa på bröstet. Nästa dag när de har idrott är Jesse 1 väljare. Han väljer Moa och då händer det.

Hinder *Hindret i boken är att Moa inte vågar säga till Agnes att hon är ihop med Jesse. För att han är 1 år yngre. SLUT!/Sara