Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

”Jag är vinden som blåser”
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Hur kan jag vara viss om min tro?
Men det här är väl ingenting nytt?
Farmorgun Välkomna till: Lär dig blogga Internationella kvinnodagen Södertälje kommun Gun Svensson Farmor Gun i Norrtälje 72 år.
Nulägesanalys genom frågor
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
MFSMFS Ett äventyr utöver det vanliga. SIDA:s utbildning i Härnösand o Tre intensiva dagar som förbereder dig inför din resa o Träffa andra som ska ut.
UNGA OCH NÄTET Hur kan vi vuxna, på ett bra sett,
Barnanpassad utredning
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
En presentation för dig som är lärare
Markör Marknad och Kommunikation AB 2009
Les meilleures photos de
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Bakgrund Närhet, Relation och Kärlek
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
”Existensen föregår essensen!”
GRÖNA SIDAN UPP, TRÄFF , Kjell Persson.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Workshops för närstående - vad har det tillfört? 4.e Strokekonferensen med Anhörigfokus Ylva Lyander & Daniela Bjarne.
Om jag hade möjlighet att fånga regnbågen hade jag gjort det för din skull och delat dens skönhet med dig.  
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
för Dig som vill sluta med Hasch och Marijuana Rådgivningsbyrån i
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Konsten att leda sig själv
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Klok filosofi … ?.
Hur fungerar värdegrundsarbetet i vardagen, på operation 2010? På kliniken IVAK/OPERATION, startade ett värdegrundsprojekt Detta har lagt grunden.
Vad är identitet?.
Med pengar kan du köpa dig ett hus, ....men inte ett hem.
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
” kommer att, Tänker eller ska”?
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
Agneta Hellne Anhöriga kastas många gånger brutalt mellan glädje och den yttersta förtvivlan.
Ta ställning och handla!
Fitnesskultur i ur och skur Birgitta J Huuva Ordförande samverkansgruppen för Hälsofrämjande sjukvård ÖLL.
Vård- och äldreförvaltningen Vår gemensamma värdegrund
VAD ÄR EN STUDIECIRKEL? INTRO
Folkbildning som del av energi- och klimatstrategi.
NIKE –Nätverket för invandrarkvinnor
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är bra för oss,
Att rita en instruktion
Personligt 2012 En undersökning bland eleverna i skolår 7, 9
Coaching.
Jag heter Sussi.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Novus Unga om vården Vårdförbundet Lina Lidell 1718.
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
Hur vill vi svara? Stefan Johansson Svara på frågor – webb, papper, telefon Webb 4 Ja, gärna. 9 Det funkar. 3 Nej eller Helst inte Papper 1 Ja gärna.
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade.
Att skriva dikter.
Debattartikel.
Vad är identitet?.
Det är en exempel av framtidens datorer men före jag riktigt går in på det ska jag berätta om för i tidens datorer! Framtidens Datorer!
Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Attraktiv Hemtjänst Deluppdrag Införa välfärdsteknologi Max Domaradzki.
Rädda Barnens verksamheten Läxhjälp till nyanlända barn och ungdomar
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
Presentationens avskrift:

Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan

"Kärlek för mig är att ha ett värde i annan människas hjärta och liv.” Ur filmen

Ett spännande samarbetsprojekt mellan sju förbund, finansierat av Arvsfonden Arbetarnas Bildningsförbund, ABF. Svenska KommunalPensionärerna SKPF Pensionärernas Riksorganisation, PRO Psoriasisförbundet Reumatikerförbundet Mag- och tarmförbundet Vårdförbundet Tillsammans har vi över medlemmar.

Bakgrund Att vara äldre och få en funktionsnedsättning är lika omvälvande som det är för dem som är yngre. Äldre, som har eller får en funktionsnedsättning, har rätt till kunskap och möjlighet att bearbeta sin livssituation. Äldre har också rätt till närhet, kärlek och sexualitet. Att få vara en attraktiv och fullvärdig människa oavsett ålder.

Våra gemensamma mål Vi vill ge äldre med funktionsnedsättning och deras närstående mod att ta för sig och tillåta sig ett bra och rikt liv. Vi vill skapa debatt, förståelse coh engagemang för äldres rätt till ett gott liv, oavsett ålder eller funktionsnedsättning.

Tillsammans vill vi Visa positiva modiga förebilder att känna igen sig i och visa att ett gott liv är möjligt. Nå vårdpersonal för att gemensamt samtala kring dessa frågor med syfte att få ett bra omhändertagande och bemötande. Stärka anhöriga och närstående som ofta glöms bort. De behöver också kunskap stöd och hjälp att hantera sin egen situation och få svar på sina frågor.

Vi hoppas Att vi med detta projekt och framtaget material kommer att nå ut till alla som är intresserade av ett gott liv för äldre. "Man får ett liv, men jag måste forma det själv så det blir ett bra liv." Ur filmen

Idag världspremiär för filmen! Leva livet - Länge Lotta Hellman, producent Magnus Berg fotograf och Steinar Walsö-Kanstad

Bonusmaterial till filmen I tre faktainriktade filmer intervjuas forskare kring tre myter om den svenska ålderdomen. Myten: att åldras är något negativt (5 min) Myten: äldrevården har blivit allt sämre (5 min) Myten: sex är inget för äldre (6 min) Visa filmerna och starta debatt!

Starta verksamhet kring frågor som berör – möjligheterna är många: Temakvällar Samtalskvällar Studiecirklar Kursverksamhet Personalmöten Anhörigträffar Möten med politiker Samverka med vårdpersonal Medlemsträffar Låt dig inspireras!!!!

Tillsammans eller var för sig Aktiviteterna kan genomföras tillsammans med alla medverkande organisationerna eller varje organisation för sig, alternativt av andra som är intresserade av dessa frågor. Vi vill öppna för nya möjligheter till samarbete kring äldrefrågor och funktionsnedsättning.

”Jag åldras, men har inte förstånd att bli gammal.” Ur filmen

Läs mer på vår webb

På vår webb finns Filmer Att ladda ned: FaktaAffischer IntervjuerMaterial StudiehandledningTips om aktiviteter runt om i landet På webben kan du själv titta på eller tipsa andra om dagens evenemang. Sändningen spelas in och kommer läggas ut på

Några av eftermiddagens värdar

Projektgruppen består av Anna-Stina Hörnfeldt, SKPF Ingrid Astley, ABF Kerstin Källander, Reumatikerförbundet Eva Strandh, Vårdförbundet Bo Månsson, Mag- tarmförbundet Ingrid Wentzel, PRO Veronika Lindberg, Psoriasisförbundet

Har du frågor? Kontakta oss som arbetar med Anne Stiernquist Camilla Craas Telefon Telefon

Prata med din bänkgranne! Vad innebär det för dig att Leva Livet - Länge?