Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Farmorgun Välkomna till: Lär dig blogga. 2010-03-08 Internationella kvinnodagen Södertälje kommun Gun Svensson Farmor Gun i Norrtälje 72 år.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Farmorgun Välkomna till: Lär dig blogga. 2010-03-08 Internationella kvinnodagen Södertälje kommun Gun Svensson Farmor Gun i Norrtälje 72 år."— Presentationens avskrift:

1 farmorgun Välkomna till: Lär dig blogga. 2010-03-08 Internationella kvinnodagen Södertälje kommun Gun Svensson Farmor Gun i Norrtälje 72 år

2 farmorgun Upplägg 1.Kort om varför jag bloggar. 2.Så här gjorde jag. 3.Bra att tänka på. 4.Praktisk visning (några exempel) 5.Frågor

3 farmorgun ? ? ? ? ? Emaila Surfa Facebooka Twittra Blogga

4 farmorgun 1.Kort om varför jag bloggar.  Jag tänker igenom saker bättre när jag skriver  Trodde i början att bloggen kunde vara något för att hålla kontakt med familj och vänner.  Bearbeta intryck t ex filmen Borat – kunskapskällan.

5 farmorgun 1.Kort om varför jag bloggar.  Tycka till om saker, som jag läst om i mina morgontidningar – SvD och Norrtelje Tidning.  Har utvecklat bloggandet vartefter och lärt mig av andra bloggare under hand. T ex länka till tidningsartiklar, bloggar och webbsidor. Detta har lett till ett kontaktnät bland bloggare.  Idag är bloggen ett redskap i politiken.

6 farmorgun 2. Så här gjorde jag A. Skaffade mig en mailadress – finns gratis på nätet. B. Med gmail-funktionen följde bloggverktyget Blogger, som är enkel att hantera, även för den tekniskt okunnige. C. Min son hjälpte mig att registrera bloggen hos Bloggportalen.se Bloggportalen.se

7 farmorgun Bra att tänka på Långt eller kort? Vem/vilka och varför? Man bestämmer själv hur långt man skriver. Många skriver kort och en del gillar att bre ut sig Jag brer ut mig då jag använder bloggen för ta reda på fakta om det som intresserar mig och kämpa för det som jag tror på.

8 farmorgun Bra att tänka på Det finns en uppförandekod för umgänget på nätet. Den kallas Netikett. För att kunna rensa bland kommentarer,Netikett som inte håller sig till Netiketten, ska man lägga in en text med Kommentarsregler, som man kan hänvisa till när man väljer att kasta en kommentar i papperskorgen.

9 farmorgun Bra att tänka på Kommentarsfunktionen kan vara på/av och en kommentar kan publiceras direkt eller senare efter godkännande.

10 farmorgun Bra att tänka på Anonyma kommentarer är tillåtna om de håller sig inom ramen för Netiketten och håller sig till ämnet i den post som kommentaren gäller.

11 farmorgun Bra att tänka på Mata inte ”bloggtrollen” genom att ge igen med samma mynt! Man kan försöka ignorera dem, men om det inte går tala vänligt om att Kommentarsreglerna inte följts och att man därför raderat eller kastat. Om det behövs upprepa samma sak om och om igen tills de tröttnar. ?

12 farmorgun Bra att tänka på Upphovsrätt vs Creative Commons License: Med en Creative Commons-licens, behåller du din upphovsrätt men tillåter andra människor att kopiera och distribuera ditt verk underkopiera och distribuera ditt verk förutsättning att de erkänner dig som upphovsman — och bara på dede erkänner dig som upphovsman villkor du anger här.

13 farmorgun

14 Exempel: ur bloggens text SvD SvD skriver att Sverige går vidare trots den tyska författningsdomstolens betänkligheter. Skälet är att man avvaktar polismetodutredningen som kommer i sommar lagom före valet.…….

15 farmorgun Länken till SVD artikel

16 farmorgun Så här ser det ut när man länkar

17 farmorgun Praktisk visning

18 farmorgun


Ladda ner ppt "Farmorgun Välkomna till: Lär dig blogga. 2010-03-08 Internationella kvinnodagen Södertälje kommun Gun Svensson Farmor Gun i Norrtälje 72 år."

Liknande presentationer


Google-annonser