Att skriva efter en litteraturdiskussion

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Utredande text - källkritik.
Elsa Beskow.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Som •Han körde på Slottsgatan som har en hastighets-begränsning på 50 km/h. •En kvinnlig bilförare körde på en man, som är i 20 års ålder. •Kvinnan, som.
Samtala om böcker.
Frågor om krönikorna Vilken åsikt för Rebecka fram i sin krönika?
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Sagan om Piffy.
Sociologiska studier om klass
Källkritik.
Ett fel på kvinnor.
Referat En sammanfattning.
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Livets Söndag - en dag i glädje inför och i värnande om livet
Patientenkät sommaren -13
Metodstöd.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Pronomen.
Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande.
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Åk 9 - året då det händer -.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Kognitiva funktioner Verbal förmåga Logisk-Analytisk förmåga
Alla har inneboende.
Jenny Nyström.
Det va en gång en katt och hund del 1
Att göra: Nyhetsartikel
I krig och kärlek är allt tillåtet
Världens 7 underverk.
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Romantiken 1760 – 1840.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Relationer skapas, upprätthålls och avbryts genom tal
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset Tänker och känner? Hör?Ser? Säger och gör? SvårigheterFramgångar.
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
En kvinna kommer in på en bilverkstad och frågar efter lock 710.
Etik Moral Filosofi.
ATT BLI EN EXPERTLÄSARE.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Så firade vi födelsedagar förr.
Alice josefsson Författar - & bokprojekt, 8A 2011.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
De eller dem, det är frågan?
Av: Ninni Byrestam. Eleverna (faddrarna) i klass 3A fick ett uppdrag… Välj en bok som du tror att ditt fadderbarn tycker om. Öva på att läsa boken med.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
Grattis faster! ...jag hörde att du fyller år idag. Det tänkte jag man kunde fira genom att bland annat visa lite hur jag har det  Pappa pratade om någon.
Diskussionstillfälle 4
Debattartikel.
-att förstå bildspråk liknelser, metaforer, idiom och ordspråk
Identitet Vad formar oss till oss?.
Att Skapa Serier.
Det va en gång en katt och hund del 1
Kapitel 2 sid S 75. Det liv man lever och den livsstil man väljer handlar mycket om hur stor motivation man har. Vissa vill motionera och röra på.
MAKTLEKAR.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Experiment med vatten Densitet.
Elev loggbok.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Varför behöver vi politik?
Presentationens avskrift:

Att skriva efter en litteraturdiskussion Reflektionslogg Att skriva efter en litteraturdiskussion

Onsdagslektionen var ett fängslande möte som hade våra åsikter och livserfarenheter . Vi pratade om våra citat som liknade samhällsproblem och dagligproblem också. Inledning Som vanligt var bokklubben spännande och diskussionerna blir mer och mer intressanta för varje gång eftersom en del redan hade läst klart boken och andra var nästa färdigt i alla fall. Idag kom många elever till bokklubben och det har varit en spännande diskussion i alla fall. Den här gången har vi pratat mycket om Anette och Ritva. Vår senaste bokklubb ägnas åt kvinnor. Vi pratade lite om det kvinnliga öde, om olika problem som de har fått och hur det löses. En kvinna har berättat om kvinnans gåtfulla själ. Det stämmer vad har skrivit Elena förra gången på bloggen. Våra diskussioner i verklighet påminner ett literaturcafé. Vi sitter och diskuterar inte bara vad som händer i boken utan kopplar det även till vardagslivet. Det är spännande att lyssna på olika levande historier och dela sina erfarenheter. Vi saknar bara en sak för att helt glömma att vi är på lektionen. Det är en kopp väldigt varmt kaffe eller te med peppakakor och lussekatter.

Åsikter möts En av mina klasskamrater sa att det var fel att Ritvas far sa till henne att hon inte kunde bli journalist och det stämmer till viss del, tycker jag. Men jag tror att han sa detta bara för att skydda sin dotter från en illusion. I onsdags diskussionen pratade vi om boken och det var mycket intressant att lysna på andras åsikter. Mest av allt berättade vi om Anette. Ingen i min grupp tyckte om henne, eftersom Anette var en negativ personage. Hon hade inget mål i livet och allt vad hon kunde göra var att skvallra och avundas.

Känslor Jag var förbannad när jag hade läst om vad hon hade gjort och vad hon tänkte om andra som hon träffade under sitt liv. Hur kan en ung kvinna vara så avundsjuk? Jag längta alltid onsdagshändelserna under lektionen eftersom vi pratar utan gränser nära eller långt vår roman, i alla fall vi uttrycker våra känslor med svenska och det är viktigaste.

Dela erfarenheter Vi pratade om Minnas och sin dotter situation och vilka känslorna kan man ha om man är faderlös. En klasskamrat som aldrig träffat sin far pratade lite om sin erfarenhet och relaterade sina känslor till vad som Minna berättar i boken.

Romanens huvudtankar Vi läste inte bara våra citat utan vi pratade om huvudhändelserna i romanen och analyserade huvudpersoners beteende och pratade om varför de gjorde som de gjorde i olika situationer.

Citera från romanen Men Simons pappa Eriks inställning till Simon var något som jag ville diskutera i gruppen. Erik var arg och han sa en plågsam mening när Simon ville studera ”så du ska bli något du. Och jag ska betala, förstås. Är du säker på att vi har råd?” S.16 Jag blev häpen åt Eriks eftersom det är opassande att sägas så till ett barn. Alla pappor borde drömma om att deras barn ska bli något. De andra i gruppen tyckte…..