Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Innehåll Bakgrund Nya Visby BBK Övergripande mål Nyheter i Visby BBK
Advertisements

Svenska Ridsportförbundet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Välkomna till Höstkonferens Svenska Skyttesportförbundet Så här tänker vi dagen…. •Vad har hänt i processen så här långt? •Välkomna.
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
Därför spelar svensken golf: Motion och hälsa 76,3% Umgänge med familj och vänner 67,6%. Gillar golf som idrott 59% Förbättra mitt spel 49,6% Personlig.
Näsets SK Den vinröda tråden !. Näsets SK Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi satsar på både.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Sammanställning ledarenkät Antal ledare i IF Väster ca 75 st Inkomna enkätsvar 23 st Din förening i väster…
Oktober 09. Så här redovisar du: Arrangemangsuppgifter Inriktning/Syfte: Här skriver du vad ni har tagit upp på träffen Studiematerial: Kan vara någon.
Demokrati och hur Sverige styrs
: Gör en analys tillsammans med utgångspunkt från: a) föreningens syfte med uppvaktningen. b) vilken/vilka kommunföreträdare de ska boka träff med c) vilka.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Förberedelser inför mötet med kommunen Ha ett internt möte - föreningens styrelse, konsulent/verksamhetschef och andra nyckelpersoner före uppvaktningen/mötet.
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
Idrottslyftet 2014.
Mer flygsport till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det.
Naturpasset grundpaket - Utveckla dagens naturpass genom att nivåanpassa det traditionella naturpasset - Arrangera cykel-, kultur-, fotopass eller.
Vad handlar det om? Fotboll-, innebandy- ishockey samt bandyförbundet i Gästrikland samverkar tillsammans med Gästriklands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
IDROTTSLYFTET
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Historia och Organisation
Välkomna! Informationsmöte ang. LOK-stödsansökan via IdrottOnline (IO) Henrik PerssonHans Bergman Gästriklands IdrottsförbundSISU Idrottsutbildarna.
Stormöte – Björkängsvägkrog Information från styrelsen och sektionerna.
RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Välkommen till årsmöte 2013 Svensk Tennis Väst. Dagordning Genomförande av årsmöte Gratifikationer Tack till förutvarande i styrelsen Avslutning av årsmötet.
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
Stefan Johansson Är det åldern som är problemet?
Idrottens organisation
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Hur gör man en debattartikel?
Svenska Brukshundklubben 1 Svenska Brukshundklubben, en organisation i världsklass, som med ledande kompetens siktar mot framtiden och skapar glädje och.
Uppstod i slutet av 1800-talet Sveriges största folkrörelse.
Idrottslyftet Idrottlyftets syfte ”Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och.
Sociala investeringar Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige reserverar 120 milj. för perioden Kommunfullmäktige reserverar 120 milj.
SVENSKA DÖVIDROTTSFÖRBUNDET DÖVIDROTTSFORUM 10 MAJ 2014 VI SYNS NÄR VI HÖR IHOP!
2009 Verksamhetsinriktning I samband med RIM (Riksidrottsmötet) i Örebro 2007 fastställdes verksamhetsinriktning 2008 och 2009 för Riksidrottsförbundet.
Förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan för 2014 RF-stämman 2011 beslutade attuppdra till RS att, efter samråd med DF, klargöra och fastställa.
Förslag till verksamhetsinriktning och ekonomiska förutsättningar för 2014 SISU-stämman 2011 beslutade attFS ges i uppdrag att i dialog arbeta fram rutiner.
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
IDROTTENS EKONOMISKA RESURSER Idrottens tre huvudsakliga inkomstkällor är: Egenavgifter Bidrag Kommersiella intäkter.
Bedömning till och med första halvåret 2015 och en långsiktig utblick
SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Medlem av RF, IDSF och WRRC Verksamhetsområde Distrikt och Centrala Projekt Distriktskonferens - handlingsplaner för SDF Arlanda.
V RETAGYMNASIETS H ÄSTFÖRENING Ungdomssektionen. V AD Ungdomssektionen är där vi ungdomar kan vara med och bestämma. Där kan vi vara med och påverka resten.
Idrottens eget studieförbund. Del av Sveriges största folkrörelse Cirka 3 miljoner svenskar är med i en idrottsförening. Vilket gör SISU Idrottsutbildarna.
Föreningskonferens Kvällens innehåll Bakgrund Idrottslyftet Idrottens stödorganisation till föreningar Er förenings utveckling.
Verksamhetsplan Idrottspolitik 1. Vara ett aktivt SDF inom Västergötlands Idrottsförbund 2. Aktivt samarbeta med Sisu idrottsutbildarna i Västergötland.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Idrottslyftsansökan i IdrottOnline. Idrottslyftet Idrottslyftet är en satsning på barn- och ungdomsidrott Idrottslyftets medel ska användas till insatser.
Ordförandekonferens 2015 Föreningsutveckling i samarbete med Upplands Fotbollförbund.
Informationsmöte Idrottslyftet År 3. Vad är Idrottslyftet? Riksidrottsförbundet (RF) har fått 500 miljoner kronor för satsningar på barn och ungdomars.
Idrottens organisation i Sverige
Idrottens organisation I Sverige
Verksamhetsplan 2016.
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Så funkar svensk idrott
Idrottslyftskonferens 2018
Tranemo kommun Fritid Föreningsstöd, förebyggande samt fritidsgårdsverksamhet Annika Loman Verksamhetschef.
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
Vision Vi ska fortsätta att vara en av de ledande ridskolorna i landet med en verksamhet som riktar sig till alla - från nybörjare till tävlingsryttare.
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Presentationens avskrift:

Mer idrott till fler! Riksidrottsförbundet har av regeringen fått 500 miljoner kronor för satsningar på idrottens barn- och ungdomsverksamhet i det som kallas Idrottslyftet. Satsningen, som nu är inne på år två, ska pågå under fyra år

Huvudinriktningen för Idrottslyftet är att öppna dörrarna till idrotten för fler barn och ungdomar och utveckla verksamheten så de väljer att idrotta längre upp i åldrarna. Allt arbete ska utgå från ett jämställdhets- och ett jämlikhetsperspektiv och genomsyras av riktlinjerna i idrotten vill

Flygsporten luftens idrottsrörelse Svenska Flygsportförbundet är den samlande kraften för våra flygsporter. Dessa är Ballong, Fallskärm, Hängflyg, Konstflyg, Modellflyg, Motorflyg, Segelflyg och Skärmflyg

Det handlar om föryngring! Målgruppen är barn och ungdom. Svenska Flygsportförbundet har år 2 fått kr för att utveckla barn- och ungdoms- verksamheten i föreningarna

Vad är syftet med Idrottslyftet? Motivera barn och ungdom att börja idrotta Motivera barn och ungdom att fortsätta idrotta längre upp i åldrarna Motivera barn och ungdomar till ett livslångt idrottande Mer idrott till fler under längre tid

”Visst förstår vi… att barn och ungdomar är en förutsättning för att våra idrotter ska leva vidare. Det är också en självklarhet i ett friskt samhälle att vi som finns i etablerade verksamheter ska värna om dem som är unga. Vuxna har en skyldighet att ge unga ett naturligt tillträde till de sysselsättningar som vi vet ger livskvalitet” Karin Mattsson, ordförande Riksidrottsförbundet

När pratar vi i flygsporten ungdomsfrågor? Utser din klubb årets ungdomsledare? Jobbar någon i styrelsen med ungdomsfrågor? Utser ni årets junior?

Växtkraft för flygsport Ungdomssatsning! Flygsportens största möjlighet är rekrytering. Med Idrottslyftet finns möjlighet till ekonomisk stöd för att aktivera ungdom!

” Varje idrott har … olika förutsättningar och inriktning, för en del är barn och ungdomar målgruppen i all verksamhet. Flygsport riktar sig, förutom modellflyg, till dem som är över 15 år. Även om det finns åldersgränser i en del grenar innebär det att föreningslivet, verksamheten och gemenskapen är stängd för dem som är yngre? Knappast, här gäller det för oss att se möjligheter.” Karin Mattsson, ordförande Riksidrottsförbundet

Medlemmarna är det viktigaste vi har! Visst är det fantastiskt att flygsporten får kr för att utveckla föreningarnas ungdomsverksamhet!

Den mänskliga drömmen är att flyga ”Det gäller för varje idrott att hitta det som är unikt. För flygsport kanske det är blicken upp i det blå, den nästan fundamentala mänskliga drömmen om att flyga eller att bemästra luften som förenar gammal som ung. Här finns ingen ålderssegregering i vare sig tävlingsverksamhet eller den existentiella upplevelsen. Mötet mellan nytänkande, ungdomlig kraft och erfarenhet, stabilitet och kunskap kan verkligen bilda framtidens flygsport. ” Karin Mattsson, ordförande Riksidrottsförbundet

Det finns aktiva ungdomar inom flygsport - ta vara på dem! Samtliga flygsportgrenar kan genom Svenska Flygsportförbundet erbjuda aktiva ungdomar att få ledarskapsutbildning

Ansök på Svenska Flygsportförbundet har utsett en arbetsgrupp som har till uppgift att fördela Flygsports föreningsstöd inom Idrottslyftet. Arbetsgruppen består av: Bengt Lindgren Per Andersson, L-G Arvidsson, Rolf Björkman, Sune Cullberg, Kjell Folkesson, Lina Gardlow, Ingemar Lilja och Lennart Andersson

Var finns externa pengar SISU Idrottsutbildarna – Lärgrupper – Kurser DF Västmanland – Anläggningsmedel näridrottsplats – RF anläggningsbidrag Idrottslyftet – Utvecklingsprojekt för ungdomar

Var finns extern kunskap SISU Idrottsutbildarna – Processtöd – Föreläsare FSF – Föreläsare Segelflygförbundet – Föreläsare