Emmaboda bibliotek Emmaboda BC Emmaboda bibliotek Emmaboda BC Bjurbäckskolans bibliotek SKUTAN Bjurbäckskolans bibliotek SKUTAN Lindås bibliotek Yttre.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Talande böcker – läsande barn
Advertisements

Skolbibliotekets hemsida Vad finns där… Hjälp till skolarbeten.
Skola och arbetsliv i samverkan
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Nya bibliotekslagens betydelse för personer med funktionsnedsättning Niclas Lindberg, generalsekreterare SDK:s jubileumskonferens 2013 Stockholm 29 november.
DIGITALE REFERANSETJENESTER I FAGBIBLIOTEK: SVENSKE ERFARINGER OG UTVIKLINGSSTRATEGIER Daniel Gunnarsson, distansbibliotekarie Ulf-Göran Nilsson,
MODUL 1: ATT VARA SAMHÄLLSMEDBORGARE, YTTRANDE- OCH INFORMATIONSFRIHET, TILLGÅNG TILL INFORMATION, DET DEMOKRATISKA SAMTALET OCH LIVSLÅNGT LÄRANDE.
Gymnasiearbetet p..
Tillgänglig läsning - en mänsklig rättighet
The Swedish Library of Talking Books and Braille DAISY Direkt – Egen nedladdning av talböcker Vad är det och hur gör man?
Hilda Androls Egen nedladdning – nuläge och framtid.
§17 Upphovsrättslagen och gymnasiebiblioteken
Varför är det bra med talböcker?
Bibliotek utan gränser Ett samverkansprojekt
Den nya bibliotekslagen. Ny bibliotekslag Ändamål 2 § Biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet ska verka för det demokratiska samhällets utveckling.
Barnspåret inom LIM-IT-projektet
Biblioteksbussar med avtal. Vår verksamhet i korthet •Två stora fordon •Servar landsbygden och vissa stadsdelar i Uppsala kommun •Vi besöker enskilda.
Företagsservice på bibliotek
Läsa fast man inte kan? Det går med läshjälpmedel.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Talböcker idag och imorgon
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Från vaggan till graven med talböcker
BUDGETDIALOG Kultur- och fritidsnämnden Staffan Friberg Utredningschef.
5. Viktigt att få in skolbibliotekarier tidigt i arbetet för att ta hänsyn till de som har lässvårigheter.
ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK. Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna.

Arbetsplan för skolbiblioteket
Centrala innehåll och kunskapskrav
E-biblioteket fack- och kurslitteratur på svenska Lund Online Riitta Valtonen.
Logga in i Fronter och klicka på:  Rum  Alla rum  Biblioteket  Projektarbetet En plats att börja på Här hittar du massor av råd och tips – följ länkarna!
Camilla Lundberg, Landskrona-Kävlinge-Svalövs Gymnasieförbund
Kompetensutveckling Med PIM
Kvalitetsdialog KB, den regionala biblioteksverksamheten och biblioteksplaner.
Nationella skolbiblioteksgruppen – vilka är vi? Bibliotek i folkhögskola och folkbildning, Centrum För Lättläst, DIK-förbundet, Föreningen Svenska Läromedel,
Elevens Val § SKOLLAGEN SÄGER:
HelGe-biblioteken NIO KOMMUNER – ETT BIBLIOTEK
Tillgänglighet och den nya bibliotekslagen Göteborg 1 september 2014 Örjan Hellström,
The Swedish Library of Talking Books and Braille DAISY Direkt – direktnedladdning av talböcker Vad är det och hur gör man?
E-Tjänster i VGK Ansöka om förskola Kommunicera, ta del av och lämna information som rör förskola Ansöka om grundskola Ansöka om ledighet (Grundskola)
HelGe-biblioteken NIO KOMMUNER – ETT BIBLIOTEK
Gymnasiebiblioteksträff Carlsunds utbildningscentrum 4 Bibliotekets roll i vuxnas lärande. Projekt KUR 4 Från information till kunskap - Kurs på.
Uppdrag att genomföra integrationsinsatser inom skolväsendet - ”Nyanländas lärande” Uppdragets olika delar: - kartläggnings- och bedömningsmaterial 18,5.
Bibliotekslagen En ny roll för biblioteken
Egen nedladdning i praktiken
EU-program/projektkunskap Djurö 11oktober 2010 Är vi med i EU eller inte? Nyttan av EU-projekt Varför EU-program? Olika typer av EU-program Strategiskt.
Fem barns erfarande av skrivande som lärande redskap Magnus Jansson Pedagogiska institutionen.
Äppelhyllevardag Folkbibliotekens arbete med tillgängliga medier för barn MTM:s rapporter nr 3 Av Lisa Börjesson.
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
Introduktion till Umeå UB Informatik A, ht-10 Magnus Olsson
Välkomna!. En dag på biblioteket 2500 besökare – vad gör ni? Läser tidningar o tidskrifter Deltar i medspråkargrupp Pluggar Lånar Lyssnar på ett bokprat.
Medieplanering Falköping. Övergripande mål: Ett mediebestånd som är aktuellt och anpassat efter politiska mål och lokala behov och önskemål Som ett resultat.
Läsplattor på Göteborgs stadsbibliotek. Därför startade vi  Stort intresse  Ge låntagarna chans att pröva på riktigt  Marknadsföra bibliotekets e-böcker.
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Informationssökning Statsvetenskap A Magnus Olsson Umeå UB VT 2010 Tel Tjänste:
Talböcker i olika former 6 maj 2010 Susanne Lindell, bibl:ie Uppsökande avdelningen Folkbiblioteken i Lund
© Regionförbundet i Kalmar län 2008Sidan 1 - Fria fjärrlån - Transporter, 3 ggr / v - Lämna / låna på 25 bibliotek -”Katalog”, via SeSim och Z Bokupphandling,
Förenkla för företagen Träff miljökonsulter Hösten oktober, Malmö.
Introduktion till UB Turismprogrammet HT 2010 Magnus Olsson, Umeå UB Tel Tjänstesida:
VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING PÅ GYMNASIAL NIVÅ (RIKET)
Fyra år med flytande bestånd Erfarenheter från Norra Bohuslän Linda Oderbrant.
Skolbibliotek för alla Skolbibliotek för alla2 Ingrid Källström.
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
Piteå stadsbibliotek. Om Piteå stadsbibliotek Piteås stadsbibliotek är ett allmänt bibliotek som är lokalt utplacerat. Eftersom att biblioteket är hopbyggt.
EMMABODA.
Modersmålsråd 15 februari
Hållbar framtid Hopp och framtidstro Avdelning: År:
Läsning Hälsa ? Genus Demokrati
För ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Presentationens avskrift:

Emmaboda bibliotek Emmaboda BC Emmaboda bibliotek Emmaboda BC Bjurbäckskolans bibliotek SKUTAN Bjurbäckskolans bibliotek SKUTAN Lindås bibliotek Yttre BC Lindås bibliotek Yttre BC Vissefjärda bibliotek Vissefjärda bibliotek Långasjö bibliotek Långasjö bibliotek Johansfors bibliotek Johansfors bibliotek Boda bibliotek Boda bibliotek Eriksmåla bibliotek Eriksmåla bibliotek

Varje kommuninvånare lånade i snitt 11,7 böcker eller andra media 2003 Varje kommuninvånare lånade i snitt 11,7 böcker eller andra media 2003 Vi ligger på tredje plats i ligan utlåning per invånare i länet Vi ligger på tredje plats i ligan utlåning per invånare i länet Vi ligger på delad tionde plats i landet Vi ligger på delad tionde plats i landet Vi ökar mest i Kalmar län Vi ökar mest i Kalmar län Hedrande andra plats i länet i utlån per barn Hedrande andra plats i länet i utlån per barn

Barn- och ungdomsverksamhet Barn- och ungdomsverksamhet enligt ”Emmabodamodellen – från vaggan till mopeden” – från vaggan till mopeden”

Bokprat, lässtimulerande insatser i massor Bokprat, lässtimulerande insatser i massor Barn- och klassbesök i samverkan med pedagoger Barn- och klassbesök i samverkan med pedagoger Samarbete med förskola, grundskola i tema- och projektarbeten Samarbete med förskola, grundskola i tema- och projektarbeten Sagostund för de minsta Sagostund för de minsta Skollovsarrangemang av olika slag Skollovsarrangemang av olika slag Sommarlovsboken, läs fem böcker så får du en och ett boksnackskalas Sommarlovsboken, läs fem böcker så får du en och ett boksnackskalas

Särskilda tjänster Särskilda tjänster riktade tjänster till låntagare med särskilda behov

Vi erbjuder studieverkstad, handikappanpassad studiearbetsplats med bl.a. talsyntes Vi erbjuder studieverkstad, handikappanpassad studiearbetsplats med bl.a. talsyntes Talböcker, Daisyskivor, lättläst och storstilslitteratur Talböcker, Daisyskivor, lättläst och storstilslitteratur Vi förmedlar litteratur på alla världens språk Vi förmedlar litteratur på alla världens språk Boken kommer-verksamhet Boken kommer-verksamhet Läsombudssamarbete Läsombudssamarbete

Service för studerande Service för studerande Studiearbetsplats Studiearbetsplats Fjärrlåne- och artikelbeställning Fjärrlåne- och artikelbeställning Undervisning och handledning i informationssökning Undervisning och handledning i informationssökning Gratis Internet Gratis Internet Länkar på hemsidan för studerande Länkar på hemsidan för studerande Gratis databaser Gratis databaser

Service för släktforskare Service för släktforskare Datorarbetsplats med flera databaser för släktforskare Datorarbetsplats med flera databaser för släktforskare Mikrokort och filmer för hela Emmaboda kommun Mikrokort och filmer för hela Emmaboda kommun Emmabodasamlingen Emmabodasamlingen

Dagstidningar Dagstidningar Ca 200 olika tidskrifter för barn och vuxna Ca 200 olika tidskrifter för barn och vuxna Gratis lånekort ger tillgång till ca Gratis lånekort ger tillgång till ca media Uthyrning av kvalitetsfilm Uthyrning av kvalitetsfilm

OPAC-katalog via Internet med möjlighet att lägga reservationer, omlån, lämna inköpsförslag och fjärrlåneansökan 24 timmar per dygn OPAC-katalog via Internet med möjlighet att lägga reservationer, omlån, lämna inköpsförslag och fjärrlåneansökan 24 timmar per dygn Ny hemsida med information och guidningar Ny hemsida med information och guidningar

Vad är en biblioteksplan? Vad är en biblioteksplan? En biblioteksplan är ett redskap för att strukturerat och i samverkan ta tillvara de biblioteksresurser som finns i kommunen och skapa beredskap för framtidens krav och stimulera till utveckling Biblioteksplanen ska utformas så att den passar för varje enskild kommun utifrån de förutsättningar och behov som är specifika just där. Således är arbetet med biblioteksplanen en angelägenhet för hela kommunen.

Hur går vi tillväga för att utarbeta en biblioteksplan i Emmaboda? Hur går vi tillväga för att utarbeta en biblioteksplan i Emmaboda? Vi vill att brukarnas synpunkter och förslag ska utgöra basen för förslaget. Vi vill att brukarnas synpunkter och förslag ska utgöra basen för förslaget. Förslaget till biblioteksplan ska vara klart år Förslaget till biblioteksplan ska vara klart år

Fokusgrupper är svaret! Fokusgrupper är svaret! Representanter för kommunala förvaltningar Brukare och ickebrukare av biblioteken i kommunen Barn och unga åk 0-9 Representanter för näringslivet och arbetsförmedlingen Personal inom förskola och grundskola Lärare och elever inom KomVux, Vilhelm Moberggymnasiet och Högskolecentrum Representanter för föreningar och handikapporganisationer Varje fokusgrupp består av 6-12 personer.

Frågor vi söker svar på är: Frågor vi söker svar på är: Motsvarar nuvarande biblioteksverksamhet era behov? Motsvarar nuvarande biblioteksverksamhet era behov? Hur ska vi få en bättre biblioteksverksamhet? Hur ska vi få en bättre biblioteksverksamhet? Vilka förväntningar har Du på biblioteken i framtiden? Vilka förväntningar har Du på biblioteken i framtiden?