Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK. Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK. Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna."— Presentationens avskrift:

1 ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK

2 Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna bjuds på allt från högläsning, bokprat, poesi, nyheter till sagotema. Därefter får eleverna låna böcker. Jag heter Sofi och jobbar heltid som bibliotekarie på skolan.

3 I biblioteket kan man låna böcker både för skolarbetet och för nöjesläsning.  Lånetiden är 4 veckor  Om man inte hinner läsa ut sin bok under fyra veckor kan man låna om – OM det inte är kö på boken  Vill man låna om så kan man göra det själv i lånedatorn eller komma till bibliotekarien för att få hjälp.  Påminnelsemeddelanden skickas ut regelbundet för ej tillbakalämnade böcker där lånetiden är över.  Det är viktigt att lämna tillbaka böckerna i tid eftersom det är andra som också vill läsa.  Var rädd om böckerna så att de håller länge och kan läsas av många!

4 Till vänster om lånedatorn i biblioteket finns alla elevers lånekort samlade klassvis. Efter att ha klickat på ”låna” scannar eleven först sitt namn på lånekortet och skriver sedan in den 4-siffriga pinkod som de själva valt. Slutligen scannas etiketten på bokens baksida innan utloggning sker. Lånet är därmed genomfört.

5 Böckerna är uppställda efter svårighetsgrad och genre.

6 Biblioteksrådet på skolan består av en representant från varje klass, 1-6. Möten hålls cirka en gång per månad under ledning av bibliotekarie och bibliotekspedagog. Ett exempel på uppgift för rådet är att sprida Bokjuryns barnbokskatalogBokjuryns barnbokskatalog ut i klasserna för att få inköpsförslag på nya böcker till biblioteket.

7 I biblioteket finns möjligheter att söka information på nätet och exempel på databaser är författarlexikonet Alex samt Svenska djur.se och Världens djur.se. AlexSvenska djur.se Världens djur.se Prenumeration på tidningarna KP och 8 SIDOR finns i biblioteket och de finns även att ta del av på webben.KP8 SIDOR

8  Kvällsöppet Första måndagen i varje månad håller biblioteket kvällsöppet. Elever är välkomna tillsammans med föräldrar och syskon för att låna och få boktips.  Bok-boxen För att uppmuntra eleverna till läsning utöver bänk- och läxläsning har eleverna möjlighet att delta i bok-boxen. Det är frivilligt och går ut på att eleven ska läsa 2-3 böcker själv under en månad och fylla i ett rosa läskort. I slutet av varje månad läggs läskorten i lådan och deltagarna får vara med i en utlottning av böcker.

9 Samtliga fotografier är tagna av Sofi Eriksson.


Ladda ner ppt "ÖSTRA LUGNETS SKOLBIBLIOTEK. Till biblioteket kommer alla elever schemalagt varje eller varannan vecka. Vi börjar alltid med en samling i Mysen där eleverna."

Liknande presentationer


Google-annonser