Luciaträning: Luciadagen är den 13 december

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

RYMDEN.
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
”Jag är vinden som blåser”
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
VI SKA GÖRA DET BÄSTA LUCIATÅGET NÅGONSIN!
Hur kan jag vara viss om min tro?
Sagan om Piffy.
Ett fel på kvinnor.
”Nya resurser” Fil 4:1-9.
Lucia -12 Vi ska göra världens bästa Luciakonsert
Frågor på ytan, under ytan och på djupet
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Svenska som andraspråk
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
VI SKA GÖRA DET BÄSTA LUCIATÅGET NÅGONSIN!
Välkommen till trettondags Gudstjänst.
Pronomen.
Tips för dig som söker en partner. Om du vill ha en partner som äter all mat du lagar utan att klaga på att det inte smakar som mammas mat.... Skaffa.
Välkommen till Ungdomssamling!
Välkommen till Bönemöte
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Hur och varför ska jag läsa Bibeln?
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Det va en gång en katt och hund del 1
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
Hur kom Bibeln till? Torsdagen den 14 januari Kvällens ämne:
Femtonde söndagen efter trefaldighet. ETT ÄR NÖDVÄNDIGT
VI SKA GÖRA DET BÄSTA LUCIATÅGET NÅGONSIN!
V AR KAN EN PLATS PÅ JORD VI FINNA ? Braw 296 V AR KAN EN PLATS PÅ JORD VI FINNA ? S ÅNG B- DUR 2. Ty allt i denna världen blandas på varje plats där.
Nyss så träffa jag en krokodil som körde runt i en bil
DAGENS DIKT I dag är det torsdag och det är mulet - men inte så kallt.
Jag kommer som jag är, har ingenting att dölja. Du har skapat mig
Kom nu är det tid att tillbe. Kom nu är det tid att lova Gud
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
DAGENS DIKT I dag är det måndag och det är mulet - men inte så kallt.
Personliga förberedelser
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
Andligt ”DNA”.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Marcus berättar lite om sig själv
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Vinter Av: Johanna 18/11-14.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Tänd ett ljus och låt det brinna låt aldrig hoppet försvinna
Översikt  Sista lektionen (10)  Vad lärde vi oss sist?  Profetens rättigheter över hans nation (ummah) 8 punkter.
Stjärnorna, faller i natten nu
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Kristendomen Del 1 Cecilia Larsson vt 2014.
Al-’Ulamâ Warathatul-Anbiyâ De lärda är profeternas arvstagare.
Det va en gång en katt och hund del 1
Luciasånger Brunnaskolan ht-14.
Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Vackert om kvinnor Luta dig tillbaka och sätt på ljudet. Bildspelet sköter sig utan att du behöver klicka.
Religion, Kristendomen
Krinstendomen.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Andlig Klarsyn En måttstock för den Kristna församlingen.
I'm dreaming of a white Christmas Just like the ones I used to know Where the tree tops glisten And children listen To hear sleigh bells in.
Julkalender för 4A
Skolavslutning 2017 T1-skolorna.
På svenska och engelska 2016
Jesus – enligt evangelierna Johannesevangeliet 14:1-11
Ute är mörkt och kallt i alla husen lyser nu överallt de tända ljusen Nu kommer någon där jag vet nog vem det är Santa Lucia Santa Lucia.
ერთი შვედური დღესასწაული
Tomtarnas julnatt Midnatt råder, tyst det är i husen, tyst i husen,
Presentationens avskrift:

Luciaträning: Luciadagen är den 13 december Vi ”lussar”: Torsdagen den 11 december 18.00 Fredagen den 12 december 8.00 Du får ett häfte så att du kan träna in alla sånger utantill. Vi tränar på musiklektionerna och lite längre fram även på andra lektioner.

Luciasången

Natten går tunga fjät Runt gård och stuva. Kring jord som sol’n förlät Skuggorna ruva. Då i vårt mörka hus Stiger med tända ljus Sankta Lucia, Sankta Lucia

Natten var stor och stum. Nu hörs dess svingar i alla tysta rum Sus som av vingar. Se, på vår tröskel står. Vitklädd med ljus i hår. Sankta Lucia, Sankta Lucia.

Mörkret skall flykta snart Ur jordens dalar Så hon ett underbart Ord till oss talar. Dagen skall åter ny Stiga ur rosig sky, Sankta Lucia, Sankta Lucia

Goder morgon

Goder morgon, goder morgon, båd’ herre och fru, vi önska Eder alla en fröjdefull jul! välkommen var gäst, vi önska Eder alla en fröjdefull fest!

Adventstid

Adventstid kom till mitt ensamma hus; jag sätter i staken ett sparat ljus. Något skall ske bortom frostig advent; jag väntar en gåva, som Herren sänt. Den gåvan är av ett helt annat slag än gåvor vi ger till varann´ var dag. Öppna din tillstängda dörr i ditt hus. Så lyser i mörkret ett litet ljus.

Så mörk är natten

Så mörk är natten i midvintertid. Men se, då nalkas Lucia. Hon kommer, den goda, med ljuset hit. Hon kommer med hälsning om julefrid. Hon kommer med ljus i sin krona.

I mörka natten i midvintertid vi hälsa dig, väna Lucia. Välkommen, du goda, med ljuset hit. Välkommen med hälsning om julefrid. Välkommen med ljus i din krona.

Ljuset i advent

När mörker och kyla ligger kring vårt hus, då vill vi vänta på julen kring ett levande ljus.

Låt det brinna, låt det brinna, ljuset som du tänt Låt det brinna, låt det brinna, ljuset som du tänt! Låt det brinna, låt det brinna, ljuset i advent!

Vår tro är en krubba och ett nyfött barn Vår tro är en krubba och ett nyfött barn. Vårt hopp är en låga på en veke av garn

Låt det brinna, låt det brinna, ljuset som du tänt Låt det brinna, låt det brinna, ljuset som du tänt! Låt det brinna, låt det brinna, ljuset i advent!

Det största är kärleken i evig tid och finns det ljus finns det värme, finns det kärlek och frid.

Låt det brinna, låt det brinna, ljuset som du tänt Låt det brinna, låt det brinna, ljuset som du tänt! Låt det brinna, låt det brinna, ljuset i advent!

Tusen juleljus

Nu tändas tusen juleljus på jordens mörka rund. Och tusen, tusen strålas ock på himlens djupblå grund.

Och över stad och land ikväll går julens glada bud att född är Herren Jesus Krist vår frälsare och Gud.

Du stjärna över Betlehem, o, låt ditt milda ljus få lysa in med hopp och frid i varje hem och hus.

I varje hjärta armt och mörkt sänd du en stråle blid, En stråle av Guds kärleks ljus i signad juletid.

Tänd alla ljusen

Tänd alla ljusen, låt dem brinna nu och här. Mörkret ska försvinna nu när vi tänder ljusen här.

Mörkret ligger tätt kring våra hus. Jag vill tända julens första ljus. Jag sitter här och tänker: jag vill vara med Och sprida kärlek och fred.

Tänd alla ljusen, låt dem brinna nu och här. Mörkret ska försvinna nu när vi tänder ljusen här.

Ljuset lyser upp så att jag kan se just dig, Som går ensam här och fryser idag. Fastän vi är många så kan kylan vara hård och då vill Jag vara med förstås, så

Tänd alla ljusen, låt dem brinna nu och här. Mörkret ska försvinna nu när vi tänder ljusen här. Tänd alla ljusen! TÄND ALLA LJUSEN!!

Pepparkaksgubbar

Vi komma, vi komma från Pepparkakeland och vägen vi vandrat tillsammans hand i hand. Så bruna så bruna vi äro alla tre, korinter till ögon och hattarna på sne’ Tre gubbar, tre gubbar från pepparkakeland, till julen, till julen vi komma hand i hand. Men tomten och bocken vi lämnat vid vår spis, de ville inte resa från vår pepparkakegris.

Staffanssången

Vi är staffansgossar vi som har kommit hit till er För att fira vår Lucia Vad säger ni om det! Vi har stjärnor i handen och struten sitter sne Ye yo yo yo Nu kommer snart vår sång som handlar Om en gång Det var en stalledräng

Staffan var en stalledräng, stalledräng, stalledräng. Han vattnade sina fålar fem, fålar fem, fålar fem. Stjärnorna de tindra så klara. Gossar låt oss lustiga vara! En gång blott om året så en fröjdefull jul vi få.

Femte fålen Apelgrå, Apelgrå, Apelgrå, den rider Staffan själv uppå, själv uppå, själv uppå. Stjärnorna de tindra så klara. Gossar låt oss lustiga vara! En gång blott om året så en fröjdefull jul vi få.

Nu är eld i varje spis, varje spis, varje spis, med julegröt och julegris, julegris, julegris. Stjärnorna de tindra så klara. Gossar låt oss lustiga vara! En gång blott om året så en fröjdefull jul vi få.

Tomtarnas julnatt

Midnatt råder tyst det är i husen, tyst i husen Midnatt råder tyst det är i husen, tyst i husen. Alla sova släckta äro ljusen, äro ljusen. Tipp Tapp…

Se då krypa tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna, lyssna, speja, trippa fram på tårna, fram på tårna. Tipp tapp…

Snälla folket låtit maten rara, maten rara stå på bordet åt en tomteskara, tomteskara. Tipp tapp

Gröt och skinka, lilla äppelbiten, äppelbiten Gröt och skinka, lilla äppelbiten, äppelbiten. Tänk så rart det smakar, Nisse liten, Nisse liten! Tipp tapp…

Nu till lekar! Glada skratten klingar, skratten klingar, runt om granen skaran muntert svingar, muntert svingar Tipp tapp

Sedan åter in i tysta vrårna, tysta vrårna, tomteskarar tassar lätt på tårna, nätt på tårna. Tipp tapp…

Önskevisan

När kommer tomten? Snart kommer tomten! Titta! Här är listan över allt som vi vill ha:

Vi vill ha skridskor, en häst och en rymdraket Gröna små monster och helst inga mjuka paket, Femton soldater! Och vad sen? Femton till utav tenn. Fredliga ska dom va’ förstås, Krigar ej och slåss

Sen har vi önskat en orm och en lurvig björn, Fjärrstyrda bilar, en påse med solrosefrön, Bussar och tåg som går på räls, En fetlagd katt med blommig päls, Ett jättelikt tält, en cirkushäst Allt vi gillar mest.

Kanske ett pussel, ett spel och en lyxig tvål Täljkniv och senaste skivan med våran idol. Soldater av tenn det har vi sagt, En indian med fjäderprakt. Kanske du får om du har tur Ett munspel stämt i dur.

Ge oss en dator och böcker om äventyr En skär alligator om den inte är alltför dyr. Vad tror du finns i ditt paket? Ja, jag vet! En trumpet! Nå’t man kan slå med svaj och darr? Va’ bra! En elgitarr!