Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Femtonde söndagen efter trefaldighet. ETT ÄR NÖDVÄNDIGT

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Femtonde söndagen efter trefaldighet. ETT ÄR NÖDVÄNDIGT"— Presentationens avskrift:

1 Femtonde söndagen efter trefaldighet. ETT ÄR NÖDVÄNDIGT
Välkommen till Gudstjänst. Dagens texter hittar du på sidan 1522 i psalmboken

2 Jesus säger: Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så skall ni finna vila för er själ. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt.

3 1. Kom till mig; Han säger det personligt till var och en. Kom till mig! Det är en inbjudan att få vara hos honom och leva i hans kraftfält.

4 2. alla ni som är tyngda av bördor;.
På den tiden var detta ett krångligt regelverk av lagar och paragrafer, som de måste hålla 365 förbud (ett för varje dag av året) och 248 positiva bud, som vi kan kalla Tillsammans blev det 613 bud att hålla reda på Jesus säger om dem: De binder ihop tunga bördor och lägger dem på människornas axlar, men själva vill de inte ens med sitt finger flytta på dem (Matt 23:4)

5 3. jag skall skänka er vila ni skall finna vila för er själ.
Man kan inte ila med Jesu kärlek, om man inte först får vila i Jesu kärlek. Var stilla inför Jesus, så att han får ge dig, det han så länge har längtat efter. Om du bara visste vad mycket han har att ge! Om någon är kvar i mig och jag i honom bär han rik frukt

6 4. Ta på er mitt ok och lär av mig, som har ett milt och ödmjukt hjärta, så skall ni finna vila för er själ. Mitt ok är skonsamt och min börda är lätt. Jesus har ett milt och ödmjukt hjärta. Han har hjärta för de små. Hans händer är mjuka och varsamma. Ett brutet strå skall han inte krossa, en tynande veke skall han inte släcka (Jesaja 42:3). Låt dig präglas av honom.

7


Ladda ner ppt "Femtonde söndagen efter trefaldighet. ETT ÄR NÖDVÄNDIGT"

Liknande presentationer


Google-annonser