Sveriges Television SVT Nyheter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Idéer för ett bredare entreprenörskap
Advertisements

Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Barnanpassad utredning
Mediatr ä ning V ä xj ö stifts kyrkomusikerf ö renings å rsm ö te 9 mars 2009.
Den nya bibliotekslagen. Ny bibliotekslag Ändamål 2 § Biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet ska verka för det demokratiska samhällets utveckling.
Årskurs 8 Entréskolan vt 2013
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Webb 2.0 i utbildningen. Ett mer digitalt samhälle kunskaps.
Mål och betygskriterier
Vänsterskolan Medieskolan.
SÅ TYCKER FORSKARNA OM VRs ANSÖKNINGSSYSTEM SYFTE: Mäta forskarnas åsikter om VRs elektroniska ansökningssystem Var tionde forskare, ca 400, ombads besvara.
Intervju inför ViV-projektet.
Journalister har ofta kontakt med forskare
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser
Lund Studentlitteratur
LANDSTINGSDIREKTÖRENS STAB Regional utveckling BILD 1 Resultat av enkät till landstingspolitiker
Reportage Något som bärs eller förs tillbaka!
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
Demokrati och hur Sverige styrs
i kommuner, landsting/regioner
V AD ÄR DET FÖR SAKER SOM VÅRA POLITIKER BEHÖVER BRY SIG OM …
Vad är du för typ av person?
Att bevaka vetenskap i en universitetsstad - så går det till.
Att synliggöra lärande
Tillgänglighet och den nya bibliotekslagen Göteborg 1 september 2014 Örjan Hellström,
Att övertyga ! Disposition och mall.
Debattera.
Vem är du?.
Brukarundersökning 2014 Enkät till brukare med beslut om växelvård på Lupinängen Tumba vård- och omsorgsboende.
Prestation, stress, motivation & hjärnan Njuter du av ditt arbete?
UF Nycklarna till framgång - kontroll över den egna ekonomin!
Personligt Brev ”Berätta om dig själv!”.
Bygg ett argumenterande tal
Demokrati och diktatur
6 021 %
Press och media Så kan pressarbete hjälpa oss att nå en mer demokratisk och solidarisk värld fri från droger.
Argumenterande text.
Språket som redskap- Introduktion
Den retoriska arbetsprocessen
SCAs Uppförandekod Dokumentansvarig Lena Pettersson1 Omfattar:  Alla SCA- medarbetare över hela världen.  Samtliga personer som agerar å företagets.
Dagens schema: Gå igenom dagens schema
nationellT kommunikationskoncept presumtiva studenter 2015
PPP Den moderna vetenskapsteorins berättelse om sin förhistoria.
Paradigmskiftet grunden för scenarierna Delar Fragment System Helhet Person Hälsa & helhet Organisation Sjukdom & diagnos.
Tolka en platsannons Driven Lyssnande Stresstålig Social kompetens
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
”… det är framför allt service och bemötande - och därigenom kundupplevelsen - som bygger ett starkt varumärke.” ur Skellefteå kommuns varumärke och image.
Musikens funktioner The soundtrack of my life. Musikens funktioner  I detta arbetsområde utvecklar vi kunskaper om musikens funktioner för individen,
Aktuppläggning Intag Förmedlingsuppdrag Ev. budgivning Visningar Marknadsföring Kontrakt Handlingar Köparkontakter Arkiv Avslut Marknadsföring av mäklartjänsten.
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
öppnadata.skl.se – verktyget  Få upp intresset för att publicera öppna data  Ta bort tröskeln att publicera öppna data  Få till stånd en efterfrågan.
GRUBBESKOLAN PRESENTERAR PROJEKTET DEN NYA SKOLGÅRDEN ETT AKTIVITETSPARADIS.
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
Media - vän eller fiende?. När Janne Josefsson ringer… Fråga vad saken gäller & vem mottagaren av informationen är Är du den mest lämpade att svara? Konsekvenserna.
Musikens funktioner The soundtrack of my life. Musikens funktioner  I detta arbetsområde utvecklar vi kunskaper om musikens funktioner för individen,
Public service ÄGANDESTRUKTURER. Public service Olika synsätt:  I allmänhetens tjänst  Marknadskrafterna styr Fördelar/nackdelar.
Hur trovärdiga är ungas nyhetflöden?
Hållbar utveckling Vad ska ni kunna?
2015 | UTBILDNING, FORSKNING OCH SAMVERKAN SEDAN 1666
Akademiska värden - inledning till samtal
Ett samarbetsprojekt mellan
Dataskyddsförordn ing GDPR- ny lag som gäller
Reklam eller redaktionellt budskap?
Den enskilde vårdtagarens upplevelse av distansmöten
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
KRETSLOPP FÖR ÅTERVINNINGSPROCESSER
Presentationens avskrift:

Sveriges Television SVT Nyheter Ulrica Larshamre Chef ämnesgruppen Vetenskap & hälsa Sidfot

Om alla. För alla. Inget annat tv-bolag gör så många, och så olika, program på svenska. SVT granskar, speglar och skapar svensk kultur. Men det är minst lika viktigt att ta in världen i tv-rutan och öppna för andra språk och fler sätt att leva och tänka, både i och utanför Sverige. 2

SVT:s kärnvärden Public service har många uppgifter i samhället. En av de viktigaste är att granska, skapa debatt och att få fler att bry sig, både om samhället och om varandra. SVT ska göra olika människor och grupper synliga, och skapa gemensamma upplevelser. Det bygger broar och motverkar splittring. Men den demokratiska idén med public service fungerar bara om många tittar. SVT hamnar alltid högt när det gäller trovärdighet och kvalitet. Men många unga och människor mitt i livet (25-55år) ser vi att vi har svårt att attrahera. Det är en oroande utveckling som vi inte bara kan acceptera och som vi jobbar med att förändra. 3

SVT Nyheter

Samarbetar med Vetenskapens värld tex specialprogram om ebola 6/10

Vetenskap och hälsa i SVT Nyheter Sidfot

SVT Nyheter

Vi vill ge publiken nyheter som är Relevanta och angelägna Intressanta och begripliga Gärna oväntade och fascinerande

Vilken forskning är tv-mässig? - Vad är en bra berättelse? Fundera en liten stund på en bra berättelse som du sett, läst eller hört nyligen. Definiera ett par kriterier för vad som gjorde den bra.

En bra berättelse

Vi jobbar så här: Nyhetsvärderar och granskar – på den tid som ges vid varje tillfälle Sätter in i sammanhang Samlar bilder Gör en berättelse

Vår önskelista till forskare Var tillgänglig Våga bedöma och tycka Tänk igenom ditt viktigaste budskap Bilder Våra tips till er * Fråga var intervjun ska publiceras – då får du bättre koll på vad reportern vill. * Vi vill alltid veta: Vad leder dina resultat till?

Tid

svt.se/nyheter ulrica.larshamre@svt.se Hör av dig till oss! bodil.appelquist@svt.se (särskilt medicin) anna.olsdotter.arnmar@svt.se (bla musikforskning, boendefrågor) therese.bergstedt@svt.se (särskilt grävande journalistik inom vetenskap) calle.elfström@svt.se (miljö) katia.elliot@svt.se (medicin) thomas.von.heijne@svt.se (bla rymd) josefin.lennen.merckx@svt.se (medicin) sanna.luning@svt.se (barnperspektiv) helena.nosti@svt.se (teknik mm) bo.ohlen@svt.se (särskilt äldrefrågor) Fotografer: peter.strom@svt.se, thomas.svenson@svt.se, iman.tahbaz@svt.se svt.se/nyheter ulrica.larshamre@svt.se

We believe that the sofa will still be there – but! Tv-tittandet minskar inte, men broadcast-tittandet har börjat minska. SVT ska finnas på alla plattformar. Här kan du referera till krönikor i ämnet på Vipåtv: http://vipatv.svt.se/204/kronikor/arkiv-for-kronikor/2014-06-19-vi-fortsatter-utveckla-svt-play.html We believe that the sofa will still be there – but! 16

SVT:s uppdrag ”SVT har till uppgift att bedriva tv-verksamhet i allmänhetens tjänst. Verksamheten ska präglas av oberoende och stark integritet och bedrivas självständigt i förhållande till såväl staten som olika ekonomiska, politiska och andra intressen och maktsfärer i samhället. Det är särskilt viktigt att SVT slår vakt om programområden som är betydelsefulla för allmänintresset.” Ur SVT:s sändningstillstånd 2014-2020 Fri television är grunden till att SVT finns, och utgångspunkten för allt vi gör. Att slippa avbrott för reklam är inte bara ett starkt argument för att titta på SVT. Reklamfriheten är också en symbol för oberoende, en garant för att det inte går att köpa program eller styra innehållet. Vi gör tv för tittarnas skull, helt utan baktankar. I samhället behövs ställen där man kan få vara medborgare, där man har ett självklart värde som människa, inte bara som konsument. Vi tror på alla tittares lika värde. Sidfot 17