Etik - Vad är det?.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pjäsen handlar om att man får följa den danska prinsen Hamlet och hans kompis Horatio, det börjar med att några vakter som håller vakt vid ett slott får.
Advertisements

“Tänk över det här...” Klicka med musen för att se bildspelet...
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Sagan om Piffy.
Anslut ljudet Jorden i miniatyr.
Världsreligioner – Ni ska känna till:
Hans och Greta.
Etik Hur ska vi vara mot varandra?
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Den Glada Internationella Vänskaps Veckan.
Pronomen.
Tips för dig som söker en partner. Om du vill ha en partner som äter all mat du lagar utan att klaga på att det inte smakar som mammas mat.... Skaffa.
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Hur du skriver en bra historia
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Det va en gång en katt och hund del 1
Levnadsregler Levnadsregler är regler inom olika religoner som säger vad du får äta,dricka,döda, hur du ska leva som en god troende osv…
 Eftersom Nikolas är humanist och Edina muslim kommer dom inte ha ett ’’vanligt’’ religiöst bröllop och måste tänka på vissa grejer innan dom ingår äktenskapet.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Att skriva en artikel.
Chefen tittar förtvivlad på sin klocka och upptäcker att hans underordnad inte kommer att komma i tid för att hålla ett mycket viktigt seminarium på en.
Ni ska nu få lära er om Buddhismen!!
Lag och Rätt.
En bodig knoge: Pitbull, Ring mig, Tyst mobil, Blodig hämnd
Romantiken 1760 – 1840.
Förintelsen.
6 gifta män blir nedsläppta på en ö med bara en bil och fyra barn var i sex veckor Varje barn sysslar med två olika sporter och antingen musik eller danslektioner.
Varför är det bra att ha just två öron?
Följ anvisad vägskyltning till förlossningen
Judendomen.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Luncha och lär! hjälpverb.
När ska man använda de och när ska man använda dem.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Den oroliga chefen kollar på klockan, Hans bästa arbetare är sen, Och snart börjar ett viktigt möte. Chefen bestämmer sig för att ringa hem till honom.
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
BO OCH LEVA INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Bo och leva INTRODUKTION AV KAPITLET Hur undvika vräkning Samboregler
Etik Moral Filosofi.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Värderingsövning/ fyra hörn
Mål: Människans organsystem, organens namn, placering och funktion.
Enkäten Arbetsmiljöundersökning. Enkät - Massor med problem  Er ”klient” har massor med problem. Ta fram de tre viktigaste.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Birgitta Birgersdotter föddes ca 1303 i Finsta. Hon kom att kallas
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
Att hamna i skiten För att förstå hur din ekonomi fungerar måste du ha förståelse för ett par grundläggande begrepp; Inkomster – Det du tjänar eller de.
Mannen som hatar julen Det var en gång en man som hata julen.
Etik och moral Vad är rätt och fel?.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Det va en gång en katt och hund del 1
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
 SYFTE: Utveckla kunskaper om och intresse för arbete, ekonomi och konsumtion i hemmet.  Utveckla kunskaper om konsumtionens villkor, om sparande, krediter.
Etik och moral.
Morföräldrar Du bor ihop med din partner sedan ett år tillbaka men ni är inte gifta. Dina strängt religiösa morföräldrar kommer på besök. Du vet att det.
Och vecka BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
Barnkonventionen.
Presentationens avskrift:

Etik - Vad är det?

Kött i grytan? Du har bjudit hem en snygg dejt för en romantiskt middag. Din nya ögonsten är vegetarian men grytan som din förälder lagat till innehåller kött. Vad gör du?

Säger du som det är eller är din partner bara och ”hälsar på”? Morföräldrar Du bor ihop med din partner sedan några år men ni är inte gifta. Dina strängt religiösa morföräldrar kommer på besök. Du vet att det skulle såra dem djupt om du inte gift dig innan ni bodde ihop. Säger du som det är eller är din partner bara och ”hälsar på”?

Fyllan Du och din kompis är på fest och din kompis dricker sig medvetslös (däckar) och behöver tas om hand. Du vet att din kompis föräldrar kommer att bli vansinniga? För att inte tala om dina egna! Ringer du?

Spelproblem En god vän till dig ber att få låna pengar till hyra och lite mat. Du vet att din kompis har ett spelproblem och har spelat bort sina egna pengar. Chansen att du ska få dina pengar är minimal. Ställer du upp?

Live and let die? En man har en mycket cancersjuk mamma. Livmoderhalscancern har spridit sig till andra organ och döden är ett faktum. Doktorerna ger henne max 5 månader att leva. Mannen reser då med sin mor till Holland och hjälper henne där att begå assisterat självmord. Rätt eller fel?

Knarklangaren En känd dömd knarklangare som precis kommit ut ur fängelset försöker skaffa sig en ny framtid och starta om på nytt. En dag när han kommer hem från sitt nya riktiga jobb står en anhörig till en tjej som tagit överdos, en överdos levererad av langaren, framför hans dörr. Den anhörige slår ner och misshandlar den f.d. langaren och en granne ser alltihop utan att ingripa eller ringa polis. Rätt eller fel?

Gravida Ett lyckligt par ska äntligen bli föräldrar. När de kommer till mödravården och gör tester får de reda på att deras barn kommer att födas med ett handikapp. Detta handikapp innebär att barnet under hela sitt liv kommer att behöva assistans dygnet runt. De har dock möjligheten att göra abort, bör de ta den?