ROSAS URBANAS HIPHOP/BREAK/GRAFITTI Kultur för social förändring. Rosas Urbanas är ett internationellt kollektiv som består av flickor och kvinnor och.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Språklig variation i sverige
Advertisements

Religionens återkomst och potential i ett mångkulturellt Sverige.
Arbetshandledning i Finlands ev-luth. kyrka ”Til kildene” Nordisk konferanse om kirkelig arbeidsveiledning september 2010 Reykjavik.
Tillgänglighetskonferens Örebro
Arbetsterapeut Helena Hallinder Brommageriatriken
Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan 1 Ungdomspolitik i Sverige och Europa – var blåser vindarna? Calle Nathanson Tillväxt och samhällsbyggnad.
Gemensam plattform för kommunala e-tjänster
Extrema fall eller normalförtryck? Om våld i nära relationer som utmaning för forskning och praktik Maria Eriksson 25 april 2013
Föräldramöte 12 september 2011
© Luckan r.f BAKGRUND i Svenska teatern, Luckan myntades … behov av fysisk plats för det finlandssvenska … info om Svenskfinland.
Hot, våld och förtryck i heders namn
”Många tror liksom att livet går som det går, att det nästan är lite förutbestämt. Men man gör ju livet. Man bestämmer själv vad man vill göra.” Sofia,
Rosa cigaretter, stringtrosor och päronlikör –
Barr amma baro! – Antingen lär man ut, eller så lär man in!
Grunden i den nya strategin grunden för uppföljning och rapportering ett ramverk, verktyg och vägledning Konventionen och den nationella handikappolitiken.
KÖNSROLLERKÖNSROLLER BLAND UNGABLAND UNGA. Blått Eller Rosa? Varför börjar allt så tidigt? För att unga är lättare att påverka Vem och av vad påverkas.
Båstad Företagsby Entreprenörskap och företagande i 140 år!
Blandstaden - en undersökning av begreppets ursprung, användning och innebörd i svensk stadsplanering Kandidatarbete i landskapsarkitektur Jessica Jansson.
Perspektiv på Stad, Land och ungas förutsättningar
En plats för UTMANING UPPTÄCKSFÄRD ÄVENTYR
Välkomna Alla ni fantastiska föreningsledare. Unga som idrottar tror mer på samhället än andra ungdomar. De. litar på andra människor och tycker att man.
BILDA + SENSUS SENSUS + BILDA. Beslut och vision Utgångspunkter för en vision -att möta en omvärld i förändring -tillsammans är vi så mycket mer -utgångspunkter.
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Jämställdhetspolitiken
Innehåll Profeten Muhammad Introduktion Profeten Nuh (Noa)
KulturpolitisK Konferens Öresund 2011 Yngve Petersson ordförande i Kulturnämnden, Region Skåne Regional kulturplan för Skåne.
Demokratiprojektet Den arabiska våren.
Regional Överenskommelse 4/ De sex principerna i den nationella Överenskommelsen Självständighet och oberoende Dialog Kvalitet Långsiktighet Öppenhet.
Ulrika Palme, Hållbara urbana VA-system Ulrika Palme Miljösystemanalys, Energi & Miljö Chalmers tekniska högskola.
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Ungdom i det offentlige rom Björn Andersson Institutionen för socialt arbete Göteborgs universitet.
Hur uppnå Visionerna?. Agenda Knivsta kommuns Mål & Budget 2005 (ref 1) Hälsohuset Ny anläggning Varför i Knivsta? Sammanfattning.
S + U KOMMISSION – VISION - INPUT Det primära är ”mjukvaran”. Rumslig organisation, fysisk planering syftar till att något skall äga rum. I den byggda.
Modet på 60-talet.
1 Mötesplatser – Att planera, skapa och utveckla STADSBYGGNADSDAGEN 29 AUGUSTI UPPLANDS VÄSBY Göran Cars Samhällsplanering och miljö KTH.
FRIVILLIG SEXUELL EXPONERING PÅ INTERNET BLAND UNGA Pernilla Nigård Doktorand vid Malmö högskola Föreläsning för Ungdomsstyrelsen September 2010.
Integrations- och jämställdhetsdepartementet Dialog om värdegrund.
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
Genus Manligt & kvinnligt.
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
KEMI Vad är det egentligen?.
Ann-Ci Jonsson Akademi Norr.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Det folkliga givandet Resultat från befolkningsstudiens givandedel Johan Vamstad Ersta Sköndal högskola.
Jämställdhetsintegrering inom förskola och skola
Bli målare Ge färg åt människors vardag!. Ett utvecklande yrke Förändra med färg Jobba praktiskt Kreativt Varierande arbetsuppgifter Socialt.
Barns rätt till delaktighet FNs barnkonvention: varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör barnet. Plan- och bygglagen:
Kommissionen för jämlik hälsa Att sluta hälsoklyftorna i Sverige Magdalena Brasch.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Segregering - integrering. Etnocentrism – egna kulturen som måttstock Kategorisering – kategorisera människor, risk för vi/dem Etnicitet – social tillhörighet,
Föräldramöte GUIF F05 CA/TO
Jämställdhet Vad är det?.
Jämställdhet Vad är det?.
Barnkonventionen i förskolan
Telge Sibk F06/07 16/17.
GRAMMATIK – SATSLÄRA 2 Eleven kan översiktligt (C: med viss precision, A: med god precision) utifrån språkexempel redogöra för hur olika typer av satser,
Könsstympning av flickor och kvinnor i Sverige
Rosa Bandet Rosa Bandet är en kampanj av Cancerfonden.
Allhelgonaundersökning
Svenska Förkortningar
Förhållningssätten.
Effektkarta för extern webbplats
Väliotsikko Många konflikter i världen kunde förebyggas ifall man satsade på att öka samförståndet olika grupper emellan i samhället. I konfliktområden.
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
Att starta ett aktivt barnrättsarbete
Det är bara lite drygt två procent av elektrikerna som är kvinnor
KRUT ATT GE PLATS.
LIDKÖPING Ellen och Ki Kristin.
Att starta ett aktivt barnrättsarbete
Presentationens avskrift:

ROSAS URBANAS HIPHOP/BREAK/GRAFITTI Kultur för social förändring. Rosas Urbanas är ett internationellt kollektiv som består av flickor och kvinnor och har sin bas i Recife, Brasilien. Kollektivet skapades 2004 med avsikten att samla kvinnor som var aktiva inom hiphop-rörelsen i Recife. Man ville stärka varandra, inspirera andra kvinnor och arbeta för att garantera att det kvinnliga uttrycket tog plats i offentligheten. Meningen är att bidra med starka, kreativa och självständiga förebilder för unga tjejer, speciellt i utkanten av Recife där bostadssituationen är väldigt osäker och där våld tillhör vardagen för många tjejer. Den 4 september 2008 var Rosas Urbanas i Garaget och höll workshops, målade grafitti och breakade. Så här såg det ut!