Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Modet på 60-talet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Modet på 60-talet."— Presentationens avskrift:

1 Modet på 60-talet

2 Välkommen! Här kommer du att få en inblick i det kvinnliga modet på 60-talet. Nytänkandet i samhället visade sig även i hur kvinnorna klädde sig, följ med och få veta mer..

3 Vad hände? P-pillret lanseras – kvinnorna kan styra själva!
Stor utveckling av musik och kultur. Ungdomarna tar större plats, och vill leva och klä sig som sina idoler. Det damiga försvinner och minikjolen blir en självklarhet.

4 Hur kläderna såg ut: Raka siluetter, inget figurformande.
A-linje formade klänningar, som först var i bleka pasteller och övergick till starka, klara färger i mitten av 60-talet. Minikjolar och bikinis, som tidigare varit knälångt och baddräkt. Långa kappor med knähöga stövlar. Nylonstumpbyxor i starka färger. Hattar i alla dess former.

5 Twiggy -en stor förebild
Engelsk ung modell. Hade stort inflytande på unga kvinnor och på modet. Så som Twiggy var sminkad och klädd, ville kvinnorna också se ut. Mycket mascara och kajal i kontrast till den ljusa hyn. Hon klädde sig både sockersött och i manliga kostymer. Detta blev en ny trend.

6 Sammanfattning Tack! Förändring i samhället förändrade modet.
60 talets mode var revolutionerande med de raka linjerna, starka färgerna och korta modellerna. Twiggy var en engelsk modell med stort inflytande på ungomarnas klädsel och smink. Tack! För visat intresse för det som jag brinner för och älskar, 60-tals modet.

7 Källor Text källor: 3%A5_1960-talet ry/1960-talet.html


Ladda ner ppt "Modet på 60-talet."

Liknande presentationer


Google-annonser