Regionala tillägg i medicinska texter

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppföljning av återbesök inom planerad specialiserad vård modell för registrering, uppföljning och redovisning till den nationella väntetidsdatabasen.
Advertisements

Vad innebär val av vårdenhet?
Videokonsultation med medborgare
E-hälsa och invånartjänster
Gemensam webbinformation inom området psykisk ohälsa
Information kring Tema Hjälpmedel på 1177.se
Eller, kan jag använda 1177.se i mitt dagliga jobb?
Workshops för närstående - vad har det tillfört? 4.e Strokekonferensen med Anhörigfokus Ylva Lyander & Daniela Bjarne.
Informationsmöte för publicerare Nya Vårdgivarwebben
Nationell spridningskonferens Karlstad Barns rätt på rätt sätt – folkrätt i praktiken Var med och stärk barnets rättigheter!
Resultat kundundersökning 2011 ( egen undersökning ) - Svarsfrekvens 63 %
Läkemedelstämma 2013 Carina Träskvik.
Vård i rimlig tid Region Skåne Lund
Vårdgaranti och tillgänglighet i Region Skåne
Kataloger Skat HSA AD.
Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser
Nya Utsidan – ny extern webb för landstinget
Modell för dyslexiutredning Arbetet startade i april 2010 Arbetsgruppen är geografiskt och kompetensmässigt tillsatt. - Vad är bäst för barnet? -Minsta.
E-hälsa och strategisk IT
Bakgrund och sammanfattning med inriktning mot primärvård
Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten – Nivå två Nivå tre – Nivå fyra » Nivå fem 1 Frågor för god vård i samband.
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Vision Fredensborg Samma behov? Samma förutsättningar? Samma individuella val? Vad är bästa cancervård för var och en?
Betydelsen av processorientering - Hur kan vi tillsammans med patienten utveckla vårt sätt att tänka och agera! Linköping 18 maj 2010 Regionala gruppen.
1 Patientlagen 1 januari Utveckling patientinflytande 2007 Valfrihet primärvård Halland 2009 Lag om valfrihetssystem Individens val styr Tvingande.
Riktlinjer för patientinformation
Diagnos och delaktighet
Elisabeth Ingesson, Kalmar Läns Landstingsavdelning 097
Landstingets ledningskontor Patientlagen 1 januari 2015 Bakgrund och sammanfattning med inriktning mot specialistvård.
1 Patientlagen 1 januari Utveckling patientinflytande 2007 Valfrihet primärvård Halland 2009 Lag om valfrihetssystem Individens val styr Tvingande.
Patientlagen Källa: Sveriges kommuner och landsting.
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014 Stödboende Södermalm stadsdel.
Patientlagen Källa: Sveriges kommuner och landsting.
Patientjournal Bestämmelser om journalföring finns i patientjournallagen (1985:562) och Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 1993:20)
Detta ska vi prata om… En tillbakablick – vad har hänt? Finansiering Beställning TV Barn- och ungdomstandvård Uppsökande tandvård Tredje steget.
BjH 8 mars BjH 8 mars
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
1 VÄLKOMMEN! KUNDVAL - program ( ) Inledning (presentation, bakgrund, syfte och mål) Ackrediteringsvillkor år 2011 (start 1:a september) Frågor.
Region Skånes 1177-tjänster ger ökad tillgång till kvalitetssäkrad information, underlättar kontakten med vård och omsorg och ger bättre möjlighet till.
Välkommen till Information om Hinfo Hinfo är en nationell databas för information om hjälpmedel Vad är Hinfo? Information om Hinfo 2006.
Lycka till! Skrålla ner för att komma till nästa bild, Hej!
1 Välkomna! Praktiska detaljer Resultat Skånerapporten, BackUpp Ingemar P Uppföljningsverktyg – Ulf Revisioner och avvikelser – Anja Forskningsprojekt.
Vi arbetar aktivt med patientsäkerhet i hälso- och sjukvården inom Landstinget i Jönköpings län Bland annat genom satsningen Säker vård – alla gånger.
Arbetsgång vid överflyttning av patientinformation från lio
Att referera och ange källa!
Varumärkesbyte: från Mina vårdkontakter till e-tjänster på 1177.se
Om HSA och HSA-ansvarigs roll
1177 Vårdguiden Driftstatus och namnbytet e-tjänster Huvudredaktörsmötet Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten.
Introduktion till hälso- och sjukvården i Sverige April 2016 Hälso- och sjukvård för nyanlända Finns även tillgänglig digitalt på
1177 Vårdguiden på webben Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten
1177 Vårdguiden på webben Senaste nytt och vidareutbildning i kontaktkorten Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten
Hälso- och Sjukvård för personer med utvecklingsstörning FUB:s arbete.
Standardiserat vårdförlopp Malignt melanom, hudmelanom.
1177 Vårdguiden på webben Nytt och aktuellt, översyn kontaktkorten, namnbytet e-tjänster Anna Momcilovic, 1177-redaktör, kommunikationsenheten
Projekt Stöd och behandling
Jan Hellberg Crister Blom
Vård- och behandlingsgarantin - en del av patientlagen
Ny Remissrutin till BUP
Barn som anhöriga Ett projekt som Habiliteringscentrum deltar i utifrån ett nationellt projekt.
Nationellt kliniskt kunskapsstöd
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Nationell patientöversikt
Utvidgad uppföljning i Primärvården Förstärkt vårdgaranti
Nationell patientöversikt
Nationellt kliniskt kunskapsstöd som en del i ny nationell samverkan
Enkätlänkar via todaytoo version
Nya 1177.se
Nya 1177.se
Nya 1177.se
Presentationens avskrift:

Regionala tillägg i medicinska texter

Gjort och behöver göras Inventering gjord av ”våra” 1177-ssk Uppdelning av texter till olika grupper Mall för tillägg Tidplan – vem gör vad, när Publicering av tillägg från oktober 2010 Lansering av nya 1177.se i dec 2010 Granskning – vem godkänner ett tillägg? Revidering/uppdatering – hur hantera och vem?

Regionala tillägg integrerade i nationella artiklar Syfte För att konkretisera och tydliggöra den nationella informationen om sjukdomar, behandlingar och undersökningar finns möjlighet att göra regionala tillägg till nationella artiklar. Tilläggen ska beskriva regionspecifika förutsättningar, till exempel åldersgränser, vilka behandlingar eller undersökningar som erbjuds eller var en viss behandling eller undersökning erbjuds. Exempel: http://test.1177.se

Berättarstruktur undersökningar Det regionala tillägget ska ge svar på följande frågor: För vilka? Får man kallelse eller behöver man själv ta initiativet? Var i mitt landsting erbjuds undersökningen? (närmaste vårdcentral? vilket/vilka sjukhus?) Länk till kontaktkort eller verksamhetsbeskrivning. Krävs remiss, och var kan jag i så fall få en sådan? Hur får jag svaret? Om undersökningen inte ingår i det ordinarie vårdutbudet, vilka privata vårdgivare kan jag vända mig till? Vad kostar det? Länk till samlingssida för avgifter i vården. Eventuell hänvisning till privata vårdgivare för prisuppgifter på undersökningar som inte ingår i det ordinarie utbudet. E-tjänster. Fullständig webbadress till sidan med tillägget måste också finnas med!

Berättarstruktur behandlingar För vilka? När är behandlingen aktuell? Vart vänder man sig? Krävs remiss, och var kan jag i så fall få en sådan? Var i mitt landsting erbjuds behandlingen? (närmaste vårdcentral? vilket/vilka sjukhus?) Länk till kontaktkort eller verksamhetsbeskrivning. Om behandlingen inte ingår i det ordinarie vårdutbudet, vilka privata vårdgivare kan jag vända mig till? Vilka har landstinget avtal med? Vad kostar det? Länk till samlingssida för avgifter i vården. Eventuell hänvisning till privata vårdgivare för prisuppgifter på undersökningar som inte ingår i det ordinarie utbudet. E-tjänster. Fullständig webbadress till sidan med tillägget måste också finnas med!

Tillägg i artiklar om sjukdomar I vissa texter kan regionala tillägg till sjukdomsartiklar behövas. Det gäller till exempel följande: Vart ska jag vända mig? När ska jag söka vård? Var får jag vård? Återbesök Sjukdomsförekomst i vissa områden. Exempel TBE, som förekommer i vissa landsting men inte i andra. Här kan det finnas ett tillägg som berättar hur vanlig/ovanlig sjukdomen är och om det är meningsfullt att vaccinera sig eller inte. när landstings-/regionspecifika förutsättningar behöver beskrivas direkt i samband med sjukdomstexten, exempelvis för att artikel om undersökning eller behandling saknas.

…fortsättning Exempel I en sjukdomsartikel om pulsåderbråck på aorta gör man ett regionalt tillägg som informerar om att i aktuellt landsting/region undersöks rutinmässigt alla män det år de fyller 65 år för att upptäcka sjukdomen i tid. Eventuellt kan det regionala tillägget innehålla en hänvisning till var man kan få mer information i en separat artikel.