Läroplansträff 2013-02-22 Välkomna. Dagens arbete Björkbackaskolan presenterar sitt framgångsrika arbete med lärandeuppdraget Bedömning för lärande -

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Advertisements

Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Kap 4 Dylan Williams - Att ta fram belägg för elevernas prestationer
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Provbetyg – Slutbetyg Likvärdig bedömning? En statistisk analys av sambandet mellan nationella prov och slutbetyg i grundskolan,
Kön, genus och jämställdhet Lokal pedagogisk planering Sh åk 9
Närvaro!!.
Högtidstal Retorik.
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Tema Feedback och hållbar utveckling Välkomna!
Läroplansträff Välkomna!.
Lokal pedagogisk planering
Planering.
En fördjupning i en samhällsfråga
The big 5 1.
Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansarbete Träff med Ö-team Mål med dagen Öka förståelsen för det arbete vi gör med rektorer/förskolechefer och läroplanspiloter Öka.
Läroplansträff förskolan
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Läroplansträff Välkomna.
Läroplansträff Välkomna.
Uppföljning av lärares arbete i klassrummet
Nya utvecklingssamtal
Swedex Muntligt test B1 40 poäng.
Hur kan en plan för ett arbetsområde/tema se ut?
Kick Off 16 september 2014 Kl 8.30 Ankomstfika med macka
Att synliggöra lärande
Inför provet.. Här får du lite hjälp med vad du ska träna på och vad du kan ha med på din stödlapp. Provet är till för att mäta dina kunskaper om hur Sverige.
Tema Kär och galen.
”Vi är bäst på att utnyttja de möjligheter den nya världen ger!” Strategi för framgång! Vi lyfter blicken! Bejakar förändring! Går på expeditioner!
Läroplansnätverk förskola
Träff BFL-piloter 15/11 Kollegiesamtal Dokumentationsmall
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
- Introduktion av införande av Lgr 11
Läroplansträff fritidshem
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Systematisk kvalitetsarbete med kunskapsuppföljning - Skolinspektionens bild av hur det ser ut.
Läroplansträff Välkomna!.
Läroplansträff Välkomna!.
/X Regelbunden tillsyn höstterminen 2009 Skolinspektionen bedömer att det kvalitetsarbete som bedrivs har en god struktur och är kopplat till.
Läroplansträff fritidshem
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Förskoleklassen Torpshammar
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
Kvalitetsredovisning Resultat för gymnasieskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Verksamhetsplan Regional utbildningsstrategi Utvecklingsledargruppen
Rektors ledarskap - En granskning av hur rektor leder skolans arbete mot högre måluppfyllelse.
Läroplansträff Välkomna!.
Bedömning för lärande En beskrivning av hur bedömning kan förstärka elevernas lärande Sammanfattning Christian Lundahls bok Bedömning för lärande 2011.
Riktad tillsyn av bedömning och betygssättning
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Läroplansnätverk förskola 27/ Välkomna!. Dagordning Återblick från förra träffens arbete med språklig begreppsförståelse Kort genomgång av dagens.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Läroplansträff Välkomna.
Läroplansnätverk skola Välkomna!. Dagordning Nyckelpersonernas uppdrag Kort återblick från studiedagen om bedömning den 20/8 Ca 9.30 fika Bedömning.
Flyktingfrågan.
Nationer, ideologier och folkmord genom
Stimmets skola- resultat enkät föräldrar med barn i grundsärskolan 2015 Undersökningsperiod: > Antal svar: 14 Svarsfrekvens: 50%
Ska Sverige ha dödsstraff eller inte?
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Solna stad Skolundersökning 2015
Förändrad kunskapssyn Olika tekniker
Kontaktpersoner Bedömning & Betyg
Rapporten innehåller totalresultaten för åk 2, 5 och 8.
Presentationens avskrift:

Läroplansträff Välkomna

Dagens arbete Björkbackaskolan presenterar sitt framgångsrika arbete med lärandeuppdraget Bedömning för lärande - Vilka metoder har ni provat med elever sedan förra träffen? - Vilka reflektioner har ni gjort? - Hur reagerade eleverna på den "nya" bedömningssituationen Fika Vi jobbar med att sätta aktiviteter på några olika syftestexter i olika ämnen - Bikupeövningar i par Bedömning och betyssättning - Har vi en likvärdig betygssättning i vår kommun? - Hur ser det ut i olika ämnen? - Hur ska man kunna arbeta med dessa frågor på skolnivå - Vi jobbar i grupper med att analysera några av kommunens skolors resultat

Exempel på hur kan jag bedöma i klassrummet som stimulerar lärande? Tre uppgifter har du inte löst riktigt, fundera vilka det är, varför du kände dig osäker och förklara vad du tror gick fel I en text kan man sätta ut G, S och P i marginalen och be eleven fundera vad som kan vara fel ( Vad tror ni det betyder ?) Exit tickets Be eleverna under de sista fem minuterna av lektionen skriva ned vad de lärt sig Svarskort med A-D där eleverna får ta ställning till olika påståenden och visa vilket svar man vill ge

Exempel på hur kan jag bedöma i klassrummet som stimulerar lärande? Skrivtavlor för eleverna där de får skriva sina svar, snabb överblick över hela gruppen. Gröna och röda kort

Hur lägger man upp rätt aktiviteter? För att kunna: Genomföra systematiska undersökningar? Bikupa 5 min Uttrycka och värdera olika ståndpunkter i till exempel aktuella samhällsfrågor och argumentera utifrån fakta, värderingar och olika perspektiv Bikupa 5 min

Hur lägger man upp rätt aktiviteter? Reflektera över livsfrågor och sin och andras identitet Bikupa 5 min Analysera historiska och samtida bilders uttryck, innehåll och funktion Bikupa 5 min

Skolinspektionens rapport Rektor måste skapa bättre förutsättningar för att jobba tillsammans. Rektor måste leda, styra och följa upp arbetet med bedömning och betygssättning Lärare på skolan samverkar inte i tillräckligt hög grad Lärare måste få möjlighet att samverka med lärare vid andra skolor Eleverna får inte tillräcklig information om grunderna för bedömning och betygssättning

Skolinspektionens rapport Rektor följer inte upp och analyserar skillnader i betygssättning mellan olika lärare, ämnen och mellan skolor Rektor följer inte upp att betyg sätts på rätt grunder dvs utifrån kunskspaskraven Analys mellan pojkar och flickors resultat brister Lönenivåer kan inte kopplas till resultat, betygsnivåer eller nöjd kund index hos elever och föräldrar