Kan vi mäta den handikappolitiska utvecklingen?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppföljning som verktyg Magnus Lagercrantz För ett samhälle där alla kan delta på lika villkor oavsett funktionsförmåga.
Advertisements

Ett steg in och en ny start Statliga myndigheters skydd mot korruption
Uppdrag om myndighetssamverkan inom kompetensförsörjningsområdet
Tillgänglighet till webben – en del i den nationella handlingsplanen 29 oktober 2002 Sören Hansson Tillgänglighetscentret vid Handikappombudsmannen.
Folkhälsa och funktionshinderspolitiken - hälsa på lika villkor
Indikatorer för att mäta tillgänglighetsförbättringar
Lag 2010 Patientlag 2015 Delaktighet
Uppdrag från regeringen •Handisam har fått i uppdrag att ta fram ett frivilligt uppföljningssystem för funktionshinderspolitiken för kommuner och landsting.
Om ursprungsfolk och stamfolk i självstyrande länder
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Kulturdepartementet Arbetet med att ta fram en nationell strategi för digitalisering, digitalt bevarande och digital förmedling(/tillgängliggörande)
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
En strategi för genomförande av funktionshinderspolitiken
Arbetsförmedlingens uppdrag för personer med funktionsnedsättning
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Enkelt avhjälpta Hinder i Sverige / Eda
Socialdepartementet Strategi för funktionshinderpolitiken Nationell konferens 16 mars 2011 Ulrik Lindgren Politisk sakkunnig för Maria Larsson.
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Samordningsforum (myndighetschefer) Beredningsgrupp
Handisam –Myndigheten för handikappolitisk samordning
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
LSO som verktyg i det kommunala säkerhetsarbetet
Grunden i den nya strategin grunden för uppföljning och rapportering ett ramverk, verktyg och vägledning Konventionen och den nationella handikappolitiken.
Det blommar i Botkyrka Hans Lindgren.
Granskning av handikappanpassning Sunne kommun juli 2012.
Risk- och sårbarhetsanalyser Handlingsprogram
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Samordning för Psykisk (o)hälsa
Överenskommelse 2013 Psykisk ohälsa
Nya tider och nya behov – men har vi nya lösningar?
19 november 2014 Varför SIP ? 19 november
 Stockholm 1 oktober  Folkbildningsrådets uppdrag  Etik och gränsdragning  Översyn av statsbidragssystemet  Samtal och diskussion.
Sören Hansson Kort om mig själv
Lantmäteriets informationsförsäljning
Normering, tillsyn, kunskap
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
- aktiva och delaktiga medborgare Det goda livet.
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Förenkla för företagen Företagsträffar Hösten , 9 och 11 november, Malmö.
Miljödepartementet Aktuellt från Miljödepartementet RUS Nobelmöte 2013 Petronella Troselius Miljömålsenheten, Miljödepartementet.
Kvalitet i förskola, skola, vuxen- utbildning och skolbarnsomsorg Statens utgångspunkter –Elevernas utveckling mot nationella mål i centrum –Nationell.
Förenkla för företagen Träff miljökonsulter Hösten oktober, Malmö.
Fördjupad utvärdering 2015 Fokusområde Hållbara städer: Urbanisering Anna Wahlström, Naturvårdsverket.
Krishanteringssystemet & grundläggande lagar
Tillgänglighet på Skolverket Förordning (2001:526) om de statliga myndigheternas ansvar för genomförande av funktionshinderspolitiken 1 § Myndigheter.
Länsstyrelsen roll och uppdrag
Varför e-förvaltning och e-strategier? Skapa NYTTA För samhället, medborgarna, företagen och för verksamheterna.
Sveriges Kommuner och Landsting. En skola för alla?  1842 infördes allmän folkskola och 1882 skolplikt – men inte för alla barn.  1889 fick döva barn.
Delaktighetsdagen 2015 Myndigheten för delaktighet.
Mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen Förvaltning/avdelning/grupp/enhet som dragningen är för Datum:
Kommissionen för jämlik hälsa Att sluta hälsoklyftorna i Sverige Magdalena Brasch.
1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanering Verksamhetsidé Värdegrund Vision SWOT-analys Strategier Mål Handlingsplaner Uppföljning Varför finns vi?
REGERINGENS BESLUT I PRÖVNINGEN AV VATTENFÖRVALTNINGENS FÖRSLAG TILL ÅTGÄRDSPROGRAM.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
Varför ett nytt åtgärdsprogram?
Digital plattform Delaktig kommunikation
Risk- och sårbarhetsanalyser
Miljömålen består av tre slags mål
IBIC/ICF Digital delaktighet Öppna jämförelser
Politik för gestaltad livsmiljö prop 2017/18:110
Regelförbättring/regelförenkling
Miljömålen består av tre slags mål
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Strategi för kollektivtrafik på jämlika villkor
Ingrid Petersson, Generaldirektör Formas
Presentationens avskrift:

Kan vi mäta den handikappolitiska utvecklingen? Ken Gammelgård Nordiskt möte i Oslo den 8 november 2006

Från patient till medborgare – en nationell handlingsplan för handikappolitiken

Mål och inriktning Målen full delaktighet och jämlikhet Inriktningen på det handikappolitiska arbetet för att nå målen identifiera och undanröja hinder för full delaktighet förebygga och bekämpa diskriminering ge förutsättningar för självständighet och självbestämmande

Alla samhällssektorer har ett ansvar för genomförandet av handikappolitiken 14 centrala myndigheter har ett särskilt ansvar för att de handikappolitiska målen nås inom respektive samhällssektor Ansvaret inskrivet i myndigheternas instruktioner Ska samordna, stödja och verka pådrivande i förhållande till övriga aktörer inom sektorn Utgångspunkten är de förutsättningar och kulturer som råder inom respektive sektor

Dessa är sektorsmyndigheter Arbetsmarknadsstyrelsen Arbetsmiljöverket Banverket Boverket Försäkringskassan Konsumentverket Luftfartsstyrelsen Post- och telestyrelsen Riksantikvarieämbetet Sjöfartsverket Socialstyrelsen Statens kulturråd Statens skolverk Vägverket

Tydliga mål för tillgänglighetsarbetet Enkelt avhjälpta hinder i lokaler dit allmänheten har tillträde och på befintliga allmänna platser bör vara undanröjda senast 2010 tillägg i Plan- och bygglagen 2001, Boverkets föreskrifter 2003 Kollektivtrafiken bör vara tillgänglig 2010 ett prioriterat tillgängligt trafiknätverk – Vägverket och Banverket Staten ett föredöme statliga myndigheter ska särskilt verka för att deras lokaler, verksamhet och information är tillgänglig (förordning 2001:526)

Regeringens uppföljning av den nationella handlingsplanen Tydliga förbättringar inom många områden arbetet med att öka tillgängligheten har fått allt större genomslag alltfler samhällsaktörer arbetar i dag med att införliva handikapperspektivet inom sina verksamhetsområden Systemet med sektorsmyndigheter har visat sig vara ett viktigt verktyg för förändring Trots detta har personer med funktionsnedsättning fortfarande inte samma möjligheter till delaktighet som andra i samhället

Utvärdering av den handikappolitiska utvecklingen Socialstyrelsens uppdrag att arbeta för att levnadsförhållanden för personer med olika funktionsnedsättningar systematiskt skall kunna beskrivas Trafikverken har gjort regelbundna mätningar av hur många personer med funktionsnedsättning som anser sig kunna nyttja de olika trafikslagen Statistiska centralbyrån och Arbetsmarknadsstyrelsen gör kontinuerliga uppföljningar av arbetsmarknadssituationen för personer med funktionsnedsättning En samlad uppföljning för hela det handikappolitiska området saknas dock

En samlad uppföljning bör utvecklas Handisam ska årligen rapportera till regeringen om den handikappolitiska utvecklingen Sektorsmyndigheterna bör bidra med underlag och uppföljningar inom sitt ansvarsområde Indikatorer och nyckeltal som kan följas över tiden skall samlas in och i den mån de saknas utvecklas i samråd med sektorsmyndigheterna 2006 – göra en sammanställning av befintliga indikatorer som kan användas för att mäta den handikappolitiska utvecklingen

Hur följa upp? Följa förändringar i samhällsstrukturen ta fram indikatorer och nyckelmått (Handisam tillsammans med sektorsmyndigheterna) Följa hur levnadsförhållanden för människor med olika funktionsnedsättningar förändras arbeta fram ett enhetligt system för att beskriva levnadsförhållanden – klar 2010 (Socialstyrelsen med hjälp av övriga sektorsmyndigheter)

Kontakta Handisam www.handisam.se Arenavägen 63, 121 77 Johanneshov 08-600 84 00 ken@handisam.se