• Kungsbacka kommun • Kullavik • Anneberg • Särö • Vallda • Åsa

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Välkommen till Falkenbergs kommun!.
Halvtidsrapport: Trygghetsgruppen Stockholmskommissionen, träff den 31 augusti 2012.
Vision för en vacker skärgårdsö under utveckling
Utvecklingstrappa för socialt företagande KAK 1997 Anpassad linje 1998 Projekt Valborg 2000 Kooperativ Valborg 2004 Projekt Valfrid 2007 Luleå.
Vår vision ETT GOTT LIV UTIFRÅN EGNA VAL Vår verksamhetsidé Med professionella insatser gör vi livet mera möjligt för barn, ungdomar och vuxna med varaktig.
Hur kan stat och kommun främja utvecklingen av bostäder för äldre?
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Vision Östra Göteborg Med sikte på år 2021
Sociala företag & egenmakt
Fakta om invånarna i Göteborg
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Här händer det grejer! Under studiens gång har vi sett att förändringsarbetet inneburit större möjligheter för påverkan över aktiviteterna i gemensamhetsutrymmet.
Välkomna till Helsingborg!
1 Geografiska perspektiv på tillväxt spelar roll Politikens fokus; -Hur tas hela landets tillväxtpotential tillvara? Vårt arbete; -Hur ser tillväxtförutsättningarna.
VÄLKOMMEN TILL NACKA STAD
Blandstaden - en undersökning av begreppets ursprung, användning och innebörd i svensk stadsplanering Kandidatarbete i landskapsarkitektur Jessica Jansson.
Samhällsplanering omfattar riktlinjer för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö. Samhällsplanering inbegriper stadsplanering.
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Simrishamnsbanan – från kust till kust under timmen.
Västra Götaland.
Oktoberrapport Oktoberrapport
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Talangrekrytering Kompetenskansliet 13 november 2014.
SCB:s medborgarundersökning Resultat för Nacka kommun.
MIN STAD är ett projekt hos Hyresgästföreningen.
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Sex frågor om Södra staden Resultat av medborgardialog 1 december till 15 februari.
Hållbar utveckling – Vad betyder det för Ängelholm
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”
Tilläggsfrågor och jämförelser med andra Stockholmskommuner Medborgarundersökning 2012 Utförd av Statistiska centralbyrån.
UDDEVALLA KOMMUN DÄR MÄNNISKOR VÄXER OCH ERBJUDS GOD LIVSKVALITET Övergripande kommunala strategier för breddat och fördjupat föräldrastöd Föräldrastödskonferens.
Strategiskt utvecklingsarbete
Övergripande strategier Samrådet Analysmetod Ekonomiskt hållbart?
Presentation hållbart byggande Galären PRESENTATION HÅLLBART BYGGANDE Privatägt fastighetsbolag med kontor i Luleå och Stockholm 26 anställda.
DEN GODA MILJÖN DET GODA LIVET I STORSTADENS NÄRHET.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Äldreomsorg på distans. Tekniken Målgruppen80+ Pekskärmsdator ”- När jag fick veta att jag skulle få skärmen hade jag stor förväntan, men visste samtidigt.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Medborgarundersökning 2011 Bilaga till tjänsteskrivelse KFKS 2011/ resultat Nacka kommuns tilläggsfrågor - jämförelser med de Stockholmskommuner.
Varför e-förvaltning och e-strategier? Skapa NYTTA För samhället, medborgarna, företagen och för verksamheterna.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
Alliansens ekonomiska politik för mål och budget 2016.
1. Hållbar stadsutveckling Huskvarna 23 okt 2009 Erland Ullstad.
Socialt blandat boende
EU-medborgare i Göteborg ”Vi vet att lösningen inte finns hos oss, utan i de länder de kommer ifrån, men nu är de här och vi kan inte gå förbi en människa.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
J Jämtlandsstråket Mellan Åre och Östersund. Utgångspunkt för arbetet; Arbetsmarknader fungerar bättre i befolkningsmässigt större områden Det blir lättare.
Den Goda affären Madelene Winbo, Upphandlingschef Region Halland
ET 100% FJERNUNDERVISNINGS-BASERETSTUDIECENTER © Jerry Engström Campus Västervik.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Kurator i Palliativ vård/ Övergripande roll
Vårdsamverkan Valdemarsvik
Samrådsförslag.
Välkommen till skärgården
KPR april 2018.
Vad innebär regionbildningen?
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Mittenstyret Erik Mål och Budget 2019.
Timrå – en stark kommun i en växande region
Resurser och genomförare!
Välkomna! Dagordning Inledning: Helene Moquist, Uppföljningsenheten
Socialtjänstens medverkan i samhällsplanering
Presentationens avskrift:

• Kungsbacka kommun • Kullavik • Anneberg • Särö • Vallda • Åsa Släp Landareal 611 km2 Total areal 900 km2 Folkmängd 70 958 November 2006 Kungsbacka • • Vallda Fjärås • Lerkil Onsala • Förlanda Idala • Åsa Frillesås •

Kungsbacka idag Stor inflyttning Flertalet bor i egen villa Låg medelålder Många är välutbildade Låg arbetslöshet Många arbetar i en annan kommun Borgerlig majoritet Kustlandskap, jordbruksbygd och skogar Kraftig expansion med bibehållen småstadskaraktär Få tunga industrier

Så bor vi Kungsbacka har 28 071 hushåll 64 procent bor i villa 29 procent bor i bostad med hyresrätt 7 procent bor i bostad med bostadsrätt November 2006

Så har antalet invånare ökat Antal invånare Prognos År

Hur tillfrågades Socialtjänsten?

Vad var det vi brydde oss om? BEHOV AV ÄLDREBOENDEN BEHOV AV GRUPPBOSTÄDER BOSTADSBRIST SKILSMÄSSOR SKOLSKJUTSAR FRITIDSVERKSAMHET SOCIALA PROBLEM

Utvecklingsgrupp för Samhällsplanering Plan & Bygg Teknik Miljö & Hälsa Socialtjänsten Kommunstyrelsens förvaltning

Från tyckande till tänkande till kunnande

Vision för Kungsbacka Kungsbacka är en del av storstadsregionen Göteborg med dess puls, arbetsmarknad och kulturutbud, men också en del av Halland. Kommunen består även av landsbygd med dess lugnare rytm. Den unika miljön med kusten, naturen, kulturlandskapet och den vackra innerstaden, gör Kungsbacka till en attraktiv kommun att bo i. Kungsbacka skall utvecklas till en ekologiskt, ekonomiskt  och socialt hållbar kommun. Detta sammantaget leder till och människor emellan.  Kungsbacka är bra för invånarna såväl unga som gamla. Våra skolor skall vara bland de bästa i landet vad gäller studieresultat, funktionalitet, modernitet och miljö. I den kommunala verksamheten bemöts alla invånare med uppmärksamhet och intresse. Med utbyggnaden av bredband kan Kungsbacka ligga i spetsen och erbjuda nya möjligheter till information, insyn och demokrati. Vi har nolltolerans för hårt språk, våld, kriminalitet och nonchalans oavsett om det sker i skolor, i hem, på arbetsplatser eller på gator och torg. Missbruk försöker vi stävja tidigt och ge en hjälpande hand om det trots allt går snett. i de sociala välfärdssystemen skall fungera och finnas till hands när vi behöver den. Ett levande och livligt Kungsbacka behöver en bättre balans mellan boende och arbetstillfällen. Kungsbacka skall bli ett starkare alternativ för företag som söker etablering i Göteborgsregionen. Handelsplatsen Kungsbacka blir en del av dynamiken i det moderna Kungsbacka med fler etableringar och satsning på utbildning. Nya företag och arbetsplatser skall etableras längs såväl E6 som västkustbanan. Småindustri och hantverk skall utvecklas i kommunens olika delar. Kungsbacka stad skall växa och bli ett mer framträdande nav i kommunen. Vi skall bygga tätare, mer stadslikt och högre än tidigare. Utvecklingen skall präglas av variation, och verksamhet. i stadsplanering med en nybyggnation som har mer djärv stil och arkitektur, valfrihet i bostadsutbud med fler mindre lägenheter, verksamhet med nya arbetsplatser inom service- och tjänstesektorn samt ett stadsliv med rika möjligheter till möten, kulturupplevelser, restaurangbesök och övernattningsmöjligheter. Ny bebyggelse skall präglas av varsamhet så att kulturvärden beaktas. Kungsbackas och i Göteborgsregionen och region Halland skall stärkas genom bättre kommunikationer. Flaskhalsar för både väg- och järnvägstrafiken byggs bort, och möjligheten att åka kollektivt utökas. Kungsbackaån är en tillgång vars närområde skall utvecklas till en unik miljö för boende, aktiviteter och arbete. Området längs Kungsbackaån med närhet till innerstaden, pendel och handelscentra kan skapa spännande förutsättningar för stadsliv ute och inne, som gör området känt och ger Kungsbacka profil i hela regionen. det goda livet gemenskap Tryggheten valfrihet Variation tillhörighet tillgänglighet

Det goda livet Trygghet/tillhörighet Valfrihet/variation Tillgänglighet Gemenskap

Arbetsredskap

Vad har vi gjort? Christina från Äldreomsorg sökte litteratur och kunskap Anna-Karin lärde oss språk och visade verkligheten på plats Eva hade gjort något liknande förut och hade en del gratis Jens visse allt om nativitet och bidrog filosofiskt Björn tog in forskning och litteratur i gruppen och konkretiserade. Patrik från BRÅ frågade polisen Bosse från Handikapp letade fakta i forskning Projektledarna läste, skrev, samordnade och höll i det övergripande Alla tänkte mycket.

Konkreta verktyg/hjälpmedel barbrobetalar Fokusgrupper Grupparbete/uppsats inom skolan Lokala samrådsträffar för t ex särgrupper Barnkonsekvensanalys Trygghetsvandringar Analys av tematiska kartor

Aktuellt Kolla Tölöängar COOP Björkris parallella uppdrag

Hur fortsätter vi? Kompetens Gemensam kompetens Språk Struktur Resurser