Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Uppsala – tillväxt och hållbarhet

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Uppsala – tillväxt och hållbarhet"— Presentationens avskrift:

1 Uppsala – tillväxt och hållbarhet

2 Välkomna till Uppsala! Uppsala växer Idag är vi Sveriges fjärde storstad – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområde. Näringslivet blomstrar med nya företag, världsledande forskning och innovationer som flyger över världen. Människor flyttar hit och nya stadsdelar växer fram År 2050 kan vi vara invånare. Därför behövs fler bostäder, arbetsplatser, mötesplatser och skolor. Och mer och snabbare kollektivtrafik. Uppsala ska växa hållbart och genomtänkt. Viktig nod i Europas snabbast växande region Med ytterligare två järnvägsspår mellan Uppsala­-Arlanda-Stockholm, och en ny spårväg i Uppsalas södra delar, får vi allt större betydelse som nod i regionens stora och växande arbetsmarknad. Uppsala bygger mest i hela Sverige Vi bygger 3 000 nya bostäder per år och skapar plats för mer handel, service, näringsliv, idrott, förskolor och skolor, naturupplevelser och mycket mer. Uppsala växer smart och hållbart i Uppsala byggs flest bostäder per capita i hela landet. Men vi växer smart och hållbart. När nya stadsdelar planeras står alltid miljömedvetenhet i fokus. Årike Fyris, Kronparken och Hammarskog Med tre nya naturreservat skyddas ytterligare 1000 hektar natur, som gröna oaser för dagens och framtidens Uppsalabor. Sveriges mesta och bästa landsbygdskommun Var fjärde Uppsalabo bor på landet. Med satsningar på nya bostäder, företagande, service och infrastruktur på landsbygden stärker vi utvecklingen i hela regionen.

3 De goda liven Stadens identitet….både historisk hänsyn och kaxighet behövs… Viktigast är att ge plats för att det goda livet ska kunna levas.

4 Ulleråker - bygga på åsen
Ulleråkerbilder, lite om att bygga på åsen, att ge plats åt många och bevara kvaliteter,

5 Nytt tänk kring mobilitet
Nytt tänk kring mobilitet, cykelstad och utmärkelser! Inte bara breda cykelbanor utan konstupplevelser i tunnlar och passager.

6 Kapacitetsstark kollektivtrafik
Kollektivtrafik med hög kapacitet. Spårvagn i såväl befintliga äldre stadsmiljöer som i nya stadsdelar!

7 Gottsunda Gottsunda – lite om stadsdelen och satsningar både med ny bebyggelse, upplåtelseformer och spårvagn men också park, Lina Sandells park – bygger på dialog med närboende

8 Plats för lek och vistelse
Plats för lek och vistelse både i centrum och i vår närnatur

9 Rosendal Rosendal med fokus på hållbarhet, exempel regnbäddar

10 Staden i ögonhöjd

11

12 Årets tillväxtkommun 2018 Visionär samhällsplanering, nära medborgardialog, ett strategiskt och handlingsinriktat näringslivsarbete. Så vann Uppsala utmärkelsen Årets tillväxtkommun 2018. Årets globala klimatstad 2018 I konkurrens med 132 städer runt om i världen stod Uppsala som vinnare i Världsnaturfondens internationella stadsutmaning One Planet City Challenge ­– som Årets globala klimatstad. Men även Sveriges bästa cykelstad 2018 En tredjedel av alla resor i Uppsala kommun görs med cykel. Och vi jobbar hårt för att det ska gå bra. Så hårt att vi vann Cykelfrämjandets granskning av kommunernas arbete med cykelfrågor 2018. Årets bästa stadskommun 2018 I tidningen Fokus ranking av landets bästa stadskommuner vinner Uppsala. När samtliga kommuner jämförs ligger vi trea. Och när ungdomar väljer "bäst för unga" på en hedervärd fjärdeplats.

13


Ladda ner ppt "Uppsala – tillväxt och hållbarhet"

Liknande presentationer


Google-annonser