Länspumpning Länspumpning av Mina kan ske på 3 olika sätt:

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Hösten 2011 Nortech Telecom
Mina bevakningar Procapita + Presentation.
Elproduktion, eldistribution och elanvändning i samhället
Laddomat 21 För ackumulering vid eldning i ”ren” vedpanna Bild 1
Hur kraft och yta samverkar
Del I Inlämning för entreprenadteknik
Laddomat Brännarstyrning…
Systemlösning är uppbyggd så här:
Laddomat 4030 För ackumulering vid eldning i ”kombipanna” Bild 1
Laddomat 10 -Grunden för effektiv ackumulering
Vad menas med statisk elektricitet?
Tömning av tank 2,3 och 4 till sjöss
Tömning av tank 1 till sjöss
Samordning av (miljö)ledningssystem och Lean production -203 telefonintervjuer med verkstadsindustrins miljöchefer Mats Zackrisson, Swerea.
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
Injustering värmesystem
Laddomat Rökrörstermostat
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
SenITels digitalkamera • En bild i taget • Bildserie (ej i AUTO-läge) • Självutlösare Bildvisning (kan aktiveras utan att kameran är i fotoläge) ↑ Zooma.
Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar.
FASTIGHETSINSTALLATION
Tandsköterskans roll i tandvårdens kvalitetsarbete
Meteorologi Läran om vädret.
Tekniskrapport Båt vt.14 Av Lukas Edin 9a.
Fördelar med kulvertstyrning
1 Detta är ett bildspel. Om du inte vill bläddra själv så låt tiden jobba för dig. Det kan dröja en handfull sekunder innan bläddringen börjar. Hav tålamod…
Systemlösning Bild 1 så här funkar det..!
Jonföreningar och molekyler
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Värme och väder del 1.
TRYCKSATTA STIGARLEDNINGSSYSTEM
System med Laddomat 5030 är uppbyggt så här:
Laddomat / 33P -Effektiva brännarstyrningar
Historien om hur Anna & Martin seglar till Karibien.
Ett test för att definiera den fysiska konditionen utförs.
Tekniskrapport Av Alva & Ludvig.
Ellära.
Att överföra data till PC Förberedelse 1.Installera Programvara, finns på CD i framfickan på väska) 2.Ta fram handenhet 3.Ta fram USB-interface Tanka USB-interface.
= Passning eller skott = Löpning utan boll = Driver boll
Matsmältningssystemet
Blodet … och transporterna I vilka delar av kroppen finns det blod?
Tvättmaskin är en teknisk apparat som används för att tvätta kläder.
Magnetism Hur fungerar det då?.
Fiskenäringen Fisk utgör en stor del av kosten för dem som bor nära havet Innehåller proteiner och kan jämföras med kött Fisk är nyttigt vilket gör den.
Sjövatten Sjövattnet tas in i Mina via ventilen med den stora runda röda ratten. Den står normalt öppen. Från denna ventil leds vattnet sedan till fördelningsröret.
William Sandqvist Sluten strömkrets? Man har två glödlampor för 220 V och två strömbrytare. Nu vill man ansluta de båda lamporna till 220.
Frågeställningar. Pump från Mölnlycke Zoo Radiator från Bloms cykel och motor AB Vattenblock från Komplett.se Slang och silikontätad kakburk Montering.
Ljusets brytning.
Värmesystem Det finns ett vattenburet värmesystem i Mina med ”vanliga” eller kamflänselement. Vattnet till dessa element kan värmas på 3 olika sätt: *
Bårtransportör. KRAVEN Mitt till kanten Minst 3 sek Stanna inom 5cm från kant Förflytta sig tillbaka baklänges Billig. Mitt till kant.
QS BOUY har en uppblåsningsventil kopplad till en lufttät lunga. Denna ventil har en manuell funktion. QS BOUY har en manuell uppblåsning där man drar.
Begreppen – flyta - sjunka
Utter Uttern är Smålands landskapsdjur..
Reduktionsdelning= (Meios)
Hållbar utveckling Den mesta el vi använder kommer från icke förnybara energikällor, t.ex. olja och kol. Det innebär att tillgången på kol och olja minskar.
VARMT VÄLKOMMEN till utbildning i EPiServer 8
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
Box Monteringsanvisning
Vårt färskvatten I Sverige får vi färskvatten på två olika sätt. Antingen genom att pumpa upp grundvatten ur marken eller genom att man använder sjövatten.
Frittfall Livbåt Sjöfartshögskolan RTC Handhavande.
Öppettider Jul och Nyår 2012
Berätta om KomTek vad vi göra och vilka vi är
Blötdjur Har Slemmig mjuk kropp Sniglar Bläckfiskar Musslor
- En livsnödvändig funktion
Sjövatten finns tillgängligt vid följande förbrukningsställen:
Meteorologi Läran om vädret
Elektricitet ELEKTRICITET.
lekteater Mycket lekvälkomna! Boka in fredagen 13/11 kl
Logga in på din Nacka-sida. Sök på Varbi i sökrutan
Presentationens avskrift:

Länspumpning Länspumpning av Mina kan ske på 3 olika sätt: * 24 V-pump med nivåvippa. * 230 V-pump med nivåvippa. * M.hj.a impellerpump monterad på huvudmotorn. * 24 V-pumpen är alltid inkopplad (AUT) för ständig bevakning att kölsvinets är läns. Pumpen kan dock köras manuellt (MAN) om så skulle behövas. Den styrs via en brytare som sitter på brandskottet SB om masten. 24 VOLT 230 VOLT AUTO – MAN-brytare AUTO – MAN-brytare Strömbrytare

* 220 V-pumpen är normalt ej inkopplad, men kan vid behov kopplas in via 2 strömbrytare som är monterade på det brandsäkra skottet SB om masten. Se bild på föregående sida. * Impellerpumpen på huvudmotorn kan användas då större mängder vatten skall pumpas ur kölsvinet. Förutsättning för att länspumpning skall ske är att huvudmotorn måste vara igång. Ytterligare en förutsättning är att vidstående ventil som sitter på det stora fördelningsröret för inkommande sjövatten måste öppnas så att vatten kan sugas från kölsvinet till impellerpumpen i framkant på huvudmotorn. Ventil för att kunna suga från kölsvinet

OBS!! Innan pumpen kan startas MÅSTE täckbrickan på fördelningsröret uppe på däck under BB reling avlägsnas för att få fritt utlopp. Från impellerpumpen går en slang till en däcksgenomföring samt fördelningsrör med fritt utlopp på däck. Pumpen kopplas in elektriskt via nedanstående strömbrytare, som sitter på det brandsäkra skottet SB om masten, då huvudmotorn är igång. Strömbrytare A B Om impellerpumpen inte får ”tag” i vattnet i kölsvinet kan ventil B stängas igen. Öppna ventil A i ca. 10 sek. och stäng se´n. Öppna åter ventil B.