Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Blötdjur Har Slemmig mjuk kropp Sniglar Bläckfiskar Musslor

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Blötdjur Har Slemmig mjuk kropp Sniglar Bläckfiskar Musslor"— Presentationens avskrift:

1 Blötdjur Har Slemmig mjuk kropp Sniglar Bläckfiskar Musslor
Blötdjur har mjuk och slemmig kropp och hårt skal. Musslor, snäckor och bläckfiskar kallas blötdjur.

2 Sniglar/snäckor Mjuk och slemmig, hårt skal Land/Vatten Lungor/gälar
Trädgårdar Torka Snigel eller snäckor, dom har en mjuk och slemmig kropp och den skyddas av ett hårt skal och när den blir attackerad eller rädd drar den in sig i sitt skal. Sniglar är anpassade både att leva på land och att leva i vatten. Sniglar på land andas med enkla lungor och dom som lever i vattnet andas med gälar. Sniglar som lever i trädgårdarna är behov av fukt för att inte torka ut och när det blir tort drar dom in sig i sitt skal och stänger igen med ett slemlock.

3 Bläckfisk Salt vatten Kräftdjur, fiskar, musslor Gift, dör/förlamad
18m 2 ton Bläck, förvirrad Bläckfiskar lever i salt vatten. Dom äter kräftdjur, fiskar och musslor. När dom biter bytet så sprutar dom oftast in gift som gör så att bytet dör eller blir förlamad. De största bläckfiskarna kan bli 18 m och kan väga up mot 2 ton. Bläckfiskar har ett bläck som de sprutar ut när dom blir angripna och det gör så att bytet blir förvirrat och sticker där ifrån.

4 Musslor Hav, sjöar Hjärtmussla, blåmussla Gälar Plankton
Musslor lever i hav och sjöar och några arter är hjärtmusslor och blåmusslor. Alla musslor andas med gälar eftersom att dom bor i vatten. När dom ska andas öppnar dom skalet och vatten forsar in i gälarna och då tar gälarna upp syre från vattnet. Gälarna används också till att äta, det är som ett nät där plankton fastnar

5 Källor Biologi direkt s.19-21


Ladda ner ppt "Blötdjur Har Slemmig mjuk kropp Sniglar Bläckfiskar Musslor"

Liknande presentationer


Google-annonser