Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Det goda samtalet Lena Fritzén 21 maj 2013
Advertisements

Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Listar de sökta objekten.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Optik Läran om ljus.
Demokrati & diktatur.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Vad säger lagen? – om projekt När barn är anhöriga
Barnanpassad utredning
medan alla andra omkring dig log. Så lev ditt liv med ett leende,
Unga och arbetslöshet En sammanfattning av publikationer sedan 2003 Susanne Zander Utredare Ungdomsstyrelsen.
J U S T I T I E D E P A R T E M E N T E T Insatser för att värna och fördjupa den svenska demokratin.
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
Socialdepartementet Strategi för funktionshinderpolitiken Nationell konferens 16 mars 2011 Ulrik Lindgren Politisk sakkunnig för Maria Larsson.
Demokrati och diktatur
void hittaMax(int tal[], int antal, int *pmax) { int i; ??=tal[0]; for(i=1;i??) ??=tal[i]; } int main() { int v[]={1,2,3,4,2}; int.
Den nya bibliotekslagen. Ny bibliotekslag Ändamål 2 § Biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet ska verka för det demokratiska samhällets utveckling.
Totalitära makthavare
Äldrepolitik Äldreomsorg.
Geografi År 1-2 År 3-4 År 5 År 6 Kartan: Känner till närmiljön
Vår förening - Så kan du vara med och påverka!
Gratis buss i Avesta- Hur är det möjligt?
INFINITE96BLOG PRESENTATION. ÄGARE JAG HETER DEMAN JAG HAR EN PASSION FÖR SKÖNHET OCH VILL HJÄLPA ANDRA NÅ SINA FULLA SKÖNHET POTENTIAL. DÄRFÖR ÖPPNADE.
Mänskliga rättigheter Demokrati och frånvaro av mänskliga rättigheter är en omöjlig kombination.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER & BARNENS RÄTTIGHETER
Alla kan påverka!.
Kvinnor i konfucianismen Av Theresa Kelleher. Kvinnor i konfucianismen under den klassiska perioden Kelleher börjar med en översikt över konfucianismen.
Varför ska vi läsa om franska revolutionen?
Kan vi mäta den handikappolitiska utvecklingen?
Varför finns ondskan? Text: Olov Fahlander
Demokrati och hur Sverige styrs
V AD ÄR DET FÖR SAKER SOM VÅRA POLITIKER BEHÖVER BRY SIG OM …
Om funktionshindersrörelsens rätt att vara delaktig i beslutsfattandet… …för att skapa förutsättningar för människor med funktionsnedsättning att delta.
Områdesutveckling Torpa
Kan vi sluta skjutsa våra barn?
Vilken ska bort och varför
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Vilken ska bort. Fundera TYST och skriv ert svar i skrivboken
Case – ABB, FG Wilson och CAT
Demokrati (=folkstyre)
Music: Nightengale Serenade
Ekvationer Det är inte så svårt?.
1 Mål och betyg. Samhällets målsättning och lärarens målsättning.
Etik Religionskunskap, åk 9.
Handikappförbunden Dialogmöte DO 9 april 2013 Ingrid Burman.
Allt var bättre förr! Eller? NEJ. Vad det bättre förr? Bättre poliser och snällare tjuvar.
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Politiskt deltagande: demokrati och mänskliga rättigheter
Hur gör man en debattartikel?
Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John.
Lärande i arbetslivet. kombinerar ett individuellt och ett organisatoriskt perspektiv syftar till att utveckla en individuell förmåga att ta kontroll.
PPP Den moderna vetenskapsteorins berättelse om sin förhistoria.
VAD TÄNKER FINLÄNDARNA OM SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSTJÄNSTERNA SERVICE OCH DESS FRAMTID?
Äldreomsorg på distans. Tekniken Målgruppen80+ Pekskärmsdator ”- När jag fick veta att jag skulle få skärmen hade jag stor förväntan, men visste samtidigt.
Individuellt stöd till studenter med funktionshinder
Barn som anhöriga Hearing 17 januari 2013 Hur arbetar BRIS Vad berättar barn för BRIS Slutsatser BRIS.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Särskilt pedagogiskt stöd
Personer med funktionsnedsättning i demokratin
Industriella revolutionen
Bristande tillgänglighet – en ny form av diskriminering
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Välfärdens finansiering 1. Hur ska det gå för Christina? 2.
Mänskliga rättigheter i Västra Götalandsregionen Förvaltning/avdelning/grupp/enhet som dragningen är för Datum:
Jenny Långström Jämställdhetsutvecklare Tel: Mobil:
Åsa IF Stiftelsen Dunross
B D A C Vems påstående stämmer? A 5x + 10 = 5x – 10 B
Finska medborgares rättigheter och skyldigheter
Risk- och sårbarhetsanalyser
Presentationens avskrift:

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Ökad delaktighet minskar utanförskapet. Fler i arbete ger mer i skatteintäkter. Logiskt? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Många medborgare kan inte åka kollektivt, inte rösta i sin vallokal och inte ta sig in i den skola där de vill gå. Demokratiskt? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Sverige har haft lagar med krav på tillgänglig samhällsplanering sedan 1960-talet. Om lagstiftningen hade följts hade Sverige sett annorlunda ut. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Det är dags att tala om vad det kostar att utestänga. Och vad som skulle hända om vi slutade göra det. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Idag har jag en funktionsnedsättning. Imorgon kan det vara du. Livet är inte statiskt. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Allt fler ungdomar får aktivitetsersättning istället för att gå ut i arbetslivet. Betyder det att samhället utvecklas åt rätt håll? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Idag har jag en funktionsnedsättning. Imorgon kan det vara du. Livet är inte statiskt. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Det lönar sig att tänka efter före, att bygga rätt när vi bygger nytt. För det är väldigt, väldigt dyrt att vara efterklok. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) De flesta fastighetsbolag saknar en plan för att bygga bort enkelt avhjälpta hinder. Många vet inte ens att de har ett ansvar att öka tillgängligheten. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Ökad tillgänglighet konkurrerar inte med andra behov. Det är en investering bland andra när vi förnyar. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Statskontoret menar att det är för dyrt att göra tillgänglighet till en del av diskrimineringsskyddet. Men de har räknat fel. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Kan man prissätta människors rätt att delta i samhället? Vad innebär det egentligen att vara medborgare? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Utökat diskrimineringsskydd innebär egentligen inte nya utgifter. Utan att ta de kostnader man faktiskt har redan idag – enligt lag. Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)

Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det) Tillgänglighet är en fråga om mänskliga rättigheter. Och om demokrati. Alla ska kunna utöva sina medborgerliga rättigheter. Och sina skyldigheter. Eller? Jodå. Tillgänglighet lönar sig. (vi har räknat på det)