Är du intresserad? Vänd dig till KrAmi för mer information! Finna Få

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen att höra av dig till Petra Lindström, Arbetet sker i samverkan mellan: Söderhamns kommun, Arbetsförmedlingen.
Advertisements

Spelarutbildningsplan Östergötlands FF
PRAO v 9 för A och B, v 11 för C.
Skola och arbetsliv i samverkan
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Välkommen till Studenthälsan!
Syfte Syftet med programmet är att förbereda personen för deltagande i arbetsförmedlingens insatser, program och samlade tjänsteutbud. Under programtiden.
Utbildning Avantra AB ä r mer ä n leverant ö r av marknadens ledande upphandlingssystem Vi erbjuder ä ven konsulttj ä nster och utbildningar inom upphandlingsomr.
EURES och den internationella arbetsförmedlingen
Samordningsförbundet
Individuellt Stöd i Vuxenlivet Arbetslinjen 2.0
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
SOCIALTJÄNSTLAGEN SoL
INDividuellt och Anpassat stöd till arbete för personer med neuropsykiatrisk/psykiatrisk funktionsnedsättning eller personal/verksamheter som möter.
Arbetslivsintroduktion
Sociala företag & egenmakt
Träning ger färdighet!.
PROJEKT TRAPPSTEGET Bilaga 1 PROJEKT TRAPPSTEGET
Meritportfölj målet - CV och presentation
Utväg barn och ungdom Lena Hogander, Barnhuset.
Boendestöd för psykiskt funktionsnedsatta
Jobb- och utvecklingsgarantin
UTBILDNING Målgrupp Kursen vänder sig till samtliga personer som vill få grundläggande kunskaper inom PSA och MTO i framförallt kärnkraftsbranschen. Kursdelarna.
VIBF,s Utbildningar. Våra utbildningar är: Ledarutbildningar. (Bul)
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
Stöd till start av näringsverksamhet. Antal nyanmälda platser ackumulerat år 2009—2011.
Arbetsförmedlingens uppdrag inom socialt företagande
Projekt PORTEN EN VÄG UT I ARBETSLIVET
JOBB I SIKTE ETT EU-PROJEKT. 1 mars 2013 JOBB I SIKTE.
Supported Employment för invandrare? Varför inte! Bengt Eklund Annika Bengtsson Arbetsmarknadsstyrelsen.
Arbetsförmedlingen September 2014 Arbetsmarknadsläget och prognosen
Aktivitetsersättning
En ny väg till jobb för ungdomar
Vård- och äldreförvaltningen Vår gemensamma värdegrund
Studie- och yrkesvägledare
Gruppvägledning – En effektiv metod
Samverkansinsats Trampolinen
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
Rapport från studiebesök Åsa Olsson, Sune Hemmingsson, Lisa Ask
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
Lokal Arbetsförmedling
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
Samordningsförbundet
RAMS -R ehabilitering, A rbets M arknad och S ysselsättning En verksamhet som riktar sig till personer mellan 18 och 64 år som uppbär försörjningsstöd.
Samordningsförbundet
Framtiden arbetskraft - Syfte
Linkooperativet Den Sociala ekonomiska föreningen Amir ČirkićJalal MohammadiKhalid Neshati
Projektledning.
Grundtvig Ett EU-projekt för IV-klasser. Grundtvig Vad är Grundtvig? Grundtvig är ett projekt för att öka samarbetet mellan olika EU-länders IV- program.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Trainee för personer med funktionsnedsättning. Vi arbetar med programmet Eva Norinder 031 – Fredrik Mattsson 0702 –
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
UNGDOMSPROJEKT KALIX. Tron på sig själv Starka sidor Självförtroende Motivation Anställningsbar.
Musslan … för dig som har en närstående som dricker för mycket alkohol, tar droger eller mår psykiskt dåligt.
MÅLGRUPP Ensamkommande asyksökande ungdomar – väntar på beslut Ensamkommande ungdomar som fått uppehållstillstånd Står utanför arbetsmarknaden Vill ha.
Kartminne En serie bilder som ger övning av ”rutinen” Tänk på: –Vart är jag på väg? –Varifrån är kontrollen lättast att ta? –Vilken är sista säkra? –Förenkla.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Värdighetsgarantier. Uppföljning 2014 BrukareNärståendePersonal Antal besvarade enkäter Känner till att det finns värdighetsga- rantier 14%27%69%
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK OCH EDGYMNASIET.SE
Gruppinformation till jordbrukare Seminariet är kostnadsfritt men fika och lunch bekostas av deltagarna på plats. Anmälan: Senast 8 februari på
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Den svenska arbetsförmedlingens service till arbetslösa – några utvecklingstendenser Nordiska ministerrådets jubileumskonferens i Reykjavik 21/22 maj 2014.
Arbetsförmedlingens projekt och stöd För att nyanlända arbetssökande snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden Anna Ålund
En väg in, många vägar ut En väg in, många vägar ut.
VAD ÄR DET?.  Socialtjänsten skall se till att alla människor har en ekonomisk och social trygghet.  Socialtjänsten skall se till att alla kan ta del.
BESÖK OSS PÅ EDGYMNASIET.SE ELLER FACEBOOK
Så jobbar vi med hemlöshetsfrågan
Olika är normen!.
Presentationens avskrift:

Är du intresserad? Vänd dig till KrAmi för mer information! Finna Få Peter Kartal Socialtjänsten peter.kartal@socialresurs.goteborg.se Telefon: 010-487 17 47 Linda Larsson Arbetsförmedlingen linda.larsson@lano.amv.se Telefon: 010-486 60 59 Malin Söderling Kriminalvården malin.soderling@kriminalvarden.se Telefon: 010-487 17 46 Shiva Shaafi Socialtjänsten shiva.shaafi@socialresurs.goteborg.se Telefon: 0702-544149 www.kramimoa.se Finna Få Behålla ett arbete Finna Få Behålla ett arbete Gamlestadsvägen 4, Hus B 15 Box 13044 402 51 Göteborg Fax: 031- 61 92 92 www.kramimoa.se Vägen till arbete för dig som är arbetslös och har kontakt med arbetsförmedlingen, kriminalvården/frivården eller socialtjänsten.

Vägledningsprogrammet Praktisk Information Vad är KrAmi? KrAmi i Göteborg startades 1998. Sveriges första KrAmi-projekt startade i Malmö 1980. Inspirationen kommer från Danmark och den danska konsekvenspedagogiska metodiken. KrAmi erbjuder personer med ett kriminellt förflutet möjligheten att via ett vägledningsprogram finna, få och behålla ett arbete. Målgrupp Vi vänder oss till dig som: - är dömd och är mellan 18 och 40 år. har svårt att komma in på arbetsmarknaden p g a sociala svårigheter orsakade av t ex missbruk eller kriminalitet. har behov av stöd för att finna, få och behålla ett arbete. - har ett ordnat boende och är drogfri. Vi som jobbar På KrAmi arbetar en frivårds-inspektör, en arbetsförmedlare och en socialsekreterare. Givetvis har vi alla förståelse och respekt för den livssituation våra deltagare lever i. Vägledningsprogrammet Vårt vägledningsprogram inleds med en 3 veckors kurs vilken bedrivs i grupp med individuella inslag. Därefter följer praktik på en eller flera arbetsplatser. Programmet innehåller även vägledning för att öka självkänslan och den sociala kompetensen. Målet med programmet är: att finna, få och behålla ett arbete. att ge dig möjligheter att planera din framtid utifrån din egen verklighet. träning i att göra aktiva val och stå för konsekvenserna av dina handlingar. att förmedla ny kunskap som vidgar perspektiven. att ge möjlighet till att utöka handlingsutrymmet, att leva ett liv du själv väljer. - att utvecklas genom samspel med andra människor. Kursinnehåll Kursen innehåller bl a arbetsmarknads-information, träning i att skriva ansökningshandlingar samt övning inför anställningsintervju. I kursen ingår även grundläggande datautbildning samt möjlighet att ta reda på egna yrkesintressen och arbeta mot dessa. Praktisk Information Inskrivning Du får kontakt med KrAmi genom socialtjänsten, kriminalvården eller arbetsförmedlingen. Första steget är att delta i informationsmöte, varje torsdag kl 10.00, AF Gamlestaden. Praktik och arbete Verksamheten har tillgång till aktuella arbetsmarknadspolitiska program, t ex lönebidrag. Inskrivna/Statistik Varje år skrivs omkring 100 personer in i vårt vägledningsprogram. Av dessa har ca 50% skrivits ut till arbete eller utbildning (statistik 2005). Försörjning Socialtjänsten, kriminalvården, arbetsförmedlingen eller försäkringskassan tar på sig ett försörjningsansvar under inskrivningstiden. Frivillighet och Ansvar KrAmis vägledningsprogram bygger på frivillighet. Du förbinder dig att avhålla dig från kriminalitet och droger, hålla överenskomna tider och att aktivt delta i KrAmis aktiviteter.