Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
EEF:s 6 steg till Energieffektivisering
Advertisements

Nytt digitalt läromedel i naturkunskap för särskolan
Släng inte mat! Ta hand om den!
Jultips! Kfast noterar …… …att Sveriges 9,2 miljoner invånare Använder lika mycket energi som Indonesiens drygt 200 miljoner. Det finns mycket vi kan göra.
Nu ska vi i motala och vadstena börja sortera våra matrester
Med glasdörrar på skåpen i köket så ser du genast vad som finns på hyllorna. Det underlättar också att ha en bra och logisk struktur i skåp och lådor,
Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!
Kort om miljön och vår konsumtion
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
STATOIL OCH MILJÖN Alternativa bränslen: Biogas på en station RME på 15 stationer E85 på nio stationer varav sju nya i år.
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Tema Konsumtion/Avfall/Återvinning
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Rena Västmanland Om kemikalier i din vardag Förbundet Agenda 21 i Västmanlands projekt Inledning. Presentera dig som en av fjorton Kemikalieambassadörer.
Produkter, hälsa och miljö
Livsmedelslokaler - Restauranger, caféer, butiker, etc.
Barn och ungas delaktighet utifrån ett normkritiskt perspektiv •Mer än bara en bemötande fråga?
Karolinska Institutets miljö- och hållbarhetsarbete
Malmö Europas Green Room. Varför hamnar Malmö högt på alla miljötopplistor?
Rengöring/Städning.
Energiråd för kontor Hej och välkommen till detta möte som ska handla om energieffektivisering på kontor. Just energieffektivisering har inte alltid varit.
Energikollen växthus Elin Einarson Rådgivarkurs Energikollen växthus, Nässjö 24 okt 2012.
Hållbara städer! Av: Alva Ö, Alva W, Kassi & Peppe.
Vad gör Borås Energi och Miljö?
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning). SAMMANSTÄLLNING AV UNDERSÖKNINGEN 18 OBLIGATORISKA FRÅGOR SAMT 2 ÖPPNA 347 SVAR SKICKAT TILL 1343 KUNDER,
Statistiska problem och möjligheter Viveka Palm, SCB Svensk konsumtions påverkan på miljön i andra länder. Seminarium 15 juni Miljömålsrådet, NV.
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
Vår vision är ett skräpfritt Sverige Idealbild Vår vision är ett skräpfritt Sverige Vacker naturbild på picknick-familj – gärna vid vatten. Svensk.
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Städning Tips till städningen Tänk miljövänligt Uppdelning.
Uppdraget Myrorna ska genom återanvändning och arbetsträning aktivt verka för ett mer medmänskligt och hållbart samhälle och generera ett stabilt överskott.
MIN STAD är ett projekt hos Hyresgästföreningen.
Kemikalier på förskolan
Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att.
Nybyggnation med låg energianvändning
Ekonomiska system Viktiga begrepp
Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Tema: Hållbar utveckling
Bibliotekscentrums miljöarbete Uppföljning januari 2009.
Miljöarbete vid IT-fakulteten IT-fakulteten har ett aktiva miljöarbete och alla studenter och anställda är en del i det arbetet!
Märkning och symboler.
Overshoot Hur mycket av våra aktiviteter tär på vårt sparade kapital.
Hållbar utveckling och miljömål Hållbar utveckling och miljömål Naturvetenskapliga fakulteten.
Miljövän naturligtvis
Giftfria förskolor.
Vad kan du göra för att minska ditt ekologiska fotavtryck?
Utomhusmatematik i elevens närmiljö
De prioriterade energimålen El-effektiviteten ska öka Förbrukningen av fossila bränslen ska minska.
Solen ger oss energi -Energin vi får från solen räcker för att täcka världens behov flera tusen gånger om, men då måste två problem lösas. 1. Vi måste.
Hållbar utveckling - förmåga 1 i biologi.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
LEAN Historia. Lean har sina rötter i Japansk industri och det man främst då tänker på är Toyota som på 1930-talet började att tillverka bilar. Andra världskriget.
Ett exempel från Falu kommun på gruvrisskolan 2014 Upplägg En person utsågs inom kosten som skulle arbeta med projektet. Viktigt var att personen hade.
© Suomen Palautuspakkaus Oy Miljöinsatser vid returautomaten.
KONSUMTIONSSAMHÄLLET. V AD ÄR KONSUMTIONSSAMHÄLLET ? Vi handlar mer än vi behöver för att överleva – ökad konsumtion av mat, kläder, saker mm Massproduktion.
Miljöarbete Skarpnäcks förskolor 2012 Pilotprojekt: giftfri inredning 2013 Nämndmål: 2. giftfria varor och byggnader 5. miljöeffektiv avfallshantering,
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Stockholmarnas avfallshantering Mars Inledning Metod Internetundersökning med 461 respondenter i Stockholm. Felmarginal Mellan 2 och 6 % Tidsperiod:
Veckans fördjupning handlar om något som kan finnas på till exempel mat. Vet du vad? Lös den kluriga rebusen så får du en ledtråd.
Anpassa samhället till klimatets förändringar
Välkommen till Miljöombudsträff Den 31 maj 2016 kl
Veckans fördjupning handlar om en sorts mat. Vet du vilken
Vi kan påverka vår energianvändning ENERGIFAKTA.
Hur bevara renhetsgrader av lagrat material?
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Sammanfattning presentationer
Vi har alla ett ansvar för miljön
Ni gör redan idag (1 av 3) TRANSPORTER
Presentationens avskrift:

Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att Svanenmärka oss. Bland annat betyder det att du hittar ett brett utbud av ekologiska och miljömärkta varor i våra hyllor. Men också att vi uppfyller Svanens tuffa krav för att minska vår egen påverkan på miljön. Till exempel genom att: sortera och återvinna sopor använda energisnåla kylar, frysar, belysning och ventilation städa med miljömärkta rengöringsmedel. Välkommen att handla hos oss!

Miljömärkt med Svanen Vår butik är miljömärkt med Svanen. Hos oss kan du välja ur ett brett utbud av ekologiska, miljömärkta och rättvisemärkta varor. Och så kan du vara säker på att vi tar hand om resten. Som att spara energi, återvinna avfall och på alla sätt minska vårt slitage på miljön. Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. Det avspeglas också i kraven för att få märka en butik med Svanen. Hela verksamheten ska miljöanpassas. Och där vår påverkan på miljön är som störst är också kraven som hårdast. Det som syns tydligast är kanske utbudet av ekologiska och miljömärkta varor i hyllorna. Men den allra största delen av arbetet sker ändå bakom kulisserna. Svanens strikta krav handlar om allt från dagliga rutiner till beslut som har effekt på längre sikt, som inköp av mer miljöanpassade varubilar. Att spara energi är en viktig del. Vi använder energisnål belysning. Ventilationen ordnas så att den ger minsta möjliga energiläckage. Öppna kyl- och frysdiskar täcks över när butiken är stängd. Allt för att hjälpa till att skona miljön och klimatet. De rengöringsmedel vi själva använder är naturligtvis miljömärkta. Soporna har vi hård koll på. En butik hanterar stora mängder förpackningar och avfall. Allt vi kan sortera och återvinna minskar vår påverkan på miljön. Miljömärkningen Svanen kontrollerar att vi uppfyller alla krav och följer upp att vi fortsätter sträva efter att förbättra oss. Varje år sätter vi upp nya mål på viktiga områden: minska mängden osorterat avfall, minska förbrukningen av energi och öka försäljningen av miljömärkta och ekologiska varor.