Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april och 12 juni Moderator:Katarina.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Några inledande frågor…
Advertisements

Arbetsmiljö Vad är det?.
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår arbetsplats.
Välkommen.
Kommunikation som påverkar Göteborg 4 oktober 2012 Välkommen!
”Och när allt går vägen, när allting klickar, när ni löser problemen, och alla mår bra – då finns ingenting bättre.”
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
FMS gör människor Fysiskt Mentalt Socialt starka
Tematräff 4 vid distriktsträffen 2012 Micke Melander.
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Ledarutveckling över gränserna 2012/2013
Psykisk ohälsa, stigma och arbetsliv
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april & 12 juni Moderator:Katarina.
Beredningen för integration och mångfald
Ett öppet arbetsliv!- Handisams arbete med arbetsmarknadsinsatser
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård
PÅ GILLA JOBBET FÅR DU… träffa forskare träffa näringslivsföreträdare och beslutsfattare inspiration till att förbättra arbetsmiljön på din arbets- plats.
Systematiskt arbetsmiljöarbete
Verksamhet och arbetsliv i utveckling
Motivation Arbete Glädje Idrott Cooperation
Träning ger färdighet!.
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård
Distriktet i Stockholm
ÅTER TILL ARBETET - nya regler vid rehabilitering.
Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap.
Vems ansvar? vad kan vi göra?
Lotusmodellen.
Mobbning gör ont!.
En resa från 2010 till 2013 Feelgood FHV och SDF Fosie (Malmö Stad) 2010: -Fokus på efterhjälpande individ -Traditionellt samarbete -Kund/leverantör förhållande.
Grundläggande arbetsmiljöutbildning
Projekt. Varför startades projekt Carpe? Funktionshinderområdet är litet i varje kommun men för brett för att varje enskild kommun ska klara av att fylla.
Korpen på jobbet Vi gör det enkelt för arbetsplatser att sporta och ha kul tillsammans!
Introduktion till FYRA STEG FÖR BÄTTRE ARBETSMILJÖ – 4-stegsmetoden
1 - Förstudien Tillväxt för alla - Socialfonden
”Och när allt går vägen, när allting klickar, när ni löser problemen och alla mår bra – då finns ingenting bättre.”
Skörda frukterna! Socialfondens växthus för kompetensutveckling.

Arbetsmiljöverkets vision
FAS 05 FÖRNYELSE- ARBETSMILJÖ- SAMVERKAN.
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
Lena Stenvall och Åsa Forssell
Vad måste man göra? Inför att man ska starta ett projekt.
Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att.
Arbetslivsinriktad rehabilitering är de insatser som behövs för att den som har drabbats av sjukdom ska få tillbaka sin arbetsförmåga och skapa förutsättningar.
1 KAP - Lagens ändamål och tillämpningsområde 1 § Lagens ändamål är att förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet samt att även i övrigt uppnå en god arbetsmiljö.
Effektiva hemtjänstresor - Effektiv planering i hemtjänsten ger energieffektiva transporter Workshop 13 mars Uppsala.
Luleå 4 juni 2012 Arbetsförmedlingen och Arbetsintegrerande sociala företag.
Förslag till regional handlingsplan för Socialfonden i Västsverige 26/ Strukturfondspartnerskapet.
Ledarskapsprogrammet 18 kommuner deltar (totalt 25 personer) Förslag till fördjupningsdagen: o Feedbackövning. Vad har de olika grupperna nått för insikter/resultat?
Ortsutveckling Skebokvarn
Projektet DUBBELT SÅ BRA. P rojektet DUBBELT SÅ BRA delfinansieras av ESF-rådet och är ett PO1-projekt Budget är på drygt 10 miljoner Projekttiden är.
Planeringsdagar 24 – 25 februari 2014
KOMMUNIKATION SOM PÅVERKAR SUNDSVALL 13 FEBRUARI 2012
Vinster med förebyggande företagshälsovård
Arbetsmiljöverkets erfarenheter
Välkomna till seminariet Syn och belysning i arbetslivet! Umeå 26 november Jönköping 5 december - Malmö 15 januari Göteborg 21 januari - Stockholm 30 januari.
AFS 2001:1 Systematisk Arbetsmiljöarbete, SAM
MIA-Mobilisering Inför Arbete Ansökan Europeiska socialfonden.
Europeiska socialfonden: EU-medel + nationella anslag:270 milj kr Projektens medfinansiering:161 milj kr...ett verktyg för att finansiera EU-strategin...
Fråga Delegationen Webbinarium 3 november Dagens program Inledning Samarbete Mål Budget Frågestund.
Meningen med besöket Att resonera om vikten av friska arbetsplatser för ett arbetsliv som är hållbart för alla, som främjar hälsa och som inte gör oss.
- Översikt Socialfondsprogrammet ESF16feb/ E Ramel
Arbetsskadeförsäkring - lag & kollektivavtal
Avsiktsförklaring Åtgärder för friskare arbetsplatser i kommuner och landsting Eva Thulin Skantze Arbetsgivarpolitiska avd, SKL.
Projektet Hållbara resor
Avsiktsförklaring Åtgärder för friskare arbetsplatser i kommuner och landsting Eva Thulin Skantze Arbetsgivarpolitiska avd, SKL.
Presentationens avskrift:

Välkommen till Vinster med förebyggande företagshälsovård Malmö 12 mars Skellefteå 9 april Göteborg 19 mars Stockholm 16 april och 12 juni Moderator:Katarina Gentzel Partsrepresentanter:Bodil Mellblom, Svenskt Näringsliv Sven Bergström, LO Ann Lundberg Andersson, PTK

Dagens program •Partsföreträdare ger sin syn på köp av arbetsmiljö- och hälsotjänster •Samarbete företag och företagshälsovård •Slutsatser och goda exempel från ett EU-finansierat projekt •Bensträckare (10.25 – 10.50) •Vikten av att använda företagshälsovården i det systematiska arbetsmiljöarbetet •Hur kan ett strukturerat arbetsmiljöarbete åstadkomma ett hållbart arbetsliv? •Allmän frågestund och diskussion •Lunch (12.30)

Vanligaste köp av arbetsmiljö- och hälsotjänster •Hälsoundersökningar •Rehabiliteringsfrågor •Samtalsstöd •Friskvårdande insatser •Arbetsmiljöinsatser * Individuella hälsokontroller och efterhjälpande tjänster såsom rehabilitering efterfrågas mest. En grov uppskattning är att 75 % av det som köps är rehabiliterande och efterhjälpande stödtjänster, framför allt för enskilda individer. * Ju högre insikt i hälsofrågor, desto mer strategisk syn på köp av tjänster. I mindre företag efterfrågas direkta och praktiska nyttotjänster. * I mindre företag styrs köpet av tjänster många gånger av det som personalen efterfrågar. * Få tjänster köps i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Egen kompetens och samarbete med fack får arbetsgivaren att sköta det mesta själv utan stöd. Fakta om Företagshälsovård i Prevents undersökningar

Parterna på arbetsmarknaden vill se en utveckling av Företagshälsovården. AFA försäkring utlyser i samarbete med arbetsmarknadens parter ett 3-årigt FoU-program om Företagshälsovård med 30 miljoner. Syftet med programmet är att bidra till att utveckla en mer behovsanpassad företagshälsovård som främjar och höjer kvalitén i det förebyggande arbetet på arbetsplatsen.

Samarbete företag och företagshälsovård Kenneth Carlsson, Ovako Bar berättar tillsammans med Anders Olausson BRC Utvecklingspartner om sitt samarbete och hur val av företagshälsovårdstjänster kom till.

Slutsatser och goda exempel från ett EU-finansierat projekt •Projektledare Ylva Nordling, (tidigare Sveriges företagshälsor), berättar om projektet Företagshälsovård – hållbart arbetsliv. •Finansierat av EU:s Socialfond under år •Målet var att företagshälsovården tillsammans med kundföretag/organisationer skulle öka sin kunskap om hur man främjar hälsa och minskar ohälsan i svenskt näringsliv.

Dokumentation från seminariet kommer att finnas på

Vikten av att använda företags- hälsovården i det systematiska arbetsmiljöarbetet Arbetsmiljöverkets jurist på distriktet i Stockholm, Andreas Tidström berättar.

Hur kan ett strukturerat arbetsmiljöarbete åstadkomma ett hållbart arbetsliv? Professor Magnus Svartengren, verksam på Arbetsmiljöverket, berättar.

Allmän frågestund och diskussion Moderator: Katarina Gentzel I panelen: Sven Bergström, LO Andreas Tidström, Arbetsmiljöverket Kenneth Carlsson, Ovako Bars Anders Olausson, BRC Ylva Nordling, konsult Magnus Svartengren, AV

Tack för idag •Ett stort tack till er alla för att ni kom till seminariet. Hoppas att ni tyckte det var bra. •Ett särskilt stort tack till alla er som medverkat här uppe på scenen. •Dokumentation kommer att finnas på •Glöm inte att lämna utvärderingen. •Slut på seminariet och lite mingelmat serveras.