Kameran.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Advertisements

Sagan om vinflaskan.. Det var en gång en vinflaska. Den heter Sven. En gång var det en familj som köpte mig på systembolaget.
SNAPCHAT Grundare Evan Spiegel.
Ronja och Bojj på äventyr av Moa Eliasson och Marcus Mäkele.
Bilder romarriket.
Hans och Greta.
Biografi Född den 13 juni 1831 i Edinburgh
Mellankrigstiden.
Två av våra stora författare
Industri och demokrati i sverige
ARKITEKTUR I EUROPA (Grönland/Turkiet)
Jenny Nyström.
NU har vi kommit fram till de revolutioner på 1700-talet som detta arbetsområde i huvudsak handlar om. Den amerikanska och den franska revolutionen. Bägge.
I krig och kärlek är allt tillåtet
Sverige – en stormakt på 1600-talet
Det industriella genombrottet
DEL 1: DE FÖRSTA HÖGKULTURERNA
Och då tappa jag min blebled och jag letade över allt men jag hittade inte min blebled jag letade över allt inne.
Innehåll Vem var Muhammad? Vad är Islam? Islams 5 grundpelare
Judendomen.
Sleeping girl Roy Lichtenstein.
Arbetslös.
Hur kan man bestämma kön på fåglar? Fram till nu har detta varit ett svårt problem. I många fall har endoskopi varit den enda säkra metoden.
Super katten Jack del 2 Får en vän. Super katten Jack är en snäll katt som hjälper världen men han har ingen vän det tycker han är tråkit.
Anne Frank Historia.
Industriella revolutionen del 2
Muhammed Profeten Muhammed föddes omkring år 570. Man tror att han dog omkring år 632 i Medina nuvarande Saudiarabien. Han är grundaren av Islams historia.
LABORATION 4 VI TAR OSS ÖVER EN FLOD!. Matthew Webb Matthew Webb var en äventyrare som tyckte om att ta sig över vatten av olika storlekar. År 1875 blev.
Kompositör och violinist.
Frihetstiden
Vissa är smarta, andra inte men oavsett så är de bra att ha
Kemins grunder 1 Kemi förr och nu.
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Norge.
Galvanisk cell Så fungerar batterier.
Monaco Monaco har fyra stora områden: Monaco-Ville, La Condamine, Fontvieille och Monte Carlo. Albert II är deras furste. Deras statsminister heter Michel.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Innovationsperiod för Arbesko. Företaget utvecklar mängder av tekniska innovationer som på olika sätt märks i deras skor. Först i Europa med.
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Gitarrens historia del 1
MISSIONSKYRKAN Svenska missionskyrkan har existerat som en egen rörelse sedan 1878, på grund av att man vill lägga större vikt på kristen mission i Sverige.
Birgitta Birgersdotter föddes ca 1303 i Finsta. Hon kom att kallas
CHOKLAD.
Grej of the day.
Zlatan Ibrahimović Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013.
30talet, Ljudfilm En ljudfilm eller talfilm är en film med synkroniserat ljud eller ljud som lagts på bilder, till skillnad från stumfilm. Den första kända.
Konstmusik Mappar, du har med dig din mapp till lektionerna
-att förstå bildspråk liknelser, metaforer, idiom och ordspråk
Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet.
Tage Tage William Etul föddes som äldsta barn till Elof Mauritz Olsson och hans hustru Hilda Christina f. Andersdotter i detta hus i Södra Stensjö.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
AV: JULIA WALLBERG, ALVIN ELGH, ANDRÉ COLLÉN OCH JESSICA ALEXANDERSSON
Begrepp.
Frihetstiden
Judendomen k.
ALEXANDRE DUMAS d.ä
Wassily Kandinsky
Det stora utvandringen.
Historia Här kommer en sammanfattning av industrialismen i Sverige på 1700 och 1800-talet. På 1700-talet började industrin växa upp i Europa. På 1860-talet.
STRÅKINSTRUMENT.
Utkik Historia: s , Frihetstiden
Reformationen.
Befolkningsökningen. Befolkningen ökade  Befolkningen ökade under frihetstiden, det blev fred. Det stora nordiska kriget hade tagit slut. Krigen, pesten.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
Sveriges språkhistoria
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Dagens ledtråd: Färgglad lök…..
Fotografiets historia
Muhammed och Koranen.
Presentationens avskrift:

Kameran

Kameran. Kameran har funnits sedan 1700-talet.Den första kameran gjordes av Nicéphore Niepce. Men år 1826 togs den första bilden. Nicéphore dog fattig och bort glömd. Han kom ifrån en gammal borgarfamilj i Bourgogne. Det tog ungefär 8 timmar innan bilden var klar. Den exponerades under åtta timmar i solljus. År 1839 blev det färg på bilderna.Världens första flygfoto togs år 1858, av den kända porträttfotografen Felix Nadar. Bilden togs i en varmluftsballong över Paris. Ordet kameran är en förkortning på den första kameran camera obscura.

Det här var den första bilden som togs med kameran år 1826 Det här var den första bilden som togs med kameran år 1826. Bilden föreställer utsikten från ett fönster i Nicéphore Niepces verkstad i Saint-Loupe-de-Varennes.