00.0.2008Esitelmän pitäjän nimi Helsingfors stads strategiprogram 2009–2012.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vision – Värdegrund – Mål
Advertisements

Vägen till det goda livet Kommunvis förberedelse inför skapandet av delregional genomförandeplan.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Gemensamt fokus SamhälleAkademi Utbildning Företag Källa: Tage Dolk.
Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan 1 Ungdomspolitik i Sverige och Europa – var blåser vindarna? Calle Nathanson Tillväxt och samhällsbyggnad.
Vilken riktning och hurudana tjänster ?
Kultur för alla – gäller det mig
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Lerums vision Att vara Sveriges ledande miljökommun om 11 år.
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
RÄTTEN TILL BÄSTA MÖJLIGA FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA
Näringsdepartementet Hur kan den kommande innovationsstrategin för Sverige stödja internationalisering? Sara Modig Nationella Klusterkonferensen Karlstad.
Interreg Sverige-Norge kvadratkilometer Yta som halva Sverige eller 2/3 av Norge Det berör 3 miljoner människor.
Lidköping Det första decenniet på 2000-talet innebar fler i arbete och snabbt ökande realinkomster för de allra flesta. Bättre hälsa och minskad.
Regional tillväxt- och innovationspolitik Claes Norell
Entreprenöriellt Lärande _says_schools_kill_creativity.html Hur förbereder vi eleverna att möta en framtid.
Aktuella frågor på EU-nivå
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Kultursamverkan i Jämtlands län Statens mål - syftet med stöd till kulturen Kulturen ska vara en dynamisk, utmanande och obunden kraft med yttrandefriheten.
Folkhälsa i Gävleborg - gemensamma utgångspunkter
Ungdomspolitiken i Sverige Ansvar nationellt: Integrations- och jämställdhetsdepartementet, Ungdoms- och folkrörelseenheten Ungdomsminister: Nyamko Sabuni.
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Mål- och resultatstyrning
Anpassning – brett arbete som spänner över hela samhället Länsstyrelserna regionalt ledarskap –Samordna arbetet på regional nivå med anpassning till ett.
Bilder för lokal utbildning
Slutanalys inför den regionala utvecklingsstrategin
Nationellt centrum för flexibelt lärande, CFL CFL är en statlig myndighet med uppgift att främja livslångt lärande för alla, genom att stärka och stimulera.
Oktoberrapport Oktoberrapport
VISIONEN – så här vi vill att Grums ska vara år 2020.
Det regionala planeringen och växande arbetsmarknadsregioner
Värdegrund, Vision och Verklighet.
KulturpolitisK Konferens Öresund 2011 Yngve Petersson ordförande i Kulturnämnden, Region Skåne Regional kulturplan för Skåne.
Gränsöverskridande samarbete och mervärde i nordiska regioner Regional utvecklingsstrategi (RUS) Region Västerbotten 26 oktober 2012 Lisa Hörnström – Lise.
Green Living. Förstudien undersöker förutsättningar för att utveckla marknads- och mötesplatser med syfte att främja företagsutveckling inom klimatsmarta.
Kommunfullmäktige 20 april ÅRET SOM GÅTT Stort omställningsarbete Omstrukturering av kommunens äldreboenden Antalet skolor minskar Fördjupad översiktsplan.
Var det bättre förr eller Är det sämre nu? Mina ”dryga” 30 år som upphandlare Gunnar Stålberg mars 2009.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Folkhälsoarbete och arbete med social hållbarhet ur ett regionalt och kommunalt perspektiv Nora
LIFT MÅL LIFT Ett utvecklingsprogram för deltagaren och deltagarens företag.
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.
Finansiella medel för landsbygdsutveckling Nationella och regionala statliga utvecklingsmedel Kommunala och landstingskommunala utvecklingsmedel Nationellt.
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Årsredovisning 2008 Tanums kommun. Omvärld Ekonomisk nedgång ”Finanskris” Ökande arbetslöshet Sänkta räntor.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Västra Götalandsregionens nya handlingsprogram
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
#hyväätyötäSuomi. Finlands ekonomi har stagnerat.
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
Nämndplan 2015.
Närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
Välfärdens processer Introduktion socialsekreterare 9 februari 2016.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Hälsofrämjande och hållbar utveckling
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Örebro – Europas teckenspråkshuvudstad
FN.s globala mål
Heby kommuns kvalitetspolicy
Omställningen av hälso- och sjukvården
Grankulla stads strategi
Grankulla stads strategi
Vad innebär regionbildningen?
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
Ökat välmående genom samarbete mellan kommunen och landskapet
På väg mot nya riktlinjer för landstingets internationella arbete
Uppsala – tillväxt och hållbarhet
God och Nära Vård Välkomna!.
Presentationens avskrift:

Esitelmän pitäjän nimi Helsingfors stads strategiprogram 2009–2012

Esitelmän pitäjän nimi 2

Esitelmän pitäjän nimi 3 Helsingfors är som huvudstad och som centralort i regionen ett centrum i världsklass för affärsverksamhet och innovationer. Staden utvecklas hela tiden, och utvecklingen bygger på styrkan i vetenskap, konst, kreativitet, lärförmåga och god service. Dess framgång kommer invånarna och hela landet till godo. Metropolområdet utvecklas som ett enhetligt fungerande område där det finns en naturnära miljö och där det är gott att bo, studera, arbeta och driva företag. Vision

Esitelmän pitäjän nimi 4 Stadens värderingar är: Invånarcentrering Ekologisk inriktning Rättvisa Resurshushållning Trygghet Företagsvänlighet Värderingar

Esitelmän pitäjän nimi 5 Strategiprogrammet är indelat i fyra huvudområden som är välfärd och tjänster, konkurrenskraft, stadsstruktur och boende samt ledarskap. Mål och kritiska framgångsfaktorer har satts för varje strategiområde. Strategiprogram

Esitelmän pitäjän nimi 6 Strategiområden, strategiska mål och kritiska framgångsfaktorer Välfärd och tjänster Konkurrenskraft Ledarskap ■ Demokrati och inflytande Stadsstruktur och boende

Esitelmän pitäjän nimi 7 Användarcentrerade tjänster med större delaktighet och eget ansvar för invånaren ■ En ny servicekultur skapas ■ Fler alternativ ges genom en servicestrategi ■ Invånarnas behov tillgodoses genom ett servicenät i stadsrummet och på webben ■ Pluralism och invandrare ■ Större jämställdhet och likabehandling ■ De elektroniska tjänsterna, interaktionen och delaktigheten stärks Skillnaderna i hälsa och välbefinnande mellan invånarna minskas ■ Hälsofrämjandet effektiviseras ■ Välbefinnandet hos barn och ungdomar förbättras ■ Staden arbetar för att de åldrande invånarna ska bevara sin funktions- ■ Förmåga ■ Utslagning förebyggs Välbefinnandet och sysselsättningen ökas genom lärande och kunnande ■ Bildningen och kulturen stärks som grund för välbefinnande och konkurrenskraft ■ Utbildningstjänsterna anpassas efter behoven hos invånarna och inom arbets- och näringslivet Välfärd och tjänster

Esitelmän pitäjän nimi 8 Ett mångfasetterat och tryggt Helsingfors med internationell konkurrenskraft ■ En lockande, fungerande och rolig stad ■ Staden satsar på skydd av Östersjön ■ Staden är en föregångare i fråga om användar- centrerade innovationer ■ Ett internationaliserat Helsingfors Ett Helsingfors med mångsidig näringslivsstruktur och nya arbetstillfällen ■ Förutsättningar skapas för ett ökande antal jobb ■ Arbetskraftstillgången förbättras ■ Förutsättningar skapas för tillväxt i tjänstebranscher, kompetenskluster och företag Konkurrenskraft

Esitelmän pitäjän nimi 9 Bostadsvolymen, boende- kvaliteten och en stadsmiljö präglad av mångsidighet tryggas ■ Staden ser till att bostadsproduktionen får den planerade volymen och beskaffenheten ■ Intressanta, vackra och fungerande urbana bostadsområden och miljöer byggs ut ■ Livskraften i Helsingfors centrum stärks Stadsstrukturen kompletteras för att staden ska kunna möta klimatförändringen ■ Stadsstrukturen kompletteras med fokus på spårtrafiknätet ■ Stadsstrukturen utvecklas så att energi sparas ■ Kompletteringsbyggande främjas Trafiksystemet utvecklas så att hållbara trafikformer främjas ■ Trafiksystemet utvecklas huvudsakligen med fokus på spårtrafiken. Servicenivån i kollektivtrafiken höjs och möjligheterna till gång- och cykeltrafik ökas ■ Staden ser till att helsingforsarnas intressen och de regionala intressena sammanjämkas Stadsstruktur och boende

Esitelmän pitäjän nimi 10 Förändringsbenägenheten ökas genom att ledarskapet och personalkompetensen utvecklas ■ Gemensamma mål blir lättare att nå och verksam- heten utvecklas genom ett gott ledarskap, bättre personalkompetens och större påverkans- möjligheter för personalen ■ Personaltillgången, kompetensen, belönings- systemet och arbetshälsan stärks Vikt fästs vid den ekonomiska balansen, och tjänsteproduktionen blir mer verkningsfull ■ Omkostnaderna anpassas efter de disponibla inkomsterna ■ Tjänsterna blir mer verkningsfulla ■ Organisationen utvecklas så att tjänsterna blir bättre ■ Verksamhetslokalerna används effektivt Dottersammanslutningarna leds med fokus på det allmänna bästa och tjänster för invånarna ■ Hela stadskoncernens bästa tryggas ■ Koncernstyrningen effektiviseras och blir klarare ■ Ägarpolicyn blir klarare Ledarskap

Esitelmän pitäjän nimi 11 Helsingfors stad Ekonomi- och planeringscentralen Tfn ( 09 ) Mer information: