Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
EEF:s 6 steg till Energieffektivisering
Advertisements

Gratis kollektivtrafik för Studenter!
Jultips! Kfast noterar …… …att Sveriges 9,2 miljoner invånare Använder lika mycket energi som Indonesiens drygt 200 miljoner. Det finns mycket vi kan göra.
Tipspromenad Vårdhygien
Av: Almir, Martin, Ismail, Edvin
Earth hour •Av: Felix, Mihajlo, Filip, Martin och Axel.
Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!
Rent Vatten.
Hög konsumtion = mycket avfall!
Tvätt och rengöring.
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Innehåll 1. Planeten jorden – vårt hem 2, Maten – vår viktigaste resurs 3. Konsumtion - lycka och avfall 4. Sopor – det ingen vill ha 5. Energi.
Water is life! Av Alex H och Alex C.
En informationskampanj om hur man kan spara
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Vad är orsaken till problemet?
Välkomna! Anna Bäckstäde Energi- och klimatrådgivare i Gotlands kommun
Avd för Energi- och Miljö
Tema Konsumtion/Avfall/Återvinning
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
VÄDER VÄDRET MED METEOROLOGEN PÄR HOLMBERG.
Kortare text Vår butik är Svanenmärkt! Miljön, klimatet och en hållbar utveckling är frågor som ligger oss nära. Därför har vi tagit steget till att.
Energiråd för butiker Hej och välkommen till detta möte som ska handla om energieffektivisering i butiker. Att inte riktigt veta hur situationen ser ut.
Energiformer och energikällor
Meteorologi Läran om vädret.
Vatten är liv.
Syftet med en personlig handlingsplan
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
vanliga bilar vs miljöbilar
Vår hållbara skola.
Hur minskar vi universitetets klimatpåverkan?
EARTH HOUR Vi har arbetat med energi och hållbar utveckling. Tillsammans har vi gjort ett energiträd som berättar var ifrån vi får vår energi, vilket.
Världen Vart är på väg??? vädret. ”Klimatförändringarna är nog naturliga.” ”Såren i naturen läker utan att det blir ärr.” ”De hittar säkert på något som.
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Fotosyntesen Hur fungerar den?.
Energikällor.
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Nora, Wilma, Jonathan och William
Värme och väder del 1.
Olika energiformer Energiprincipen
Mat och klimat.
Hållbar utveckling Vad är det för något? Vad handlar det om?
Energi Älvkarleby Ridklubb
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
SIM TEAM.
Matsmältningssystemet
Klimatförändringarna
Global uppvärmning Vad gör vi åt det?.
Vad är värme Värmelednings förmåga Värmekapacitet
Energieffektiva hushåll Rickard Österlund Trosa, Sverige.
Best Western Royal Corner. Vilka är vi & vad kommer vi ifrån? Ringsbergskolan Klass 8 YEP – Young Energy People Inga kostnader Billiga alternativ Investeringar.
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Kommunala Miljöchefer Foresta 13 mars SE UPP MED FARLIGA KEMIKALIER FÖR BARN - De minsta exponeras mest! Ethel Forsberg.
Kolets kretslopp.
Vår hållbara skola. Vi kommer att ta upp: Grön el Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning av vatten och el Vad vi har valt.
Energi Var kommer energin ifrån Vad är energiprincipen
Skogen och klimatet Varför ska vi plantera ett träd, gärna flera?
Solen ger oss energi -Energin vi får från solen räcker för att täcka världens behov flera tusen gånger om, men då måste två problem lösas. 1. Vi måste.
Miljökollen Ett projektarbete av Sara Roxbo, Sandra Strömstedt & Maja Sjöquist Nv3a.
Hållbar utveckling Den mesta el vi använder kommer från icke förnybara energikällor, t.ex. olja och kol. Det innebär att tillgången på kol och olja minskar.
En inledning till pararbete i åk 8
Hållbar Utveckling. Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för.
Syfte: Att utveckla förmågan att värdera dina val och handlingar utifrån H E M Kunskapskrav: Konsekvensförståelse för att kunna göra smarta val samt kunna.
GUIDE TILL EN GRÖNARE TVÄTT. Tvätta miljöanpassat! Nuförtiden är tvätten den hushållsyssla där vi använder mest kemikalier! En del av kemikalier fastnar.
HUS OCH HEM Åsa Häll, Vuxenutbildningen, SFI, Borlänge –
Energiförbrukning på 1900 Elektriciteten har precis börjat användas, det är mest fabriker och finare familjer som har fått el.
Träna svenska A och B Häfte 5 Siffror och verb.
Klimatvänlig fjärrvärme: Dåva 2, Umeå El 190 GWh
DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL?
Energi Älvkarleby Ridklubb
Presentationens avskrift:

Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi ENERGISPARTIPS Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi

Energispartips till köket Handdiska inte under rinnande vatten Kör med full maskin Sätt locket på kastrullen Ställ in rätt temperatur till kyl och frys Stäng av kaffebryggen Utnyttja eftervärmaren Använd micron för små portioner

Energispartips till badrummet Duscha snabbt och effektivt istället för att bada i badkaret Använd inte handdukstork och golvvärme i onödan Stäng av vattnet när du borstar tänderna Säg till värden om läckande toaletter Säg till om läckande kranar, slösa inte vatten i onödan!

Energispartips till sovrummet Använd energisparläge på datorn Med lägre temperatur sover du bättre Byt till lågenergilampor eller ledbelysning Släck lyset när du går ut ur rummet Placera inte stora möbler framför element Stäng av allt med ett tryck, använd grenkontakt med strömbrytare

Energispartips till tvättstugan Tvätta med full maskin Tvätta inte i för hög temperatur Lufttorka tvätten, det är mest energisnålt

Energispartips till vardagsrummet Stäng av med strömbrytaren istället för med fjärrkontroll Välj energieffektiva alternativ när du köper elektronik, det ska helst stå A++ på varan Släck lyset när du går ut ur rummet Vädra snabbt med tvärdrag Placera inte stora möbler framför elementen

Apparater, kyl och frys Lämna inte laddaren i kontakten Slå av apparaterna helt. Du kan exempelvis ha dem i en förgreningskontakt som kan stängas av Köp energisnåla apparater Rätt temperatur i kyl (+ 5°C) och frys (- 18°C) Frosta av frysen regelbundet Damma av kyl och frys på baksidan Det kanske är värt att köpa ny kyl och frys? Ställ inte in varm mat i kyl och frys

Vad jag kan göra för att spara energi! Jag kan cykla istället för att köra bil/moped Jag behöver inte ha handdukstork och golvvärme i onödan Jag behöver inte kasta mat Jag kan släcka lampan varenda gång jag går ut ur rummet Jag kan börja använda lågenergilampor eller led belysning

Vad kan skolan göra för att spara energi Min skola skulle kunna återvinna för att spara energi Dem skulle kunna byta fönster Dem skulle börja använda lågenergilampor istället för lysrör Man skulle kunna förändra matsituationen på skolan Man skulle kunna ha bussar som inte slösar lika mycket bensin eller går på annat bränsle.

Vad kan Värnamo kommun göra för att spara energi? De kan använda led belysning De skulle kunna satsa på kollektivtrafiken De skulle kunna stänga några butiker vid 20:00 De skulle kunna satsa mer på återvinning De skulle kunna ha egna odlingar Man skulle kunna ha mer solenergi på stora byggnader

Varför förnyelsebar energi är bättre än fossila bränslen Det tar inte slut för att den kan förnyas i snabb takt Fossila bränslen släpper ut farliga gaser som koldioxid, det ökar växthuseffekten Förnyelsebar energi släpper inte ut lika mycket koldioxid