Hur går det till att rapportera in betyg idag?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Arbetet med anmälningsavgifter
Advertisements

Snabbguide och tips.
Nya skolan till hösten Projektarbete En personlig dator Aktivt lärande
Klassindelning med samma spel-hcp. Man bestämmer vilket spel-hcp som gäller för herrar. Man fyller sen i vilket exakt hcp herrar skall ha.
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Betyg gymnasiet Denna bild skall användas som 1:a bild/välkomstbild vid varje seminarie-start. I rubriken anges namnet på seminariet I underrubriken anges.
Anneli och Christians Datorskola
Webbaserat reseräkningssystem
Om studentwebben Mitt Lnu – Bakgrund
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Syo PRAO ver. 3.0 Välkommen till presentationen av Syo PRAO Vi kommer att gå igenom de flesta funktionerna i Syo PRAO.
Ett webbaserat rekryteringsverktyg för alla branscher!
Enkel Tidrapportering på nätet.
Föreläsning 7, Kapitel 7 Designa klasser Kursbok: “Objects First with Java - A Practical Introduction using BlueJ”, David J. Barnes & Michael Kölling.
Riktlinjer och rekommendationer för e-post hantering • E-post är ett snabbt och effektivt sätt att kommunicera. • En nackdel är dock den stora mängden.
Utbildning föreningsadministratör. Viktiga datum! Fr.o.m. 1/ är det krav på att aktiviteter/sammankomster ska närvarorapporteras i kommunens system.
BARNS RÖSTER OM INTERNET
PKI – en del av säkerheten i SSEK
1 Välkommen till dagens e-möte –Säkerställ ljud via Meeting > Audio Setup Wizard –Slå av din mikrofon –Stäng av din kamera –Använd funktionen ”Raise hand”
Sammanfattning Vi gjorde ett studiebesök i Kista Service Hus. Två pensionärer pratade om problem i deras vardagsliv. Utifrån det tänker vi skapa en digital.
Lokala teknikmiljöer Utredning GEM-0001-A NUAK Jenny H Svensson, Projektledare.
Programmeringsteknik Föreläsning 13 Skolan för Datavetenskap och kommunikation.
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
Schemaläggnings- och bokningssystem för Linnéuniversitetet HT12
Från LiU – ut i världen Linköping University Johanna Persson International coordinator.
Kursrapporten Vad du behöver veta som lärare Ulf Holmgren december 2011.
Fronter – ett webbaserat utbildningsverktyg
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 9 Aktörer i Nyps 12/ Sofia Wallgren Nyps utbildning- Företagssstöd.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 7. Manuell ansökan om projektmedel 21-22/ Sofia Wallgren Nyps utbildning- Projektmedel.
Demokrati och hur Sverige styrs
Tillgodoräknande Stöd för administrativ personal Studentcentrum.
S3C. Separat antagning – ett lärosätesperspektiv
Ver 1.0 IT-satsningen Styrelsens förslag Riksstämman Skövde 2003.
Taxi 2000 för taxiåkerier Taxi 2000 för taxiåkerier är ett administrativt system på Internet, som sparar mycket tid för det enskilda åkeriet och underlättar.
1 onTarget project management TM VÄLKOMNA EFFEKTIV KOMMUNAL E-FÖRVALTNING INKLUSIVE SKOLPORTAL Microsoft och Sigma.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Tillgodoräknande Administration Studentcentrum Upplägg Hittills under 2014 Ärendegång Ansökan om tillgodoräknande Scenarier Övrig information Diskussion.
Nya och Ladok3 NUAK 2014 Anders Mobjörk, UHR,
Tekniska system Spisplatta.
Access 1 ITDA 2 Kurs Namn Klass Betyg En elev (namn) kommer att läsa många kurser och få ett betyg i varje kurs. Försök modellera om till funktionella.
Delarna i en Access-databas
Om HSA och HSA-ansvarigs roll
R ESULTAT ALTERNATIVA VÄGAR ATT RAPPORTERA RESULTAT PÅ.
R ESULTAT A TTESTERA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Administratör.
Så arbetar du på Mina sidor - välkommen
LPL-TRÄFF Anette Eriksson & Anna Åhnberg Uppsala
R ESULTAT R ESULTATNOTERINGAR. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat.
Hur går det till att rapportera in betyg idag? Varje lärare fyller i ett Excel- dokument där varje delmoment i kursen fylls i. När betyget är satt skickas.
Engångsbatchar/kompletterings- batchar för registervård Hans Persson
R ESULTAT RAPPORTERA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Administratör.
R ESULTAT A LLMÄNT. 2 OM RESULTATHANTERING Resultathantering är en del av nya Ladok som kommer till lärosätena lite i förväg. När man arbetar med resultathantering.
Lathund för administratörer  Registrering av spelare år  Licensiering av spelare 15 år och uppåt  Registrera matchtrupp på Fogis.
U PPFÖLJNINGSLEVERANSEN NUAK den 21 september 2015 Katja Taavo, Catherine Zetterqvist.
R ESULTAT A TTESTERA. 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Rapportera resultat Förbereda resultat- rapportering Attestera resultat Attestera resultat Administratör.
Att ordna utbildning för designers och behandlare i SoB Ett exempel på hur det kan gå till, tips och reflektioner KRISTINA MORÉN VERKSAMHETSUTVECKLARE.
STARTA KURSEN: RESULTATNOTERINGAR Klicka på skärmen eller piltangenten för att stega dig igenom kursen Du kan göra inställningar i spelaren nedtill t.ex.
Chef Viktig information till dig som chef gällande nya lönesystemet från september 2016.
Öppen frågestund Den 29 mars 2017.
Resultat Resultatnoteringar
Scenarier för tillgodoräknanden del 1 webbutbildning
Chef Viktig information till dig som chef gällande nya lönesystemet.
IT Databas Göran Wiréen
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Webbutbildning : Kurstillfällesbyten Katja Taavo, Karin Schelen
Referensgrupp
FSO dagar 2019.
Rapportera resultat för en enskild student
Tillfällesbyte Innehåll Återuppta studier, tillfällesbyte
Presentationens avskrift:

Hur går det till att rapportera in betyg idag? Varje lärare fyller i ett Excel-dokument där varje delmoment i kursen fylls i. När betyget är satt skickas dokumentet till ansvarig. Nackdelar: Otroligt mycket data som ska matas in vilket kan leda till hög felmarginal Mycket extrajobb eftersom samma sak måste fyllas i flera gånger av olika personer.

Vilket sätt skulle vara optimalt för lärarna att rapportera in betyg? En webbaserad tjänst för att effektivisera arbetet och kunna jobba från andra platser än kontoret. Labbhandledare ska kunna rapportera in direkt i systemet istället för att behöva gå via kursansvarig. Ett onlineformulär som lärarna fyller i och som administratören godkänner i efterhand. Slippa pappersarbete och kunna signera betyg digitalt.

Finns det något hinder för att bygga om systemet så det räcker med ett registreringsställe? En förändring håller på att tas fram så att kurssidorna kan plocka information från Ladok på en gång. Då kommer studenter bara behöva registrera sig på ett ställe.

Vad finns det för fördelar samt nackdelar med dagens system? - Måste mata in data på många olika ställen. Finns inget direkt klart system hur data ska hanteras. Ladok är svårinlärt för en ny person. Problem när en lärare slutar. Den nya kan då inte se vilka labborationsuppgifter som är slutförda för enskild student och vilka som inte är avklarade. Kan bara se vilka moment som är klara men inte vilka delar av momentet som är avklarade. Excel-listorna kan inte sortera i klassordning utan enbart i namnordning. Därför blir det svårt om man vill hantera en hel klass samtidigt.

Vad finns det för fördelar samt nackdelar med dagens system? Stor och bra kontroll på att allt går rätt till då administratören måste godkänna det som lärarna skickar in. Registreringssidan. Funktionen att hämta ut elever från Ladok är bra. Ladok på webb är enkel att använda.

Vilka funktioner bör prioriteras ? Ett webbaserat program som gör det möjligt för läraren att jobba hemifrån. Möjligheten att kunna plocka ut studentlistor. Möjligheten att kunna hämta ut delkurser och kunna lägga in delmoment och sätta betyg på momenten allt medan kurser går. För att senare kunna lägga in slutbetyg och på ett enkelt sätt kunna skicka det till administratören. Ge eleven möjlighet att kunna gå in och kontrollera sina resultat under kursens gång.