Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Lathund för administratörer  Registrering av spelare 12-14 år  Licensiering av spelare 15 år och uppåt  Registrera matchtrupp på Fogis.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Lathund för administratörer  Registrering av spelare 12-14 år  Licensiering av spelare 15 år och uppåt  Registrera matchtrupp på Fogis."— Presentationens avskrift:

1 Lathund för administratörer  Registrering av spelare 12-14 år  Licensiering av spelare 15 år och uppåt  Registrera matchtrupp på Fogis

2 På http://www.laget.se/aik/Documenthttp://www.laget.se/aik/Document Finner du all möjlig matnyttig Information och dokument. Under mappen ”dokument” finner Du bland annat pdf-filer vid namn ”Spelarregistrering 12-14 år” samt ”Spelarlicensiering 15 och äldre”.

3 Detta dokument (12-14 eller 15 och äldre) måste spelaren och minst en vårdnadshavare fylla i när spelaren ska registeras i fogis för AIK FF. Detta kan göras vid tre tillfällen; 1.Spelaren ska delta i en S:t Erikscups-serie som kräver att matchtrupp läggs upp på Fogis 2. Spelaren ska under kalenderåret fylla 12 3. Spelaren ska under kalenderåret fylla 15 Vid alternativ 3 så kan detta enbart göras mellan 1 januari och 31 mars varje kalenderår Gör man inte detta är man inte försäkrad för fotbollsspel i AIK och kan heller inte delta på ”egen risk”.

4 Dessa underlag för Spelarlegitimation Skall alla spelare Från 15 år och äldre ha skrivit på och lämnat in till lagledaren tillsammans med passfoto. Detta går man sedan med till Stockholms Fotbollförbund som ”tillverkar” korten medans ni väntar. Dessa spelarlegitimatione r skall sedan medtas till varje gång spelarna deltar i seriematch. Medtas inte dessa kort så kan man straffas med poängavdrag, WO i den aktuella matchen, och man bestraffas alltid med 50 kr i böter per bortglömt spelarleg. Ett ID- kort eller pass ersätter inte detta kort. Underlagen för tillverkning av dessa erhålles på förfrågan av kansliet.

5 https://fogis.svenskfotboll.se/fogisforeningklient/login/login.aspx På ovanstående länk kan ni logga in i Fogis, Fotbollens gemensamma informationssystem.

6 Detta är startsidan. Kommer ni bort från den, klicka bara på ”Arkiv”.

7 Klicka på fliken ”lag”. Nu ser ni alla lag som ni har möjlighet att administrera trupp på, och ”hämta” spelare ifrån. Vill ni sortera de olika serierna klickar ni på ”tävlingskategori”. För att börja administrera en trupp, klicka på det lag ni vill komma åt. Administrera lagets trupp och matchtrupper

8 Nu är ni inne på aktuellt lag. För att välja en enskild matchtrupp, klickar ni direkt på ”matcher”. För att spara tid på sikt, så bör ni nu klicka på fliken ”trupp”.

9 Nu ser ni vilken trupp ni har snabb tillgång till. Saknar ni någon spelare så kan ni söka efter dem genom att klicka på knappen ”Lägg till egen spelare”. En spelare kan finnas i obegränsat antal lags trupp, inom samma förening. Ni kan på förhand bestämma positioner, tröjnummer och vem som är kapten, men det är inte obligatoriskt.

10 Registrera matchtrupp Detta är ett obligatoriskt moment inför varje seriematch. Ni klickar på fliken ”matcher” och sedan klickar ni på det matchnummer som är er nästkommande match.

11 Här kan ni lägga till lagets matchtrupp för den aktuella matchen. Det gör ni enklast nu genom att hämta lagets trupp (som ni gjorde innan) genom att klicka på den kikaren till höger. Vill ni lägga till spelare som inte fanns med där sedan innan så klickar ni på kikaren till höger om ”föreningens spelare”. När ni är klara med att lägga till spelare, gör ni samma sak med ledare. Sedan sparar ni, och skriver ut spelarförteckning. Den skall domaren ha i två exemplar, ett till StFF, och ett tillbaka till er efter matchen.

12 Klart


Ladda ner ppt "Lathund för administratörer  Registrering av spelare 12-14 år  Licensiering av spelare 15 år och uppåt  Registrera matchtrupp på Fogis."

Liknande presentationer


Google-annonser