Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Brukarenkät Måltidssituation. Vilken avdelning bor du på? Avdelning 1.Sparven2(9%) 2.Vargtass2(9%) 3.Blåklockan2(9%) 4.Lindorna2(9%) 5.Skogsstjärnan2(9%)
easyresearch. se/s. asp Varför?
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Välkomna till Förskolan Lodet
Brukarnas perspektiv: KUNSKAP/INFORMATION
Samtala om böcker.
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Varför är det viktigt att mäta?
Barnanpassad utredning
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
Svenska som andraspråk
Patientenkät sommaren -13
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
Solanderskolan presenterar
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer?
PRUTA INTE MED DIG SJÄLV!
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
 För att få kunskaper om arbetslivet  Förstå vad det betyder för människan och samhället att arbeta.  Lära sig om att få vara med och bestämma och.
Ett Brott Är Ett Brott... Av Lovisa Wirdemo.
Heter det ”BLI” eller ”vara”?
Servicekunskap Lektion 1 s 7-14
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Jenny Nyström.
TuneShop Axel Gärkman Jag är en s.k. sångwriter. Jag komponerar och skriver sånger,som mina kunder sedan får använda.
Intervju inför ViV-projektet.
Att skriva en artikel.
Det industriella genombrottet
När blir ett ord svenskt då?
Luncha & lär! Indirekt tal ii.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Revolution Vad är en revolution?.
K ALLE K ARLSSON IUP vt J AG GÅR I SKOLAN FÖR ATT …
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Luncha och lär! hjälpverb.
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Välkomna Föräldramöte EIF F01/ Sammanslagning av F01/02 Föräldramöte EIF F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget.
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
APO ett enkelt sätt att mäta. Läkare: Audit om: Dato:
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Välkommen till Strands BK´s upptaktsträff :30 Startar vi med en process 10:45Grunder i spärrspel 12:00 SISU bjuder på lunch på Hot Chili 13:00Första.
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Tillgänglighet ___________ ___________ ___________ ___________ ___________ ___________.
Samarbetet Försäkringskassan – Huddinge psykiatriska öppenvårdsmottagning Tvåpartsfinsam 2014 och 2015.
Attraktiv Hemtjänst Deluppdrag Införa välfärdsteknologi Max Domaradzki.
Hur gör vi nu när löpande redovisning inte längre är hippt? Ludwig Stendahl Affärsutvecklare / Marknadsansvarig Norrland på EY.
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Presentationens avskrift:

Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester, hjälp i hemmet eller så kan du bara komma och äta en hemlagad lunch med ett glatt gäng. Det blir snabb tomt i skafferiet efter en lunch!

Råby-trivsel ägs och drivs av: Weronica Andersson, Elenor Blom och Mikaela Bergman Varför startar man ett kooperativ i Råby Rönö? Det hela började nog med julbordet som Weronica och Elenor ordnade i Råby Rönös Föreningsgård. Tankarna kom om det här var något som man tillsammans kunde arbeta med. Tankar blev till planer och kontakter togs med Coompanion Sörmland och olika myndigheter. Mikaela kom med och tillsammans bildade man ett kooperativ som ska arbeta med catering, hushållsnära, städ- och trädgårdstjänster. I kooperativet ska man även arbeta med att ge människor i utanförskap från arbetslivet möjlighet att komma tillbaka utefter sin egen förmåga.

Elinor: Vi började med att prova och gå in med vad vi kunde. Själv kände jag att det inte fanns mycket att förlora, utan mycket mer att vinna. Det är en glädje att gå till jobbet, göra det man gillar och träffa massor av härliga människor. Mikaela : Målet är att kunna försörja sig själv och samtidigt gynna den lokala utvecklingen. Förutom luncherna på tisdagar och catering så arbetar vi med hushållsnära tjänster. Med RUT-avdraget kan vi erbjuda hjälp i hemmet. Funderar och arbetar vidare med att kunna hjälpa till med inköp, sälja mat och matlådor till äldre. Här finns en liten lokal affär, Råby-handel, där vi i bygden skulle vilja ha ett bredare samarbete mellan fler aktörer för att kunna utöka servicen. Mikaela Bergman

Vår bas är i Råby Rönös Idrottsförenings lokal, Föreningsgården. Vi har ett bra samarbete och tar även hand om deras uthyrning av lokalerna. Det är svårt att marknadsföra sig och är ett problem som många mindre företag har. Stora fester och bröllop är bra för PR, många hör av sig när dom får veta att det är vi som har haft hand om cateringen. Idag är det lunchbuffén som lagas till på Föreningsgården. Varje tisdag erbjuds tre olika hemlagade, mest husmanskost, rätter, efterrätt och kaffe. Självklart vill vi bjuda på så många rätter som möjligt med råvaror som närodlade och när- producerade. Tyvärr har vi inte hittat tillräckligt många som kan garantera leveranser varje vecka. Maten som serveras, även vid catering, är anpassad efter säsong och tillgång. Det ska gå snabbt när gästerna snart kommer!

Just nu under hösten plockar vi själva mycket svamp och bär. Svamprätter är mycket uppskattade. Ibland ringer äldre och undrar om vi kan komma och plocka lite av deras överflöd i trädgården som annars kommer att förstöras. Varje tisdag kommer matgäster. När det är som mest och alla inte har hört av sig innan kan det bli lite stressigt och man undrar om maten kommer att räcka till. Men det har alltid ordnat sig. Jan Granqvist, allmänt kallad Mister Råby, dyker upp strax innan tolv. Jan har varit ordförande i Råby IF i 51 år och är nu hedersordförande. Han är mycket positiv till samarbetet mellan idrottsföreningen och tjejerna i Råby-trivsel. ”Det känns jättebra att komma hit, äta hemlagat och prata. Kooperativet betyder mycket för bygden och Råby IF.”

Många av stamkunderna som kommer börjar med maten för att sedan avsluta tisdagen med en match boule. ”Det är jättegod mat, bra utbud och fler borde komma. Vi gör vad vi kan för att prata om Råby-Trivsel i bygden och hoppas vi kan hjälpa dom med marknadsföring. Eleonor och Mikaela, ”Fundera ut en affärsidé, prata ihop er med några fler, kontakta Coompanion Sörmland , så får ni jättemycket hjälp med hur ni gör för att starta ett kooperativ.” Vill du kontakta Råby-trivsel ring till Weronica Andersson