Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

Kurs av Christina Bodén
En presentation av ett unikt system
Mina bevakningar Procapita + Presentation.
BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
Kampanjuppföljning Hur den senaste kupongkampanjen gick totalt sett vet du säkert. Men hur gick den i exempelvis Skåne jämfört med i Göteborg? Var resultatet.
Klicka för att byta bild när bilderna stannat
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
IPad grundkurs.
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Skapa ett video-CV på YouTube
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
This work is licensed under a Creative Commons 3.0 Attribution License Wikispaces för SBC En guide
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Domarassistenten.com - en introduktion för domare
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Access med Sebastian och Robert
E-post juni 2013.
Utbildning föreningsadministratör. Viktiga datum! Fr.o.m. 1/ är det krav på att aktiviteter/sammankomster ska närvarorapporteras i kommunens system.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
Laterna Compact Booking Saknar du ett bra bokningssystem? Pröva det här! Lättanvänt Flexibelt Pålitligt.
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Inloggning till Landstinget Kronoberg via Citrix
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
Komma igång med Basecamp via appen
Lotus Webbaccess Steg 1 Logga in, skicka och ta emot e-post och lite om adressboken. För att gå vidare - vänsterklicka.
En presentation av iPad -appar och funktioner
Sektorn för Socialtjänst
Word Read Plus 08 talsyntes
Powerpoint …är ett program som du använder till att: …är bra till att
Välkommen till en presentation av
Internet för nybörjare Vanliga frågeställningar vid grundläggande Internetanvändning Alingsås bibliotek, 2008.
Links2keep - Nyb ö rjarguide. Links2keep Här kommer alla dina länkar att visas. Länkarna som du kan se på startsidan är exempel och kommer inte finnas.
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Ledarmöte Koppla spelare till ditt lag När man loggar in i IDA möts man av den här vyn.
Tillgänglig IT Komma igång med Basecamp. Som deltagare i kursen får du en individuell inbjudan via epost med en registrerings- och en startlänk.
Bildfabriken kan ställas in på olika sätt - se några exempel
Adato - rehabverktyget
Fortlöpande chatt Skapa ämnesfeeds och spåra aktivitet
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Lync-möten Ansluta till ett Lync-möte Schemalägga ett Lync-möte
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Utbildning Elektroniska blanketter 29-31
Välkommen till! Varför QualisTorget – vad kan QualisTorget göra för Er skola? QualisTorget beskriver denna webbtjänsts funktion på ett bra sätt, eftersom.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Webbsidesutbildning Lennart Ek, Tel Stefan Fosseus,
KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga eller underförstådda. ©
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Copyright, Mahmud Al Hakim, Hakimdata.se Agenda  Kunskapstest  Windows Skrivbord (Desktop)  Aktivitetsfält  Fönster och menyer  Systemåterställning.
Delarna i en Access-databas
Fredrik Rask Verksamheten för Rakel och Ledningssystem
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
SNABBGUIDE FÖR SÄNDFUNKTIONER OCH FAX PÅ CANON imageRunner ADVANCED Denna guide är till för att du snabbt skall komma igång med att utnyttja din Canon.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Nekksus Extra övningar Utdata och prognos Utbildningsmaterial Ver
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
Meddelanden Panel-PC Co-Driver 3.0, version 1.0.
Bildsvep Spara och återuppta en ansökan Börjar strax
Nyheter Melior 219 Uppgradering
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
Presentationens avskrift:

Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras FlikarInformationSökande, skolor Stefan Karlsson, Gymnasieintagningen Stockholms länHans Bergström ( Hans G Bergstrom Consulting )

INSTALLATION OCH INLOGGNING Mottagande skola Avlämnande kommun Instruktioner och handledning Användarid: Användarid: avl_

/QvPlugin/plugin.asp?document=intag.qvw

VERKTYGSFÄLT Radera är inte så farligt som det låter. Knappen används till att ”radera” det urval som är gjort för tillfället. Man går alltså tillbaks till ursprungsläget som urvalet var när man loggade in. Bakåt används för att backa ett urval i taget, ungefär som när man backar i en webbläsare. Framåt används om man har backat och vill ha samma urval som man backade ifrån. Lås används för att låsa det aktuella urvalet, det är då inte möjligt att ta bort urvalet eller göra ett val som gör att ditt låsta urval inte gäller längre. Lås upp låser upp ditt låsta urval. När IST Analys laddas så är period-urvalet låst på aktuell period. För att titta på tidigare perioder måste knappen lås upp tryckas. Aktuella val visar en lista på de urval som är gjorda för tillfället. Fältnamnen kan vara lite kryptiska eftersom de kommer från den underliggande datamodellen, oftast ska det dock gå att förstå vad som menas. Visar hjälp för funktioner.

VERKTYGSFÄLT Används för att spara aktuellt urval och även aktuell flik så att du enkelt kan komma åt dina favoriturval snabbt och lätt. (Information sparas EJ! Endast urval sparas!) När du klickar på Lägg till bokmärke så visas en dialogruta: - Skriv först in ett namn som är tydligt, det ska vara lätt att förstå vilket urval du får upp med bokmärket. -Om du kryssar i Låt bokmärket följa aktuellt val betyder det att ditt bokmärkesurval läggs till på redan aktuellt urval. - Om du kryssar i Visa layout-status så kommer bokmärket ta dig till den flik som du sparade för bokmärket. - Det går att skriva en mer omfattande text om vad bokmärket innebär i Info-text. - Du kan också kryssa för Popup-meddelande för att info-texten ska visas varje gång man väljer bokmärket. - Bokmärken är personliga och sparas på den dator som du kopplar upp dig ifrån. För att använda bokmärken måste du ta fram verktygsfältet bokmärken. Detta görs genom att högerklicka på verktygsraden. Klicka sedan på Bokmärken. Nya verktyg kommer då fram: Välj sedan mellan dina sparade bokmärken i dropdown-listan.

IKONER, KNAPPAR OCH RULLGARDINER Minimerade informations-/grafikboxar Klicka på önskad ikon för att visa informationsbox. För att stänga informationsboxen, klicka på _ : DropDown-meny DropDown-meny och fasta val Statusikon för att visa vilka flikar som påverkats av det aktuella urvalet. Om urval görs i flik markeras den box som urvalet gjordes i! Funktioner för att se hjälp, minimera eller visa på hela skärmen.

HANTERING AV INFORMATION OCH TABELLER F3 Tangentbordsknapp för frisökning

INFORMATION

Exportera information till Excel m.m För att exportera information eller skriva ut information från boxar: Klicka på informationsboxen med höger musknapp. • Skriv ut • Skriv ut som pdf ( om pdf-writer installerat ) • Skicka till Excel • Exportera • Kopiera till urklipp Följande alternativ finns:

Exportera information till Excel m.m

Om man vill kopiera informationsboxens innehåll : Välj • Hela tabellen, om rubriker skall finnas med • Tabellvärden, utan rubriker • Bild av informationsboxen Om man önskar att kopiera flera informationsboxar till samma Excel-bok, så är det enklast att göra detta med Kopiera till urklipp. ( Skicka till Excel, skapar en ny Excel-bok för varje kopiering)