09.05.2008 FinElib-dag 1+1= NOVIA - två kulturer går samman Ulrika Wikström bibliotekschef i Yrkeshögskolan Sydväst.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
OM professioner (exempelvis följeforskare)
Advertisements

IK-utbildning för lärare Sommarskolan Christina Flemming Kim Vesterbacka.
IFLA manifest för bibliotekstjänster till personer med läsnedsättning Framtaget av LPD/ IFLA Godkänd av IFLA styrelse april 2012 Antagen av Unesco nov.
Sidnummer I Nationens tjänst…. Om den nationella katalogen och de nya biblioteksuppdragen Kultur i Väst Regionkonferens Gunilla Herdenberg.
Förvärv i förändring – omorganisation av medieresursförvärvet vid SUB
Inköp med Librisposter
Europeisk ergonomi-månad 2007 BLI BEKANT MED ERGONOMIN I OKTOBER Organisation av europeiska ergonomiföreningar FEESFinlands ergonomiförening ERY Social-
Ett projekt kring nätbaserade studier: kompetenser, omfattning och statistikföring Projektpresentation 1/11.
Esitelmän pitäjän nimi Helsingfors stads strategiprogram 2009–2012.
Brukarinflytande Skövde 16 april. Innehållet idag  Vad är brukarinflytande?  Hur kan vi göra? Skövde 16 april.
Företagsservice på bibliotek
Den nationella ungdomspolitiken
SIFKO-CENTER Center för samordning av och information om
Hur kan studenten medverka i kvalitetsarbetet? Ole Karlsson och Elin Fellman-Suominen Åbo Akademi Finland Ett nordiskt benchmarkingprojekt, erfarenheter.
Introduktion Välkommen till Borås och Högskolan i Borås och tack för visat förtroende Trivas och vara framgångsrik Grundat 1977, idag studenter.
Sidnummer1 Nationell katalog – i nationens tjänst 3 maj 2011 Maria Hedenström.
Bibliotekens utveckling och behovet av samordning Mötesplats inför framtiden Borås, 13 oktober 2004 Gunnar Sahlin.
Ulrika Jörgensdotter Projektledare, SMoK KRUt.
Personalmöte Handlingsplaner Värdegrund.
CPMR Bildat 1973 CPMR har till syfte att stödja och arbeta för Europas perifera och maritima regioner genom att främja en balanserad territoriell utveckling.
Jörgen From Anu Ylitalo Pedagogisk Digital Kompetens DELTAGARE Åbo Akademi Hanken.
Specialbiblioteken i den nationella biblioteksstatistiken Christine Lindmark Avdelningen för nationell samverkan Kungl. biblioteket 6 oktober.
Förslag på Ny Organisation
Uppsala Kompetensutvecklingsdagar MAS
Presentation av satsningen på Kommunförbundet Skåne Region Skåne Christer Neleryd.
Effektivitet. Vad är effektivitet? En kundorienterad, effektiv och högklassig verksamhet förbättrar arbetsmotivationen bland de anställda och inverkar.
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Avdelningen för nationell samverkan och inflytandestrukturen.
Open Access. bakgrund olika typer av OA hur mycket publiceras OA på MDH idag, och hur stor "OA-potential" finns det? vad gör vi på MDH:s bibliotek idag?
Björknässkolan Nacka kommun
De huvudsakliga resultaten av OECD:s undersökning Pisa
Aalto-universitetet! Välkommen till. Där vetenskap och konst möter teknik och ekonomi.
1 Mötesplats för framtiden oktober 2005 Speciella tjänster för speciella frågor - att skapa ”virtual desks” – eller virtuella tjänster: Elektronisk.
Det digitala kulturarvets framtid Norvalla, Vörå
Följa upp läget i landet
Mats Blomberg Mauritza Jadefrid Joakim Lennartsson Biblioteksundervisning i informationskompetens med fokus på hållbar utveckling.
Det nationella digitala biblioteket
Fråga bibliotekarien. De finska bibliotekens gemensamma digitala referenstjänst Befinner sig i portalen Biblioteken.fi.
Biblioteken och det livslånga lärandet / ny pedagogisk roll för bibliotekspersonal Länsbibliotek Sydost Eva-Maria Flöög.
Bibliotekslagen En ny roll för biblioteken
Rebecka Lettevall Prorektor, Södertörns högskola
Vision och organisation Högskolebiblioteket MDH Lisa Petersen Presentation för Biblioteksrådet
DATERO Tvåspråkig dataförening för specialgrupper.
Sveriges förenade studentkårer SFS Robin Moberg Vice ordförande SFS SFS 10 september 2009.
Visionsarbete Högskolebiblioteket MDH
LÄRARSITUATIONEN VID DE FINLANDSSVENSKA YRKESLÄROANSTALTERNA PETRI SALO ÅBO AKADEMI/ÖSTERBOTTENS HÖGSKOLA/PEDAGOGISKA INSTITUTIONEN.
Ulrika Palme, Hållbara urbana VA-system Ulrika Palme Miljösystemanalys, Energi & Miljö Chalmers tekniska högskola.
Ger Växelverkan Vetenskapen Värde?
Tankar om vuxenutbildning. Peter Lindroos, personalchef.
Med gemensamma krafter För biblioteken i samtiden Hur ska biblioteken arbeta för att Sverige ska nå målet att bli en ledande kunskapsnation?
Yrkeshögskolan Novia Yrkeshögskolan Sydväst och Svenska yrkeshögskolan sammanslogs Yrkeshögskolan Novia har 3500 studerande vilket innebär att.
Studier på lika villkor vid Yrkeshögskolan Novia Tillgänglighetsprojekt åren Utveckla rutiner – ett Best Practice system, för att.
Kulturentreprenörskap
METODER ATT NÅ ARBETE OCH SAMVERKAN MED HELSINGFORS SERVICECENTER FÖR ARBETSKRAFTEN SMAK-seminariet Nina Sohlberg-Ahlgren Job coach manager.
Praktiska verktyg för klubbverksamheten Monica Martens-Seppelin Sydkustens landskapsförbund i Vasa och 1.12 i Helsingfors.
Studenter som resurs - en modell för undervisning i informationssökning? Pablo Tapia Malmö högskola Bibliotek och IT.
EDU-vuxen, Korsholm Validering på ÅLAND Ålands landskapsregering Europeiska socialfonden
Folket och skolan hittar hem - att samsas och trivas i ett integrerat folk- och skolbibliotek Exemplet Söderbärke bibliotek Pedagogen Göteborg 17 april.
Skog Kunskap Kompetens Välfärd En hållbar och mångsidig användning av skogarna skapar en bestående grund för finländarnas välfärd.
Bibliotek
Kompetensutveckling inom Lunds Universitets Bibliotek - LUB Karin Ohrt Biblioteksdirektionen.
Informationssökning Anu Salminoja
Sidnummer 1 En biblioteksstrategi för hela Sverige om KB:s uppdrag och arbete Christina Jönsson Adrial 2015 Foto: Jens Gustavsson/KB.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Tempen på införandet av e-hälsa
Välkommen till Värnamo - den mänskliga tillväxtkommunen, invånare 2035
Fortbildningscentralens verksamhetsidé
Välkomna till Öppna universitetet vid Åbo Akademi och Öppna yrkeshögskolan vid Yrkeshögskolan Novia
Anpassad motion i tvåspråkiga kommuner
Utredningen Lätt att hitta – Lätt att låna
Presentationens avskrift:

FinElib-dag 1+1= NOVIA - två kulturer går samman Ulrika Wikström bibliotekschef i Yrkeshögskolan Sydväst

FinElib-dag Yrkeshögskolan Sydväst del av Ab Utbildning Sydväst från utbildning på 5 orter i 12 olika enheter, 18 utbildningsprogram till 5 enheter på 3 (4) orter

FinElib-dag •Vasa tekniska yrkeshögskola 1991 •Svenska yrkeshögskolan 1996 –teknik/Vasa –social- och hälsovård/Vasa –kultur/Vasa, Nykarleby och Jakobstad

FinElib-dag •Biblioteket

FinElib-dag Strukturell utveckling Undervisningministeriets Riktlinjer för strukturell utveckling av högskolorna , inte bara slå ihop specialbibliotek för olika vetenskapliga områden utan också ”Vid utveckling av högskolebiblioteken beaktas även möjligheterna till samarbete med kommunala bibliotek”.

FinElib-dag Utmaning •att rasera de byråkratiska hinder som idag finns när det gäller att utnyttja e-resurser och bibliotekssystem över organisationsgränserna

FinElib-dag Vad är Novia? •geografiskt spritt över Svenskfinland

FinElib-dag från söder till norr... •Verksamhet finns i Åbo, Ekenäs, Esbo och Helsingfors i söder, och Vasa, Nykarleby och Jakobstad i norr. Med 3500 studerande blir Novia den största svenska yrkeshögskolan.

FinElib-dag 46 utbildningsprogram Vi täcker de flesta utbildningsområdena: många av utbildningarna är unika på svenska

FinElib-dag •Välkommen till biblioteket i Novia! •...som är ett nätverksbibliotek där de elektroniska resurserna från är gemensamma medan kundservicen lokalt sköts av biblioteken på de olika orter där Novia har utbildningsenheter. •Mission Biblioteket är en central pedagogisk resurs i lärande, undervisning och forskning. Verksamheten bygger på personalens expertis och är kundorienterad. Kunder är studerande, undervisningspersonal, övrig personal och forskare eller representanter för arbetslivet, allmänheten och andra bibliotek. Bibliotekspersonalen utvecklar informationskompetensen hos målgrupperna genom handledning och undervisning. •Biblioteket är en självständig enhet som verkar i nära samarbete med utbildningsprogrammen.

FinElib-dag Värden och Vision •Värden • •Vi arbetar kundorienterat •Vi strävar till jämlik service av hög kvalitet •Vi beaktar att vi verkar i det svenska kustområdet •Vi står för hållbar utveckling •Vi är en del av det nationella och internationella biblioteksnätet •Vi utvecklas och utvecklar tillsammans •Vision • •Biblioteket i Yrkeshögskolan Novia fungerar i växelverkan med utbildningsprogrammen och med andra bibliotek. Biblioteket gör det möjligt för de studerande att inhämta och kritiskt använda relevant information.

FinElib-dag Noviabibliotekets bindningar NOVIAS BIBLIOTE K Vasa Högskole- konsortiet Jakobsta d Tritonia? Åbo ÅAB ? Ekenäs Ekenäs stadsbibliote k

FinElib-dag Vi måste öppna vyerna och tänka endast NOVIA... Tillsammans är vi starka, ensamma otroligt svaga. Tack!