Sverige.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkommen till Lappland! Vi valde Lappland för där är mycket snö.
Advertisements

Bildspel om konstnären
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Välkommen till Sverige
SVERIGE Läs nu FAKTA VÄLKOMMEN TILL SVERIGE Få reda på mer om Sverige.
Norrbotten Norrbottens landskapsvapen är ett renhuvud. Dom har tagit renhuvudet från Västerbottens landskapsvapen.
Sverige.
Åk till Sverige.
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
VÄSTERGÖTLAND Detta vapnet föreställer ett lejon med stjärnor.
Välkommen till Sverige!
Dalsland Landskapsvapnet ska föreställa en oxe med hängande svans.
Nu ska vi ha lite kul!. 1 Vad är namnet på den svenska huvudstaden? Stockholm.
Nu ska vi ha lite kul!. 1 Vad är namnet på den svenska huvudstaden? Kan du inte detta, så har vi ett problem!!!
Jämtland Vapnet föreställer hur man jagade älg förr i tiden. Man använde då jakthund och jaktfalk.
Jenny Nyström.
Sverige Sverige Sverige.
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Jag heter Carl X Gustav. Jag är kung i Sverige
Australien Fakta Landets historia Turista i landet Kändisar
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
Vintern kall och grå Sitter och fryser så, så Djuren sover då
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
Resebarometern 2011 HELA LANDET. Om du fick välja fritt, vilken svensk stad reser du helst till i sommar? 1. Stockholm (31%) 2. Göteborg (29 %) 3. Malmö.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Värmland Landskaps vapnet ska föreställa en örn. Den betyder mod, kraft och makt. Erik XIV bestämde att Värmland skulle ha en örn till landskapsvapen.
Välkommen till den värmländska naturen
Jag valde Göteborg för att jag tycker det är roligt där.
Järv Timmy Svensson 2012.
Det är det enda vapnet som har verktyg.
Vad kan ni se i eran naturruta. Vad kan ni se i eran naturruta.
Västerbotten Västerbottens landskapsvapen är en är silver ren med stjärnor i bakgrunden. Man har inte bestämt hur många stjärnor det ska vara. Landskapsvapnet.
Vinter Av: Johanna 18/11-14.
Ditt namn: Tess Fridberg Din lärare : Kicki Din årskurs: 5B
Fälthare• VAD TITTAR NI PÅ?.
Måndagen den 17 november 2014 Av Tilda Eriksson
Ekorre Clara Wallberg 2012.
Ibis Styles Stockholm Järva Stockholm, Sverige Check-in 25 apr 2013 To Check-out 28 apr 2013 Sö Nätter: 3 Typ av rum 1 enkelrum Gratis wireless internet.
måndag den 17 november 2014 Av Ebba Wester
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Linné delade in djuren och växterna
Det finns ett spel som heter bonka bäver.
känna igen, artbestämma, sortera
Grävling Grävlingens spår liknar en mycket, mycket liten människofot.
S V E R I G E.
♥ Brunbjörnar ♥ Härjedalens landskapsdjur är björn. Brunbjörnar är fredliga om man låter dem vara i fred.
VÄLKOMMEN TILL GÖTALAND ;D
Text av Emran Safi Myskoxe.
Ämnesövergripande kunskapskontroller
ILLER ! Illern tillhör släktet mårddjur.
Varg Vedad Arifovic 2012.
Älg Isak Magnusson 2012.
hösten Text i slutet av september är det höstdagjämning.
Mullvad Mullvaden är ett djur som inte tycker om människor. Mullvaden är perfekt anpassad till ett liv under marken i gångar.
Karim Ladhani Vildsvinets huggtänder kan bli mellan cm långa. Vildsvinet kan väga upp till 200 kg. Deras päls är grå och deras hud kan bli.
Av: Julia Almén Rådjur.
Turistbyråservice Sverige som resmål.
Presentation om hösten
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
Europas sista vildmark
Norra Europa.
eller vad den också kallas: cykeln för undervisning och lärande
NATUREN PÅ VINTERN Hur gör djuren för att klara vintern?
FRÅGESPORT KRING SVERIGE Begrepp och förklaringar.
Sveriges natur Geografi åk 4.
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
Naturen på vintern Åk
Sveriges kungliga familj. H.M. Konung Carl XVI Gustaf Carl Gustaf Folke Hubertus, Sveriges Konung, Hertig av Jämtland, tillträdde tronen, 27 år gammal,
Presentationens avskrift:

Sverige

Sveriges flagga Sveriges flagga är blå och gul och den är fin.

Stockholm Stockholm Stockholm ligger i Europa. Stockholm är huvudstad i Sverige. Kungen heter Carl XVI Gustav och drottnigen heter Silvia de bor på Drottningholms slott i Stockholm. Prinsessan Viktoria och prins Daniel bor också i Stockholm. I Stockholm ligger Gröna Lund, där kan man åka karuseller. Det finns också många museer i Stockholm. I statshuset arbetar de som bestämmer i Stockholm. I Riksdagshuset arbetar de människor som bestämmer i Sverige

Kungen , Drottningen och barnen De bor i ett slott i Stockholm. Deras barn heter Prinsessan Madeleine, Kronprinsessan Viktoria och Prins Carl Philip Kronprinsessan Viktoria är gift med Prins Daniel och deras barn heter Estelle. . Det är inte kungen som bestämmer i Sverige. Det gör en Statsminister tillsammans med regeringen. http://www.kungahuset.se/kung afamiljen.4.1c3432a100d8991c5b 80002606.html

John Fredrik Reinfeldt De här är våran stats minister. Han är partiledare för moderaterna sedan 2003.

Sveriges landskap Det finns 25 landskap i Sverige Sveriges landskap Det finns 25 landskap i Sverige. Sverige är indelad i 3 delar Norrland, Svealand och Götaland. Man kan dela in Sverige på flera olika sätt: i landskap, län, kommuner och landsdelar. Vi bor i Filipstads kommun som ligger i Värmland som ligger i Svealand…

Värmland I de värmländska skogarna kan du stöta ihop med både björn och varg. Genom hela Värmland ringlar sig Klarälven. Ovanligt många författare kommer från Värmland. Den mest kända av de alla är Selma Lagerlöf. I Torsby finns en skidtunnel som är 1287 m lång och därmed längst i världen. I Karlstad finns hockeylaget Färjestads BK och Man tillverkar Löfbergs Lila Kaffe här. Värmland är vårt landskap som vi bor i. Landskaps blomman heter Skogsstjärna.

Lappland Lappland är Sveriges största landskap. Polcirkeln går genom Lappland. Det finns mycket fjäll och stora älvar i Lappland.

Skåne Skånes dialekt liknar danska för Skåne har tillhört Danmark en gång i tiden. Skåne är vårt sydligaste landskap. Skåne har hav på tre sidor. Det närmaste landet är Danmark. Skåne har Sveriges bästa jordbruk. Deras högsta berg heter Söderåsen, deras största sjö heter Ivösjön och deras största stad heter Malmö. I Vemmehög började Nils Holgersson sin underbara resa. Deras landskaps djur heter kronhjort , deras landskaps fisk heter ål, deras landskaps blomma heter prästkrage och deras landskaps svamp heter Ängschampion.

Samerna Samerna är ett minoritetsfolk som finns i Sverige

I Sverige finns det fyra årstider. Höst Vinter Då kan man åka skidor, skridskor, slalom, snowboard och snöskoter . Det är kallt och mycket snö. Då faller löven ner Och man kan plocka svamp och bär.

I Sverige Finns det fyra årstider. Vår Sommar På våren smälter snön. Blommorna börjar komma och träden blir gröna. På sommaren är det varmt och skönt. Man kan bada och fiska. Då äter man glass.

Björn I Sverige finns det några 100 björnar. En vuxen björn kan väga 300 kg. Björnen äter växter, bär och rötter. Den tycker också om myror, larver och möss. På hösten går björnen i ide. Då sover den tills det blir vår.

Älg Hanen kalas tjur. Honan kalas ko. Ungen kalas kalv. En tjur kan väga över 500kg. Det är tjuren som har horn. Älgen äter blad, bark och kvistar.

Räv Rävens bo kals lya. Räven sover på dagen. Räven jagar när det är mörkt. Den äter möss, harar och fåglar. Den äter också insekter och mask. Räven ser och hör mycket bra. Den har också bra luktsinne.

Rådjur Hanen kallas bock och den har horn. Hornen ramlar av på hösten. Honan kallas get. Barnen kallas kid. De äter gräs, blad och grenar.

I Sverige finns många olika utflyktsmål här ska vi presentera några Tomteland är ett sagoland där tomten och alla hans vänner bor. I tomteland finns några av Europas största knuttimrade byggnader. Tomteland har inte bara öppet på vintern här finns många roliga sommaraktiviter också. Tomteland är i Mora som ligger i Dalarna.

Skara Sommarland För 30 år sedan var det en grusgrop här nu är det en stor nöjespark. Med 350000 gäster årligen är den en av nordens största nöjesparker. Här finns en massa vattenrutschkanor och man kan köra gokart. Skara ligger i västergötland.

Liseberg är nordens största nöjespark Liseberg är nordens största nöjespark. Den ligger i Göteborg och är öppet på sommaren, men man kan också fira jul på Liseberg . Där finns också flera restauranger, hotell och teatrar. Liseberg var Sveriges populäraste besöksmål 2010 Göteborg ligger i Bohuslän.

Om man vill åka skidor finns många bra skidorter i Svergie Om man vill åka skidor finns många bra skidorter i Svergie. I Dalarna ligger flera stora skidanläggningar bl a Sälen och Säfsen. I Torsby i Värmland har vi en skidtunnel där finns världens enda inomhushall för skidskytte. Längden i skidtunneln är 1,3 km.