Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
3. Text Välkommen till övning 3. Här kommer du få lära dig bra grejer. Texthantering är något du bör kunna när du jobbar med Powerpoint. Det svåra är att.
Advertisements

Kurs av Christina Bodén
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Redigerings kurs med PowerDirektor 5 NE Express Del 1.
Anpassning i Windows och Word utan hjälpmedel med tangentbordet
IPad grundkurs.
BANLÄGGNING I OCAD-8 Närpes OK.
Skapa ett video-CV på YouTube
Planera träningar med OCAD
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Skriv text i punktlistor och ändra bildlayout
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
Markera/välj bilden till höger och kopiera den till klippbordet med ctrl-c. Flytta till Photoshop och öppna ett nytt dokument i menyn eller med.
PowerPoint 2007 Lathund.
Enkel dator teknik Tips och tricks.
5. Grafiska objekt Redan på övning fem av sex! Här handlar det om att rita själv, färglägga och att låta kreativiteten flöda. Något för dig? Ritverktyg.
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
©storm.
2. Utveckla en presentation
Välkommen!.
Word Read Plus 08 talsyntes
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
OPERATIVSYSTEM WINDOWS
Daniel Cronholm biblios.se/data © Powerpoint - Övning 3 Formatera text och ändra formgivningsmallar.
PowerPoint 2007 Lathund.
Copyright Lars Valentin PowerPoint, fortsättning Mer om finesser och specialfunktioner.
Övning 4 Ritobjekt.
Krister Björnsjö senITel Några övningar med Powerpoint.
Grupparbete kuddfodral – sociala medier
Snabbreferens för Lync 2013 för Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Med ensamrätt. Med Lync kan du börja samarbeta utan att schemalägga ett möte.
Komma igång med Lync Windows Store-appen
Google SketchUp Del 1.
Snabbreferens för Lync 2013 KONFIDENTIELLT. Distribution endast till partners enligt sekretessavtal. Microsoft utfäster inga garantier, varken uttryckliga.
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
Lathund PowerPoint 2007 Lathund
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Byt bild Byt gärna startbilden så det passar med din presentation. Några genrebilder samt mönster hittar du under M: Bilder_SABO_PP Ta bort bilden genom.
Berättelser i PowerPoint Några blandade trick. Hitta material
PowerPoint 2007 Lathund Gränssnitt Menyer fungerar som i Word och Excel START-menyn innehåller de vanligaste knapparna Till vänster ser du en översikt.
Logistikprogrammet Powerpoint 2007 Lathund. Logistikprogrammet Bildbakgrund VISA>Bildbakgrund Lägg in grafik och annat Stäng bildbakgrunden.
Ändra sökordsmallen i GynOp
Framsida på omslag och ett uppslag
Microsoft® Office OneNote® 2007-utbildning
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Microsoft® Office Word 2007-utbildning
Wordgenomgång.
Microsoft® Office SharePoint® Server 2007-utbildning
Jon Wide IT-coach PowerPoint 2010 Välkommen!.
Figurer.
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Microsoft® Office SharePoint® 2007-utbildning
Olika funktioner och tips till PowerPoint
Knivövningen i llustrator
Appen CLIPS Filmremsa (Medel)
Komma igång med Scratch
Välkomna till Ungoteket!
Grattis till att ha genomfört övningen: Stolt undersköterska
Knivövningen i llustrator
avsnitt instruktion SmartArt-grafikmed bilder på röd bakgrund (Medel)
Du kan vara några till lags ibland…
Bildmall för sociala medier
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

Mer om Figurer och Bilder i PowerPoint Christina Bodén

Bildhantering I alla Office-programmen finns nu avancerad bildbehandling Du behöver inte förbehandla bilder i PhotoFiltre Bilderna komprimeras automatiskt till den inställning som visas på nästa sida. Du kan själv komprimera mer på knappen Komprimera på fliken Bildverktyg

Inställning för komprimering av bilder Bilder som läggs in i Word och PowerPoint komprimeras automatiskt med denna inställning: Arkiv Avancerat Bildstorlek och kvalitet Om inställningen här är satt till 220 punkter per tum och kryssrutorna inte är förbockade så behöver du inte komprimera bilder själv – det sköts automatiskt till den valda inställningen.

Tag bort bakgrund i en bild Dubbelklicka på bilden så att fliken BILDVERKTYG visas Klicka på

Tag bort bakgrund i en bild Det lila kommer att tas bort, drag i de vita handtagen för att justera hur mycket som tas med Här drar jag lite i nedre kanten för att få med fötterna Sedan klicka på Behåll ändringarna

Tag bort bakgrund i en bild Jag är inte nöjd med resultatet – t.ex. saknas nacken på första pingvinen, och klickar därför på Ta bort bakgrund igen Knappen Markera områden att ta med Drag ett streck med den lilla pennan mitt i nackfältet Klicka på Behåll ändringar

Figurer och fliken RITVERKTYG På START-fliken finns figurer m.m. i gruppen Rita på dolda fliken RITVERKTYG, FORMAT finns mer - den fliken visas när en figur är markerad Obs! det kan vara svårt att se skillnad ibland på en figur och en bild! När en bild markeras visas dolda fliken BILDVERKTYG Proffsigare justeringsstödlinjer hjälper till att placera figurer och bilder Detta är en bild, skapad med Skärmklippverktyget Detta är en figur skapad med ett av ritverktygen

Koppla samman figurer Markera båda figurerna – Ctrl klick, klick. Fliken RITVERKTYG, FORMAT Välj en av varianterna under Koppla samman figurer Fackförening Kombination Subtrahera Fragment Skärning Alla kombinationer blir EN figur utom Fragment som blir som ett pussel där alla bitar kan dras isär En färdig figur kan sparas Högerklicka på figuren och Välj Spara som bild.

Kombinera egen figurkoppling med en bild 1 – koppla samman, fackförening 3 – lägg den ihåliga figuren 2 – koppla samman, subtrahera över en bild 1 2

”Klipp ut” en kombifigur Färgen på den gröna figuren kan ändras till vitt (den aktuella bakgrundsfärgen) Slutresultatet – ser ut som om du klippt ut en del av bilden, men det är fortfarande två lager. Om du vill spara eller kopiera denna figur ska du använda Skärmklippverktyget – då blir det en bild i ett lager.

Använd din kombination i Word Skärmklippet inklistrat i Word Välj Tät layout för bilden

Tag bort bakgrund

Justeringar av text runt figur i Word Med bilden markerad: Bildverktyg, Radbyte Fler layoutalternativ Radbyte – Höger Avstånd från text – 0,1 cm

Slutresultat Den här typen av figurplacering, med den löpande texten flytande runt figuren, går endast att göra i Word.

3D-effekt? Lägg upp två kopior av figuren med hål i. Lägg en rektangel över halva figuren från varsitt håll. Håll ned Ctrl och klicka först på den gröna delen och sen den blå delen i ena uppsättningen. (resultatet beror på i vilken ordning man klickar på figurerna) Koppla samman figurer, Subtrahera Upprepa med den andra uppsättningen Nu har du två halvor av den gröna figuren

Hitta en papegoja, ordna figurerna – och dra ihop dem I verktygsfältet BILDVERKTYG – gruppen Ordna – Fytta framåt/bakåt - välj placering Längst fram/Längst bak Längst fram Längst bak Tittut! 

Animeringar med rörelsebanor Här har jag använt två bilder Den första – en animering: Försvinna, vid klickning Den andra – två animeringar: Ta fram, efter föregående Rörelsebana diagonalt upp till höger, efter föregående (rörelsebanans slutpunkt ligger utanför bilden)

Speciella övergångar – med ljudeffekter Krossat glas

Speciella övergångar – med ljudeffekter Ihopknycklat papper

Speciella övergångar – med ljudeffekter Origami

SLUT