Åhus Montessoriskola F-9 M

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Advertisements

Elsa Beskow.
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Välkomna till Förskolan Lodet
Hållbar utveckling på med.
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Karlsson på taket av Kristine och Simon.
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.
Barnanpassad utredning
Hans och Greta.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
Pronomen.
Carina Bergqvist Torvallaskolan
Släktskapsregeln för 6a
Krokodilens förskola Storyline vt-08
Vad vi jobbar med • Folder på anslagstavlan • Veckobrev • Bloggen Hur tycker ni det fungerar med bloggen?
Här presenteras några av förskoleklassens aktiviteter
Sagan om björnen.
2 - 3 :ans läsprojekt i Odensala Skola läsåret 04/05 (under 3 veckor)
LIKABEHANDLINGSPLAN elever Rudboda skola
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
Rådslag – vad är de? Problembaserat lärande, Kanada Tillverkningsindustrin, Tyskland Områden för utveckling Demokratiskt arbetssätt – alla delaktiga Allas.
Eller formativt lärande…
Läroplansträff Välkomna!.
Vi är med i Grön flagg. Varför är vi med och hur funkar Grön flagg?
Demokrati och hur Sverige styrs
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
Föräldramöte Klippans förskoleklasser
Akademi Syvinfo 1415.
Askersunds kommun
Studieteknik och inlärning
Berga hem- och skola. Därför en hem- och skolaförening! En ideell och fristående förening som aktivt arbetar för samarbetet mellan föräldrar-skola-samhälle.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Läskotten.
 Sabbat  Sabbat är den judiska Villo dagen. Sabbat firas varje vecka från fredags kvällen tills lördags kvällen som du kan se tre stjärnor. sabbat har.
Studiebesök på Hjulsta skola i Stockholm Gunilla Malmgren - Baafi, Lars Jonsson Jennie Magnusson den 6/
Att Skapa Serier.
Vem är jag, Vem är du?.
Huvudsatser och bisatser
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Av: Erik, Ellen och Julia B
Judendomen k.
Välkomna till musiken! Solsången Hur långt har ni kommit med er rap? Hur kan vi arbeta med texterna? Kan man sätta ihop texterna med varandra? Träna på.
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Elev loggbok.
BIOSFÄRUTMANINGEN 2016 Skapa en lek för alla. VI BOR I ETT BIOSFÄROMRÅDE! Vem utser ett biosfärområde? Ett biosfärområde utses till biosfärområde av Unesco,
En tidning om Bäckaslövskolan Julia, Fanny, Alice, Sofia.
Vi vill att alla spelare ska utvecklas där man befinner sig i sin ”fotbollskarriär”. För att vi ska kunna möta säsongen 2014 är det ytterst viktigt att.
Bengt-Olof, Jennie och Lotta
V39, 2016: Veckobrev för förskoleklasserna
Trivselregler P07-Furulund
Föräldramöte Tomtebogård
V 2, 2017: Veckobrev för förskoleklass A
Grupp Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag
Entreprenörskap 2 Ni ska läsa detta och förbereda er inför lektion måndag vecka 40. Då börjar allvaret att bygga er stad.
Hej, jag heter Karam och jag ska berätta om en bok som jag har läst.
Vi påverkar varandra!.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
PÅ VECKOSLUTET... DET KÄNNS... TILLSAMMANS MED...
Elevråd på SFI vad är det?.
Presentationens avskrift:

Åhus Montessoriskola F-9 M En dag för klimatet Åhus Montessoriskola F-9 M

I Åhus Montessoriskola har vi under hela läsåret arbetat med hållbar utveckling. Vi har samlats i åldersblandade grupper i åk F-9 varannan vecka. Inför Earth Hour träffades grupperna och kom på idéer om bland annat hur man kan sprida budskapet om Earth Hour. Fredagen före Earth Hour var en helt elfri dag hos oss. Vi arbetade både ute och inne. Mat förbereddes inne och tillagades ute. Affischer med budskap tillverkades, vykort skrevs och skickades. Vi promenerade och diskuterade och en lista på elfria aktiviteter skrevs och delades ut till alla. Så här hade vi det under dagen: Tis: Video (prop för Earht Hour), Ingegerd visade elmätare, Vykort.

Här skriver en familjegrupp vykort till företag där de berättar om vad de planerar att göra under Earth Hour. ”Vi släcker på lördag – vad gör Ni?” Vykort till företag – berättar om vad klassen planerar att göra under earth hour. Ställer frågan: vad gör ni?

En familjegrupp arbetar med utformning av vykort.

Hur ska vi sprida Earth Hour? Två av elevernas idéer för att sprida Earth Hour var Kompismetoden och att lägga ut lappar i affärer. Kompismetoden föreslogs av Dylan i åk 3. Hur ska vi sprida Earth Hour? Två idéer, kompismetoden och lappar i affär.

Fantasifulla affischer! Affischer för att uppmärksamma Earth Hour Affischerna hängdes sedan upp i skolan till allmän beskådan.

Vår skola har grön flagg.

På väg ut på filosofisk promenad. Prommenad, affischer, värderingsövning. Sen mat. Grupper fick ta en promenad samtidigt som de diskuterade fem ämnen: Vad kan jag göra (på lördag utan el)? (efter: lägg in idéer). Bland annat diskuterades vad man kan göra under Earth Hour utan att använda el.

Förslag på sysselsättning under Earth Hour Tända levande ljus Läsa Leka spökgömme Mysa med familjen Sova Berätta spökhistorier Bygga koja inomhus Tända en brasa Äta chokladdoppade jordgubbar Leka frågesport Fiska med pannlampa Spela spel Rita Sitta och prata med varandra Gå på promenad Spela instrument Vara ute Sporta Berätta roliga historier Vara med kompisar Leka Sova över med en kompis Elfria aktiviteter – lägg in

Den här dagen åt vi inte i matsalen Den här dagen åt vi inte i matsalen. Istället lagades maten utan el - utomhus.

Här förbereds maten – en wok som ska lagas och ätas ute. Vi gjorde också deg till pinnbröd.

Här bakas pinnbröd. Här bakas pinnbrödet.

I väntan på Earth Hour (och pinnbröd).