Pjäsen handlar om att man får följa den danska prinsen Hamlet och hans kompis Horatio, det börjar med att några vakter som håller vakt vid ett slott får.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Linux Uttagningen Av Maths Claesson Del 1.
Advertisements

Elsa Beskow.
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Yajoj och majoj (Gog och Magog)
Så sjukt kär, Kyssas typ, Läskigt nära, Helt slut, Nästan nakna, Så grymt skönt Serie av Mårten Melin Måns är sjukt kär i Emma. Han vet vad han vill, han.
Relationer mellan karaktärerna i tragedin ”Fröken Julie”
Metodstöd.
Kanske Gud vill att vi ska träffa några människor som är fel för oss innan vi träffar den som är rätt, så att vi är medvetna om hur tacksamma vi ska vara.
AVSKEDSANSÖKAN Anhåller härmed om att få sluta som vuxen. Jag har beslutat mig för att återgå till att bli åtta år, med de skyldigheter som ingår i detta.
Härnöstudier.
Les meilleures photos de
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Isländska sagor.
Katolska kyrkan Läs sidorna
= att visa istället för att berätta
Relationer i Strindbergs tragedi Fröken Julie
Judendomen.
KAMPEN MELLAN BRÖDERNA.
Från KARMA till NÅD “När man bestämmer sig för att åstadkomma det som är av ett kreativt inflytande – då är inte längre det väsendet under lagen av orsak.
En dag bestämde sig en kvinna för att testa om hennes 3 svärsöner verkligen tyckte om henne, eller om de bara lät som det för att göra henne till lags.
Efter några år som kung drabbades Erik XIV av en sinnessjukdom. Han såg fiender överallt och blev farlig för alla.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Ni ska nu få lära er om Buddhismen!!
Barnens sagor.
Unga poeters sällskap Av Mårten Melin Lättläst.
De tävlande börjar med att skriva in sina namn i resultattabellen. PerUllaIngaEgon Per börjar slå med två sexsidiga tärningar. Han får 5 och 2. Gränsvärdet.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Samma fast olika eller olika fast samma?
Romantiken 1760 – 1840.
Dramaturgin i august strindbergs tragedi fröken julie
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
Muhammeds sunna och haditherna
Judendomen.
Reportagets delar Rubrik Underrubrik Ingress Brödtext Mellanrubrik
Ett helt normalt samtal vid frukostbordet:. Hon: Vad skulle du göra, om jag plötsligt dog?
Etik - Vad är det?.
EVA OCH CLAES – En berättelse om våld och brott i nära relationer.
PerUllaIngaEgon 1.Skriv in de tävlandes namn. 2. Per börjar slå med två tjugosidiga tärningar. Han får 15 och 5. Gränsvärdet för första höjden är =10,
Shakespeare och engelska folkteatern
Att skriva efter en litteraturdiskussion
Avtalsrätt.
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Den magiska dörren.
Översikt  Vad lärde vi oss sist?  Rättelse inte en miljon  Profetens ömhet och mildhet (rifq) – 6 exempel  Polisen – Burqa – Den bästa av.
DEN MAGISKA DÖRREN.
FOLKSAGA.
Skriva noveller.
Du och jag Av Katarina von Bredow
Birgitta Birgersdotter föddes ca 1303 i Finsta. Hon kom att kallas
Etik & moral Etik = beskriver vilka riktlinjer vi ska välja för hur vi ska handla, val vi ställs inför. När man funderar över skillnader i vad som anses.
34. Världens nationer samlar sig 3. Delandet av månen ”Snart kommer nationerna att bjuda in varandra till att anfalla er precis som middagsgäster bjuder.
Identitet Vad formar oss till oss?.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Nils Dacke Nils Dacke var ledare för ett uppror i Småland. Bönderna var jätte sura på de höga skatterna.
Kleopatra (69 f.Kr-31 f.Kr).
Gustav tyckte att tiden var inne att tala till folket i Mora. Han berättade om Kristians förskräckliga framfart och försökte få dalkarlarna att resa.
MAKTLEKAR.
Det var en gång… Så börjar många sagor. Många sagor är mycket gamla Många har berättat den. Många har hört den. Många berättar den för sina barn. Så lever.
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
NOVELL En novell är en kort berättelse. Det kan vara en djupdykning i en persons tankar under en kort tid, eller en spännande återgivning av en enda händelse,
Det var en gång....
Bergvretenskolan 4A Klasslärare Helena Saari Elevcoach Philip Edman
Abrahamitiska religioner
Begrepp.
Gustav Vasas familj.
Etik och moral.
Morföräldrar Du bor ihop med din partner sedan ett år tillbaka men ni är inte gifta. Dina strängt religiösa morföräldrar kommer på besök. Du vet att det.
En lärarhandledning från MÄN
Presentationens avskrift:

Pjäsen handlar om att man får följa den danska prinsen Hamlet och hans kompis Horatio, det börjar med att några vakter som håller vakt vid ett slott får se en vålnad och blir rädda och nyfikna. De säger till Hamlet så han får se spöket. Vålnaden talar till honom och säger att han är Hamlets far. Han säger till Hamlet att han måste dräpa kungen av Danmark för att han mördade Hamlets far. Hamlet testar kungen genom att göra en pjäs som rekonstruerar händelsen mellan kungen och fadern. Han gör också så han framstår som galen, för att förvirra kungen. Han talar sen om för sin mor om att han tror att Claudius har dödat hennes man. Han hugger ner Polonius som står gömd bakom en gardin i samma rum. Kungen skickar sen Hamlet till England istället för att där bli dödad. Men Hamlet lyckas återvända till slottet. När Hamlet kommer tillbaka så har Ofelia dränkt sig av sorg. Sen så vill Laertes hämnas på Hamlet och det blir fäktning . Laertes svärd är förgiftat och en bägare med vin. Han lyckas hugga Hamlet, men Hamlet lyckas byta vapen med Laertes och hugger tillbaka innan han dör, drottningen dricker sen det förgiftade vinet, för hon vet inget om. Drottningen dör, Laertes berättar att det en fälla sen dör han. Innan Hamlet dör så lyckas han döda kungen också. Polonius- är Kung Claudius rådgivare, far för Ofelia och Laertes. Han är en överbeskyddande person som inte vill att något ska hända sina barn. Han har ofta fel i det han tror kommer att hända. Horatio- är Hamlets närmsta, mest trofasta vän och han får reda på alla planer som Hamlet planerar. Han är med helavägen tills då Hamlet dör, då Horatio säger ’’ där brast ett ädelt hjärta’’ Hamlet- är en person som drivs av sina drömmar, han är en melankolisk, arg, förvirrad, deprimerad person. Han ska försöka spela galen och förvirrad framför kungen, som ett sätt att lura honom, men tillslut så blir den roll han har tagit på sig mer och mer verklig. Kungen- man får inte reda på så mycket om honom, men man vet att han mördade sin bror för att gifta sig med drottningen. Han bryr sig om Hamlet för att Hamlet verkar så dyster och melankolisk. Men sen så skickar han Hamlet till England för att döda honom. Ofelia- man får inte veta så mycket om henne, förutom att hon blir förälskad i Hamlet, men hennes far Polonius säger till henne att Hamlet bara försöker utnyttja henne och att han är i en högre klass än vad hon är. Efter sin fars död så dränker hon sig i sorg. Övriga karaktärer: Laertes –Ofelias bror, Drottning Gertrud-Hamlets mor, två hovmän, två sändebud, tre officerare. Pjäsen handlar om människans innersta känslor och hur långt man är villig att gå får att få hämnd. Den spelas än idag och det är nog för att mycket i pjäsen som utspelar sig händer än idag i det verkliga livet.