Vårdhändelse att granska

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Handledning för innehavare och kontaktpersoner i JPBS.
Advertisements

Warpen BK Här följer en instruktion hur man plockar fram egen statistik från datafilen. Det finns två sätt att få fram statistik. Man byter antal dagar.
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Skapa ett video-CV på YouTube
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Uppgiften i PowerPoint
Årsredovisning Inkontinenskirurgiregistret år 2010 Återrapport från Gynop-registret Sammanställning av nationella data inrapporterade till Gynop-registret.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
Manual för älgdatabasen i
Naturvårdsverket | Swedish Environmental Protection Agency 1 Det här bildspelet är till för dig som arbetar på Naturvårdsverket och vill ha.
Interinfo 1. Patientinformation 2. Rapportera a. Transfusion b. Transfusion med reaktion c. Kassation 3. Historik.
Inloggning till Landstinget Kronoberg via Citrix
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp på din sidan symbolen, som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Eventuella vårdskador, patienter att utreda
Sveriges kommuner och landsting Sjukvårdsdata i fokus
Cosmic version R8.0.
Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten – Nivå två Nivå tre – Nivå fyra » Nivå fem 1 Frågor för god vård i samband.
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Marielle Sandström Projektarbete Termin 10 Med Fack Umeå
Framtagande av informationsbrev inom benign gynekologisk kirurgi - ett patientperspektiv Sofia Widetun T-10 student Kartläggning av patientinformation.
Eventuella vårdskador, patienter att utreda
Diskussion Antalet ersatta fall via LÖF (0,4%) av totalt antal opererade är en betydligt lägre andel än förväntad andel vårdskador. Förväntat antal vårdskador.
BVForum - en genomgång för revisorer Sören Thuresson.
Du ska nu starta bildspelet för övningsuppgiften. För att göra detta leta upp, på din sida, symbolen som visas nedan och klicka på den. Klicka var som.
Manual MIA – Melior Intranet Access.
Användarmanual för anställda LUNCHBESTALLNING.se.
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Sv CAMBIO HEALTHCARE SYSTEMS Nya presentationsvyer i COSMIC Våddokumentation Kronologisk vy, vårdplansvy och sökordsbaserad vy
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Eventuella vårdskador, patienter att utreda Mats Löfgren, registerhållare Ban Al-Tameemi, ST-läkare Sara Larsson, vårdutvecklare Margareta Nilsson,
Eventuella vårdskador, patienter att utreda Mats Löfgren, registerhållare Margareta Nilsson, registeranalys Birgitta Renström registerkoordinator.
Beställningsguide Bricka/1 portion Saffron detaljerad Datum och version nr: 1.
Workshop 2: Skapa egna e-tjänster och skicka ärenden till era patienter.
Ändra sökordsmallen i GynOp
Hur man använder EasyWorship del 1
Chef Viktig information till dig som chef gällande nya lönesystemet från september 2016.
SPOR användarmötet vt 2017 Rapportutveckling mm.
Från synergier till förbättrinsarbete
Lokalbokning i Outlook
Malin Kallenfeldt Mats Löfgren Margareta Nilsson
Wordgenomgång.
MedControl Hantering av händelse och avvikelse samt teknik och övrigt
Information till Webb och Multimediaprogramstudenter
Matdagbok 1177.se.
Op-registrering i Gyncancerreg och GynOp 2017
Användarundersökning
Kvalitet genom specialisering
Enkätutskick och enkätbedömning
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 15 vecka
Kvalitet genom specialisering
Microsoft® Office SharePoint® 2007-utbildning
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion
Från synergier till förbättrinsarbete
Komplikationer vid inkontinenskirurgi
Elevernas antagningsbesked vid slutantagningen
Nyheter Melior 219 Uppgradering
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Komma igång med Scratch
Processbeskrivning Markörbaserad journalgranskning
Att använda nya Olweus dataweb Uppdaterat 17e oktober 2011
Användarguide - chefer
MedControl Instruktion för ärendeansvarig
Klubbfilialer i MyLCI Vägledning 2018.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Rapportera resultat med titel
Presentationens avskrift:

Vårdhändelse att granska

Vad är vårdhändelse att granska? Samkörning med data från LÖF (Landstingens ömsesidiga försäkringsbolag) Patienter som sökt och fått ersättning via LÖF för vårdskada i samband med gynekologisk kirurgi Genomgång gjordes för att hitta alla liknande patientfall i Gynop Hitta minsta gemensamma nämnare för att få fram rätt patienter  Allvarlig läkarbedömd komplikation i op, utskrivning och enkätbedömningar Allvarlig patientrapporterade komplikation – bl a tarm-, kärl, nerv-, blås- och uretärskador – förlängd sjukskrivning > 4 v, reoperation

Funktionen för att identifiera vårdhändelser infördes i GynOp 2013 Visas under Översikter – Vårdhändelse att granska På översikten finns en i-knapp med en text som visar ”Kriterier för vårdhändelse att granska” Där kan du läsa mer om vad som gör att en patient visas i översikten.

Hur fyller jag i en granskning av vårdhändelse?

Fiktiva patienter från övningskliniken. Ändra datumintervallet och klicka på Uppdatera lista för att se en annan period.

Jag väljer att börja med första patienten ”Test Edge” I kolumnen ”Inträffat” ser jag att vårdhändelsen är registrerad i utskrivningsformuläret Jag tittar i fliken för utskrivning i GynOp och i patientens journal för att få mer uppgifter om vad som hänt. I GynOp finns en allvarlig komplikation (intraabdominell blödning) i utskrivningsformuläret.

Jag klickar sedan på knappen Klassificering i Översikten för att fylla i klassificeringen. Jag väljer huvudgrupp – blödning i detta fall

Sedan väljer jag undergrupp – i detta fall var det blödning i bukväggen

Till sist behöver jag fylla i ett uppföljningsbeslut: För den här patienten gick det inte att tydligt få fram orsaken till varför vårdhändelsen hade inträffat så en utredning behöver göras. Jag väljer ”Oklart händelseförlopp” och fyller i en kommentar – en kort sammanfattning av vad som hänt och sparar. Mer information om vad de olika uppföljnings- besluten betyder finns i i-knappen bredvid rullgardinen precis under knappen ”Tillbaka”

I och med att allt nu är ifyllt för denna vårdhändelse så flyttas denna patient från ”Ej klassificerade” till det alternativ jag valt - i detta fall Oklart händelseförlopp att utreda” Knappen ”Klassificering” byter färg från orange till mörkblå när klassificeringen är gjord. Om jag vill hitta Testa Edge igen så kan jag ändra alternativ i rullgardinen under ”tillbaka-knappen” till ”Alla” eller om jag vet vilket uppföljningsbeslut jag valde så kan jag välja det istället.

Andel vårdhändelser

När i vårdkedjan har vårdhändelsen inträffat

Utförda operationer vid vårdhändelse

Mellan 0 – 100 % genomgångna på klinikerna

Hur klinikerna har klassificerat vårdhändelser som inträffat

På vilket sätt ska GynOp skicka information till alla användare? Tillägg i programmet- alla användare får registrera en e-postadress Vilken information vill du ha från GynOp?  Är behovet av information olika bland yrkesgrupperna? Hur kan vi arbeta för att rätt person ska få rätt information? Hur tycker du att GynOp ska samla in information om användarnas upplevelser av och tankar kring programmet?

Tack! Frågor?