Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

MedControl Hantering av händelse och avvikelse samt teknik och övrigt

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "MedControl Hantering av händelse och avvikelse samt teknik och övrigt"— Presentationens avskrift:

1 MedControl Hantering av händelse och avvikelse samt teknik och övrigt
? i systemet innehåller hjälptexter!

2 Registrerare Händelsen inträffade på – här registreras platsen som händelsen inträffade på. Det går att registrera fler avvikelser utifrån en händelse – Patient, Arbetsmiljö, Miljö, Säkerhet, Medicinteknisk produkt och Service- och fastighet.

3 Koordinator Tilldela händelsen till dig själv, skriv ditt namn, markera ditt namn och tryck spara/fortsätt! Då får du upp samtliga val i steget som koordinator. Markera koordinering klar. Avidentifiera händelsen om det behövs. Skriv en sammanfattande rubrik av händelsen. Identifiera att rätt händelseplats är vald! Välj ny händelseplats om den är fel. Identifiera att man valt rätt avvikelse typ – markera ja eller nej på respektive val av avvikelsetyp. Lägg till ytterligare avvikelsetyp vid behov genom att trycka på knappen ”lägg till” vid varje avvikelsetyp. Om avvikelsetypen arbetsmiljö ska läggas till måste ett mail skickas till registreraren med information om att personen måste skapa en ny händelse. När du är klar klicka på spara/skicka, avvikelsen går då automatiskt till den ärendeansvariga på platsen där händelsen inträffade. Vald ärendeansvarig kan avvisa avvikelsen om man tycker att det är fel avvikelsetyp som är vald, koordinatorn väljer då rätt avvikelsetyp. Genom att välja knapparna med brev/penna så skickar man mail till berörd person. Mailet skickas när man klickar på spara/skicka.

4 Ärendeansvarig Tilldela avvikelsen till dig själv, skriv ditt namn, markera ditt namn och tryck spara/fortsätt! Då får du upp samtliga val i steget som ärendeansvarig.. Identifiera att rätt händelseplats är vald! Välj ny händelseplats om den är fel! Då går den automatiskt till ärendeansvarig på den platsen när du sparat/skickat. Identifiera att man valt rätt avvikelse typ – markera ja eller nej. Bedöm sammanfattande rubrik av händelsen, ändra vid behov. Ärendeansvarig får per default samtliga roller i avvikelsen men kan byta ut sig själv i de olika stegen mot vem som helst som finns med i HSA-katalogen. Ärendeansvarig och avslutsansvarig går ej att ändra till andra än de som finns förvalda i listan. Markera ärendeansvarig klar. Markera ärendeansvarig klar och klicka på spara/fortsätt, avvikelsen går då automatiskt till nästa steg orsaksutredning. Genom att välja knapparna med brev/penna så skickar man mail till berörd person. Mailet skickas när man klickar på spara/skicka.

5 Orsaksutredare Personen som är Ärendeansvarig är automatiskt satt som orsaksutredare men går att ändra till annan person vid behov. Om du väljer någon annan tryck på spara/skicka! Utför orsaksutredning och markera sedan utredning klar! Tryck på spara/skicka.

6 Ansvarig för beslut Personen som är Ärendeansvarig är automatiskt satt som ansvarig för beslut men går att ändra till annan person vid behov. Som ansvarig för beslut kan du välja att backa till orsaksutredning eller välja att man inte ska göra någon åtgärd eller uppföljning, avvikelsen går då direkt till avslut.

7 Övrigt Information finns på Navet under kunskapsbanken/it-system/medcontrol. Om en person inte finns i medcontrol så kan man lägga till den genom att trycka på ”gubben med ett plustecken” och ange personens e-postadress.


Ladda ner ppt "MedControl Hantering av händelse och avvikelse samt teknik och övrigt"

Liknande presentationer


Google-annonser