PoPS: Processkartläggning av, och pilotutredning inom, utveckling av stödtjänster Driftrådet 28 maj 2019.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Katalogiseringsutredningen : Delprojekt 1, kvantitativa uppgifter och analys av postflödet Presentation på katalogrådets möte Susanne Sellei.
Advertisements

Informationsutbytet på elmarknaden
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Regionalt resurscentrum för jämställd tillväxt
Det finns ett flertalfrågeställningar gällande Tynningö. Dessa kommer tas upp och läggas fast i arbetet med projektplanen. Bland annat kommer följande.
Roller för ledning och styrning av verksamhetsövergripande processer
Konceptet V Ledning I T Process Mål KM Startegi Styrning Metod Begrepp
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
Ett arbete med att etablera
De nordiska reglerings- myndigheternas arbete med att införa en gemensam nordisk slutmarknad Marielle Liikanen.
Nationell samordning av kommunala öppna data 22 maj 2014.
KOMMUNALAVA-PLANER Kjell Jonsson Anna Myhr.
Dagordning föräldraråd 2/6
Näringsdepartementet Pilotlän för grön utveckling Regional workshop 28 maj 2013 Fredrik von Malmborg, Näringsdepartementet.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande fiskeriprogrammet Presentationen.
Ett processinriktat arbetssätt
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Välkomna till en dag om eArkiv
Ramverk för patientmedverkan
Socialfonds-programmet
Projekt eHälsa – Status maj 2013
Uppföljning eller utvärdering - är det frågan?. Det ena utesluter inte det andra! Ungt forskningsområde – det finns utrymme för både och. Olika perspektiv.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Regional utveckling möter socialtjänst -lärdomar och reflektioner från utvärderingen av URBAL i Härryda kommun. Anna Johansson FoU i Väst/GR.
Projektledning.
Roller för ledning och styrning av verksamhetsövergripande processer
Nationell kommunikationssamordning Oktober Aktuellt läge Hösten 2014 pågår tre parallella utvecklingsprojekt: Intranätprojektet del 2 Uppgradering.
AKO - projekt AKO – pilot Bakgrund Utgångspunkt i Gränssnittsgruppens arbete Behov av ett system som underlättar implementeringen av.
R7Arkiv - Regional samverkan om elektroniskt långtidsarkiv Landstingen i: Dalarna Gävleborg Sörmland Värmland Västmanland Uppsala Örebro.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
Interaktion Bild klass 8.
Kartläggning av inköpsprocessen
Vägverket och Banverket förbereder åtgärdsplaneringen i gemensamt projekt Ett transportslagsövergripande synsätt ger de mest effektiva lösningarna Transportsystemen.
Ny mailtjänst vid LU Agenda –Nuvarande situation –Projektets mål –Framtida mål mars 2008, bild 1.
Projektledarträning. Målsättning / Önskat utfall Deltagarna/teamet har en gemensam uppfattning avseende sina egna och gruppens styrkor och svagheter i.
Införa IT-stöd i verksamheten Anna Lena Westman. Status Införa IT-stöd i verksamheten 2 Upphandling av IT-stöd för planering och uppföljning genomförd.
Myh.se Kvalitetsarbete konst-och kulturutbildningar Utvecklingsarbete Steg 1 utarbeta en strategi för kvalitetsarbetet Arbetsmetod: diskussion med konstnärliga.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Sundsvalls kommuns Servicecenter HR, IT, Ekonomi Jonas Borg, koncernstaben, Sundsvalls kommun
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Regeringsuppdraget Nationell informationsstruktur för vård och omsorg Monica Winge Socialstyrelsen.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar #grundSoL Introduktion till gemensamma grunder för samverkan.
ARBETSGRUPP: MEDLEMSGRUPPEN Uppdragsbeskrivning Uppdaterad
Presentation av projektet Halland har tidigare varit en stark förebild för övriga Sverige när det gäller utvecklandet av kvinnors företagande I dagsläget.
KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Strategisk kapacitet i den attraktiva regionen 31 maj 2016 Jacob Witzell Doktorand, avd. för Urbana och regionala studier.
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
Energiklok Affärsrådgivning Ett verktyg för att skapa framtidens kostnadseffektiva, konkurrenskraftiga och energikloka företag. Startmöte 4 oktober.
Ramverk för patientmedverkan
Vägen till en säker läkemedelsbehandling – är vi redo för kraftsamlingen? Medverkande Hans Karlsson, avdelningschef Sveriges Kommuner och Landsting Ann.
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
Case för Vimmerby kommun Lönekartläggning
Pilotlän för grön utveckling
Välkommen!. Välkommen! Erika Ericsson, eHälsomyndigheten 25 april kl Nuläget för arbetet med gemensamma standarder – eHälsomyndighetens uppdrag.
Hemtjänstprocessen, bakgrund
Från förstudie till hyresavisering, kundportal och mobilitet
Utvärdering Socialfonden
Förstudie Friluftslivets år 2020
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Ett ”lyckat” projekt som misslyckades
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
IUC NORR ökar konkurrens- kraften i industrin genom att förflytta företag och individer IUC Norr ökar konkurrenskraften i industrin genom.
Att leda och genomföra transformation WS 3 Region 10
Kartläggning och analys av anmälningar om barn som far illa
Den här delen i presentationen skall handla om Mätning och mätresultat
Samordnad utveckling för god och nära vård
Förbereda analys och beslut
Presentationens avskrift:

PoPS: Processkartläggning av, och pilotutredning inom, utveckling av stödtjänster Driftrådet 28 maj 2019

Övergripande syfte Projektets leveranser nivå ska stötta och effektivisera arbetssätt vid införande av stödtjänster som en del i Svenska kraftnäts strategi för att nå en 20 procent implementeringsgrad av nya FCR-krav till kvartal 4 2020 och i projektdirektiv för Implementeringsfasen. Leveranserna ska säkerställa att vi kan genomföra och implementera beslutade analysresultat, samt minimera antalet förändringar i förvaltning för att få en framtida robusthet och effektivisering i återupprepningsmöjligheter då fler revideringar av systemtjänster är att vänta i framtiden.

Bakgrund Svenska kraftnät behöver utveckla en standardiserad arbetsprocess samt utvecklings- och förvaltningsmetodik för införande och uppdatering av stödtjänster på nationell nivå som är väl synkroniserade med övriga nordiska TSO:er. Svenska kraftnät ser att det är en absolut förutsättning för att det strategiska systemansvaret ska fungera så att analyserade och beslutade lösningar för att säkerställa systemets stabilitet kan implementeras och förvaltas i organisationen på ett strukturerat sätt.

Vad vill vi åstadkomma med PoPS? Standardiserad metodik för stödtjänster för frekvensreglering Utveckla arbetsprocess samt utvecklings- och förvaltningsmetodik för införande och uppdatering Utvärdera befintliga tekniska utredningsalternativ Utvärdering utifrån genomförbarhets- och nyttovärderingsperspektiv Genomföra pilot Förståelse för, och förmåga att gå från utredningsalternativ till implementation Gemensamt nordiskt förslag som är synkroniserat med övriga nordiska TSOér via det övergripande nordiska projektet.

PoPS övergripande plan Förstudie: Genomförd Projektplanering: Mars-maj 2019 Genomförande steg 2: Maj-Augusti 2019 Genomförande steg 3: September-Mars 2019 Analys och projektavslut: Mars-Juni 2020

Förutsättningar för effektivt referensgruppsarbete En aktör som deltar i referensgruppen behöver delta aktivt och bidra med sin kunskap vara transparent med de utmaningar hen ser både från sin verksamhets perspektiv och ur ett systemperspektiv samverka för att nå systembehoven/systemkraven All information gällande referensgruppsarbetet diarieförs för att öka spårbarhet och transparens.

Referensgruppens funktion Bidra i arbetet kring kraven och säkerställa att de är genomförbara genom att agera testgrupp Bidra praktiskt i pilotarbetet och i att arbeta i den framtagna processen och framtaget arbetssätt agera bollplank bidra med ett aktörsperspektiv.

Referensgrupp Intresseanmälan till referensgrupp: Pågår sista anmälningsdag 7 juni 2019 Beslut om referensgrupp: Före midsommar 2019 (medlemmar utses av Svenska kraftnät) Referensgruppsmöte 1: Höst-vinter 2019 Mer information: Efter sommaren Kriterier Teknikperspektiven, Ekonomiperspektiv, vilja att i samarbetet ta med sig hem och också vilja implementerar resultatet - Svara på om systemen klarar av kraven ur ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv

Kontakt och information Projektledare Malin Wester E-post: malin.wester@svk.se